keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluaattoa kohti.

 
Jouluaatto on huomenna. Lienee aika sammutella tietokone, ja hiljentyä joulunviettoon ja yhteiseen aikaan. Mistä mun joulu sitten on tehty? Jouluun kuuluu lähimmäisten ja ystävien pieniä muistamisia, lahjojen vaihtamista. Pientä hössötystä aattoyönä, mistä mahtaa löytyä se joulupukin lahjasäkki. Mistä mahdan kaivaa esille kaikki ne piilotetut lahjapaketit? Kuinka tänä jouluna selitetään se, ettei joulupukki tullutkaan? Ja miten mahdamme hoitaa lahjat esille kuusen alle?
 
Mun jouluun kuuluu myös tietenkin jouluperinteet. Perinteiset jouluruuat, kinkun tuoksu ja aattopöydässä joulukakku. Tänä vuonna kuivakakkujen lisäksi meidän joulupöytäään kohoaa mutakakuista (2kpl), kermasta ja piparirahkasta helppo joulukakku. Tämän joulun teema on helppous, ja lepo. Ja sitä lepoa tarvitaan. Lepoa sohvalta jouluelokuvia katsellen. Konvehtipapereiden rapinaa. Aattoaamun riisipuuron tuoksu, ruokapöydän ääreen kokoontuu ne rakkaimmat lähimmäiset - kahdeksan henkeä. Joulupakettien salaisuudet, mitä sisältä mahtaa löytyä. Olenko ollut itsekin vuoden aikana kuitenkin joku päivä edes sen verran kiltti, että minullekin on jokin lahja varattuna? Joulusaunan pesusta huolehti mieheni, joten nautimme aattona myöskin joulusaunan lämmöstä - vaikka ne koivuvitsat voidaankin unohtaa sotkuisuuden vuoksi. Saapa nähdä, mahtaako tulla lunta, että voisi vaikka pyörähtää saunan päälle hangessa? Liekö sattumaa, että tänään aamusta maahan satanut valkoista lumipeitettä. Taitaa luontokin tietää, että jouluaatto on huomenna?

 
Vilinää ja huisketta on vielä tämä päivä. Viimeiset kotityöt, pieni kauppareissu, ja sellainen lahjojen kuskausreissu tiedossa. Iltapäivälle saamme ensimmäiset jouluvieraat meille, ja siitä alkaa yhteinen joulu. Oikein rentouttavaa, ja tunnelmallista joulua ihan jokaiselle!
 
 
Ja vinkvink, ei kannata kannella rinnuksillaan kukkivaa amaryllistä, ellei päällä ole keltaista paitaa, musta paita ei ole yhtä hyvä valinta. Itse hoksasin tuon yhtälön tuloksen vasta tästä kuvasta.. 
 

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa Joulua Henna.
  Toivottavasti näemme pian ♡

  VastaaPoista
 2. Sulle kyllä sopii tuollainen lyhyempi polkka myös upeasti. Ihania lomapäiviä sulle ja perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mankka :) Mulla alkaa huomenna jo työt :/

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3