keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Pitkää ja punaista.

Joulukukka. Pitääkö sellainen olla? Pitää ehdottomasti minun mielestäni. Jouluksi onkin kaikkea ihanaa tarjolla, esimerkiksi eri värisiä hyasinetteja, montaa erikokoista joulutähteä - glitterillä ja ilman, havukasveja, jouluruusuja, sekä tietenkin amarylliksia. Mä voisin mieluusti ottaa hyasintteja isoon astiaan keittiöntasolle, mutta mieheni on erityisen allerginen niille. Tiedättekö sen tuoksunkin, mikä niistä lähtee? Joulutähdetkin ovat siinä  riskirajoilla, aiheuttavatko oireita vai ei. Joten kaikista varmin on amaryllis, mutta eipä käy valittaminen, nimittäin amarylliksen kukinto on todella kaunis. Mutta mites sulla siellä, oletko hankkinut joulukukkia?
 

Valitsin kaupasta vieläpä sellaisen amarylliksen, joka oli jo kasvattanut pitkähkön varren ja kukinto ei ole kaukana. Joetn aika varmuudella jouluaattona saadaankin ihastella tämän kukan kukintoa. En muuten mistä on peräisin sekin tapa, että perinteisesti jouluna vanhemmille ihmisille mieluusti vien mennessäni joulutähden viemisenä. Liekö se on jokin juttu lapsuudesta, joka vain on jäänyt eräänlaiseksi joulumuistamiseksi minullakin? Vaikka eipä sillä, kukapa ei tykkäisi kukkapaketista ovellaan?  

Montako yötä vielä onkaan jouluun?

4 kommenttia:

  1. Ilman hyasinttia minulla ei joulua, pari valkoista oon jo kerennyt ostaa. Myös amaryllis täytyy olla, tällä hetkellä meillä kukkii upea valkoinen yksilö, jossa kukkaset on moninkertaiset <3 Joulutähtikin voi olla tai ei, viime vuonna oli ekaa kertaa valkoisena, sekin oli aika kiva.
    -Suvi-

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti joku kaunis kukka tai asetelma pitää hommata mut täytyy tarkkaan miettiä minkä ostan ettei tuoksu liikaa. Kaksi allergikkoa muuten niiskuttaa kilipaa koko joulun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3