torstai 3. joulukuuta 2015

Kolmas joulukuuta.

Toivolan Vanhalle Pihalle, Jyväskylään, on auennut taas Joulupiha. Joulupiha on täynnä erilaista ohjelmaa, käsitöitä, leivonnaisia, jouluherkkuja ja sitä jouluista tunnelmaa. Harmi että lunta ei ole vielä. Kävimme kuitenkin sunnuntaina tutustumassa tämän joulun Joulupihan tarjontaan, ja itse isäntäkin toivotteli iloisesti hyvää päivää meille. Toivolan Vanhalla Pihalla oli kolme lammasta, ne kyyhöttivät toisissaan kiinni eikä tulleet rapsutettaviksi vaikka kovasti yritettiinkin bääkiä niille "bää bää". Tästä Toivolan Vanhasta Pihasta on tullut yksi meidän perheen suosikkipaikka joulufiiliksen nostattamiseen ja tunnelmoimiseen. Onko sinullakin ehkä jotain perinnepaikkoja, joista haet joulutunnelmaa?
 

Toivolan Vanhalla Pihalla on myöskin Manalan Paja, jossa seppä takoo erilaisia tavaroita. Kiinnitin huomioni taottuihin sormuksiin, aika leveältä näyttivät sormessani mutta yhtäaikaa jotenkin just sopivan rouhealta. Sinne kuitenkin ainakin vielä jäi. Muutoin mitkään taotut esineet eivät ole juurikaan minun tai sisustustyylini mieleen.Uusi tuttavuus minulle oli pihapiirissä sijaitseva Punainen Kirahvi, jotka maistattivat ja myivät itsepaahdettuja kahvipaketteja. Kahvipavut paahdetaan Jyväskylän kupeessa Vaajakoskella, ja täytyy sanoa aromeiden olleen erinomaisia - ja saivatpa nämä kahvimestarit minutkin hörppäämään kahvikupista mustaa kahvia!  

 
Aika kiva adventtikalenterin muoto oli myöskin nämä söpöt lyhdyt, olisipa ollut helppo toteuttaa itsekin kotona. Ehkäpä ensi vuonna sitten? Vaikka ei vieläkään ole liian myöhäistä. Mukavan rauhallista oli vielä sunnuntaina kävellä Toivolan Vanhan Pihan pihapiirissä, ja pohtia jo tässä vaiheessa joululaatikoiden hankkimista ja pakastamista - mutta ehkäpä vielä hyvin on aikaa siihenkin. Ihmeellistä sinänsä, ettei pysähdytty edes glögilasilliselle tällä kierroksella. Saapa nähdä niinkö rauhallisuus lakkaa, kun veronpalautukset kilahtelevat tileille - sittenkö se todellinen jouluhössötys alkaa? Huomennako se päivä on? Nimittäin tässä osoitteessa ei veronpalautuksista päästä nauttimaan, vaan molemmalle napsahti mätkyjä, ai että siinä vaiheessa se joululahjahössötys on aika kaukana.. Oletteko muuten kuulleet jo joululauluja kaupoissa? Jos et vielä, niin ihan varmasti alkaa joululaulut kuulumaan, nimittäin päivät jouluaattoon vähenevät ja lyhyelläkin matikalla laskee jo monta yötä jouluun on.

 
Mä ehkä yllätin itseni, nimittäin riensin joululahjahankinnoille ennenkuin ne veronpalautukset tulivat tileille. Mä sain tosiaan maksella mätkyjä, se vasta syökin joulufiilistä - kun yleensä veronpalautuksilla on voinut hyvillä mielin, ilman morkkista, tehdä joululahjahankintoja. No onpa miten on, homma on täällä niin paketissa, tai no melkein - tietenkin jouluun kuuluu se lahjapaperin rapina ja pakettien kääriminen illalla. Olisiko muuten luvallista hankkia myös itse itselleen joulupaketti? Joko voi luvan kanssa ostaa joulukonvehdit ja juoda glögiä litratolkulla? Olisiko aika vaihtaa jouluverho ja joululiina keittiöön? 

Eilen vietettiin pikkupikkujoulut juniorin huoneessa, saatiin vähän enemmän jouluntunnelmaa kotiimme. Huoneessa oli koristeltuna valkoinen joulukuusi, ja tunnelmavalojen valossa herkuttelimme esimerkiksi nutellajoulutortuilla - kyllä, nutellaa! Laitan tännekin vinkit heti kun ennätän noista herkkutortuista. Tänään puolestaan tiedossa Jyväskylän seudun bloggaajilla pikkujoulut, lieneekö kaivan tonttulakin päähäni pikkujouluihin?

Joulu on kohta täällä..    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3