maanantai 7. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän herkut.


Itsenäisyyspäivä oli eilen. Yhtäaikaa juhlan päivä meille suomalaisille, sekä kiitollisuuden päivä erityisesti veteraaneille jotka taistelivat itsenäisyyden puolesta. Toisaalta meillä kotona eilinen päivä oli kuitenkin myös ihan tavallinen viikonlopun sunnuntai. Innostuin sadepäivän vuoksi puuhailemaan kotoisia puuhia, kuten imurointia ja lattianpesua sekä illansuussa vielä puhtaat vaatteetkin silitin. Kuitenkin päivällä sain kietoutua puhtaisiin lakanoihin suunnitelmani mukaisesti, kun mieheni silläaikaa lasten kanssa oli leivontapuuhissa keittiössä. Kutsuimme isovanhemmatkin iltapäiväkahville juhlimaan Suomen itsenäisyyttä kanssamme.Idea leipomiseen ainakin osittain sai alkunsa näistä. Löysimme Lidlistä hauskoja talviteemaisia koristelutarpeita, erilaisia strösseleitä sekä koristelugeeliä. Olen monesti yllättynytkin positiivisesti Lidlin erilaisista leivontatarvikkeista, suosittelen pitämään Lidlin lehtisiä silmällä ja nappaamaan jemmaan kotiin tarvikkeita. Niin minäkin olen tehnyt näiden koristeiden suhteen. Muffinsivuoat puolestaan löytyi Prismasta. Sinivalkoista teemaa siis näiden kautta itsenäisyyspäivään.

 

Yhtäaikaa keittiössä valmistui myös suklaakuppikakkuja. Eikä ihan mitä vain, sillä näiden kuppikakkujen sisällä oli herkullinen suklaatryffeliyllätys. Voi nam! Päällä vaniljatuorejuustoa kera vaaleanpunaisen macaronsin ja lumihiutalekoristeen. Ja ihan oikeasti, näihin(kään) en koskenut leivontavaiheessa laisinkaan. Taidan tosissaan suositella miestäni uudelleenkouluttautumaan, nimittäin aika näppärä kaveri hän onkin käsistään leivonnaisten suhteen. Sen verran macaronsien kanssa mieheni oikaisi, että nämä valmistettiin valmispakkauksesta, josta aiemminkin näitä herkkuja ollaan saatu valmistaa "pikakelauksella" verrattaen siihen että kanamunien ikäännyttäminen aloitetaan vuorokautta aiemmin ym. Mutta katsokaa nyt, mitä meillä nautittiin päiväkahvilla itsenäisyyspäivänä - olis varmaan maistunut sinullekin? ;)

 
 
 
Mä vakavasti harkitsen, jättäisinkö joululeivonnaisista stressaamisen täysin mieheni hoitoon? Mä luulen, että ihan yhtä hyvin ellei paremminkin mies hoida sen homman. Pitääkö aina kaikkea tehdäkään itse? Olisiko tässä se asennemuutoksen paikka minulla, kyllä se joulu tulee vaikken itse kaikkea teekään. Jos ainekset löytyy valmiina kotona ja ohje on pöydällä, taidan luottaa miehen leivontataitoihin. Joko te olette antaneet ajatuksien liukua joululeivonnaisiin, ja mitä teillä jouluna tarjotaan?
 
 
Ja niin, edelliseen postaukseeni liittyen, kyllä ne valkoisetkin kynttilät hyvin hoitivat sinivalkoisien kynttilöiden sijan eilen. Kello 18-20 kaksi kynttilää paloi perinteiden mukaisesti keittiönikkunalla, kun me samalla ihasteltiin televisiosta linnanjuhlien pukuloistoa ja tunnelmaa. Perinteet on ehkä perinteitä, taikka opittuja tapoja, mutta niiden suhteen voi tehdä kompromisseja. Ehkä mun oppi viikonlopusta onkin se, että omaa suhtautumista voi muuttaa. Myöskään kaikkea ei tarvitse itse tehdä, omalla tavalla, vaan ehkä toisen tapa taikka näkemys voikin olla vielä parempi kuin se oma alkuperäinen. Ne omat perinteet / opitut tavat on muokattavissa, jos vain itse antaa mahdollisuuden. Ja suosittelen antamaan mahdollisuuden.  
 
Katsoitko sinäkin Linnanjuhlat?

5 kommenttia:

 1. Itsekin siivoilin eilen. Myös Linnajuhlat katsottiin, täytyyhän se pukuloisto aina katsastaa ;)

  VastaaPoista
 2. Kunpa tuo oma ukkokultakin innostuisi leipomisesta :). Tosin tykkään siitä itsekin.

  Joululeivonnaisille en ole uhrannut oikeastaan ajatustakaan. Torttuja syödään nyt ennakkoon, lapsi haluaa pipareita. Enpä taida muuta tehdäkään, ei sitä jouluna kuitenkaan jaksa herkutella muuta kuin suklaakonvehdeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä päätös tuokin. Mä ajattelin testata jonkun kuivakakun ja varmaan jotain muutakin tulee leivottua. Vai annanko miehen leipoa puolestani? ;)

   Poista
 3. Kotitöitä kannattaa aina delegoida, oli sitten joulu tai juhannu ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3