lauantai 26. joulukuuta 2015

Ehkä nopein kakku!

 
Joulunaika on mahtavaa aikaa, vaikkakin talon emännälle myöskin on aika raskasta aikaa. Nimittäin kun talo täyttyy lähimmäisistä, niin yhtä aikaa se tarkoittaa sitä että joudut viihtymään keittiössä pidempiä aikoja. Tiskikone tuntuu pyörivän taukoamatta, ja astiat kolisevat kaappiin ja pois. Mutta toisaalta en vaihtaisi hetkeäkään pois, kaikki on sen yhteisen joulun arvoista. Ja joulupyhäpäiviä on kerrakseen levätä, ja myöskin hiljentyä. Jouluruoka tuoksuu, kahvi tuoksuu. Joulu tuoksuu. Ainakaan nälkää jouluna ei tarvitse nähdä. Taikka valittaa että talo olisi tyhjä, saati hiljainen. Silti olen onnekas, nimittäin jouluvieraamme mahdollistivat minulle myöskin päiväunihetken. Joulu on aika rauhoittua, kerätä voimia, levätä, sekä viettää aikaa yhdessä rakkaitten kanssa. Meidän tänä jouluna se tarkoitti sitä, että joulupukin tuomat lautapelit olivat ahkerassa käytössä - ja keräännyimme porukalla pöydän ääreen pelaamaan. Ja se vasta olikin hauskaa, kun siirryimme sananselityspeliin!  Lisäksi joulun luksusta on ollut elokuvat, joiden parissa on saanut viettää aikaa välittämättä kellonkulusta laisinkaan. Ja taisinpa viime yönä tirauttaa kyyneleitä ikiklassikon Titanicinkin parissa. Miten siellä joulua vietettiin?
 
 
Mun yksi jouluperinne on ollut joulukakku. Jouluksi tulee leipoa kahvipöytään joku kakku, monesti se on ollut helppo jääkaapissa hyytyvä juustokakku. Tänä vuonna valitsin vielä helpomman kakun. Idea lähti oikeastaan näistä karkkikepeistä, joiden palasilla koristelin myös kakun.

 
 
Joulukakku vuodelle 2015 valmistui seuraavista aineksista: kaksi kaupan valmista mutakakkua (sulata 1h huoneenlämmössä), 4dl kuohukermaa, valmis piparirahka, kardemummaa 1tl, muutama pipari murustettuna sekä koristeluun muutama kappale karkkikeppejä. Näyttävämpi ja korkeampi kakku olisi tullut kolmella mutakakulla, mutta kahdeksalle hengelle tästäkin riitti kerrakseen herkuteltavaa. Perusajatus on siinä, että vatkaat kerman napakaksi vaahdoksi ja lisäät piparirahkan sekaan. Lisää n. teelusikallinen kardemummaa ja muutama pipari murustettuna. Pursota kakkujen väliin kermarahkaseosta, sekä pinnalle. Koristele haluamalla tavallasi. Ja nauti.

 
Kovinkaan montaa minuuttia tämä kakku ei ota, ja varmasti toimisi hätävarana vieraiden varalle hiukan erilaisella valmisrahkalla vuodenajasta riippumatta. Ja ihan varmana minäkin testaan erilaisilla variaateilla tätä pikakakkua.

Rentoa tapaninpäivää!

2 kommenttia:

 1. Onpa kyllä melkoisen ihanan näköinen sekä kuuloinen kakku.
  Meidän jouluherkku ohjeineen löytyi RuokaPirkka lehdestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluherkkuja kerrakseen. Tässä on kaksi kaupan mutakakkua perusajatuksena, ja väliin ja päälle haluttua maustettua kermarahkaseosta. NAM!

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3