sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joululaatikoiden valmistaminen?

Kolmas adventti. Nytkö jo? Ja vain yksitoista aamua jouluaattoon? Mä varmaan ennätän vielä saamaan itselleni kunnon joulustressin, kun jotenkin kunnon joulufiilistä ei ole tullut päälle (liekö syy lumettomassa luonnossa) ja monta hommaa tehtävänä. Esimerkiksi ajattelimme tehdä ensimmäistä kertaa itse joululaatikot. Tosin hiukan oikaistaan, että valmiista soseesta kuitenkin. Mutta niin, onko teillä hyviä joululaatikko- ohjeita jakaa? Kaikki vinkit kehiin, kiitos! Nimittäin niitä varmasti tarvitaan ensikertalaisena. Jospa alkavan viikon aikana laatikot saisi pakastimeen odottelemaan jouluaattoa. Mikä mahtaa olla oma supervarma ohjeesi? Ainakin porkkanalaatikkoon sellaista ohjetta kaipailisin, ehkä myös lanttu, ehkä imelletty perunalaatikko.

Joulutorttuja puolestaan on tullut leivottua erilaisia versioita tässä jo sen verran mukavasti, että nyt tuntuu siltä ettei jouluaattoon sellaisia enää kaivata. Pipareita puolestaan meillä kuluu aikamoinen määrä, joten vielä useampi pellillinen niiden leipomista on tiedossa - ja tietenkin ne tulee koristellakin. Ehkä joku hyvä kakku jouluaatolle, monenlaista onkin vuosien aikana testattu, glögikakku, suklaakakku..Vai liekö mennään tänä vuonna kuivakakulla, nimittäin sellainen jo testattu, ja maistettukin, kakku tuli leivottua viikolla pakastimeen. Voisin väittää yhdeksi parhaimmista kakuista, sopivasti suutuntumaa ja rouheutta mantelista ja pähkinästä. Anoppini vinkkasi tästä kuivakakusta, ja maistatti omaa kakkuansa meille - ja ihastuttiin koko perhe tähän Amorin joulukakkuun. Ohje löytyy täältä. Meillä aivan varalta kakusta 3/4 hujahti välittömästi pakastimeen, nimittäin sen verran herkullinen kakku on kyseessä..

 
Paita - Vero Moda
Korut - Kalevala Koru
 
Toivottavasti sieltä teiltä löytyy ohjeita tai vinkkejä joululaatikoiden suhteen, jospa  viikolla saisi joku ilta laatikot kyhättyä jottei ensi viikonlopusta muodostu melkoista työleiriä. Tänä sunnuntaina minusta ei saanutkaan mitään irti, pääkipu piteli napakassa otteessaan koko päivän. Nyt kuitenkin unille toivoen parempaa huomista, jospa olisi helpompi päivä tiedossa pääkivun suhteen. Jaksaa jaksaa, enää ei olisi montaa päivää jouluvapaisiin!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Käynpä kurkkaan reseptin :) Joulun jälkeen saa taas ryhdistäytyä, kun herkkuja tulee ovista ja ikkunoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Mä testaan viikolla tehdä itse noi joululaatikot.

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3