keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Tämän hetken voimaväri, valkoinen.

Lunta ja pakkasta. Talvi on täällä. Kuinka helppo olisikaan negatiivisesti todeta "lunta tuli liikaa kerralla", "ulkona on kylmä", "miksi siellä on pakkasta" ym. Mutta entäpä jos tuo valkoinen lumipeite voisikin olla voimaväri? Voisiko negatiivisuuden takana ollakin vain oma asenne? Uskoisin niin. Nimittäin ainakin omalla kohdallani voisin todeta, että tuo valkoinen maisema ulkona antaa minulle voimaa. Se on kuin lääke melankoliaa ja väsymystä vastaan. Kuinka paljon energisempi olo onkaan ajella valkoisen lumen saattelemana kotiin kuin siinä umpipimeässä mitä riittikin pitkään? Kuinka mahtavaa onkaan ihastella luontoa lumipeitteessä, tiedättekö tunteen kun tekisi mieli pysähtyä kuvaamaan luontoa? Olisiko nyt se oiva aika pitää kameraa autossakin matkassa mukana? Mun mielestäni mietteet lunta ja talvea kohtaan ovat vain oman asenteen tekosia, joko siihen kääntää negatiiviset ajatukset taikka entä jos kokeilisin asennoitua positiivisesti? Löytyisikö kuitenkin myöskin plussia lumipeitteestä ja talven saapumisesta?
 
 
Lumesta innostuneena valitsin eilen päälleni myöskin valkoisen glitter-neuleen. Neule on aikoinaan hankittu Vilasta, mutta kumman hyvänä se on kestänyt vaikka materiaali onkin helposti nukkaantuvan oloista. Tää neule onkin sellainen talvineule / joulun odotusneule, sopii hienosti joulunaikaan. Kaapissani olisi myöskin musta glitter-neule, jonka käyttöaika olisi juuri nyt myös. Vaikken erityisesti glittereistä välitäkään, niin tällein maltin kera ne on kivan näköisiä. Mites te muut, löytyykö teidänkin vaatekaapista vaatekappaleita kera glitterin?

 
Mä ainakin yritän etsiä lumesta ja tästä talvesta juuri niitä plussia. Yksi ehdoton plussa on valkoisien (yllättikö?) karvakamujen kanssa liikkumisen helppous pienellä pakkasella, kun ei tule kuraa sisälle. Lisäksi viikonloppuna hankitut nastakengät tekevät tuosta liikkumisesta paljon mukavampaa, kun ei tarvitse taiteilla pysyäkseen pystyssä liukkailla teillä. Lisäksi lastenriemua ulkona kannattaa pysähtyä katsomaan, sitä iloa ja naurua. Osaisiko sitä itsekin mennä mukaan laskemaan pulkkamäkeä samalla? Ainakin sitä voisi kokeilla.

Mun mielestäni pakkaskelitkin ovat vain asenne- ja pukeutumiskysymys. Kunhan huolehtii oikeanlaisen pukeutumisen, niin pakkasellakin ulkona on mukavaa, ja pakkaspäivät ovat oivia hetkiä mattojen ja petivaatteiden tuulettamiseen. Minulla ainakin on talven pukeutumiseen tarvittavat vaateasiat kunnossa, nyt kelpaa kun on uudet toppahousutkin. Jep, piti käydä sellaiset hankkimassa. Itseaiheutettu pattitilanne. Nimittäin eilen aamulla totuus valkeni, eihän ne housut menneet kiinni! Ääh! Kuinka ärsyttävää. Talvessa on mukavaa myöskin se, kun raikkaan ulkoilun jälkeen voi talon seinien sisäpuolella lämmitellä takkatulen äärellä ja juoda vaikkapa kupillisen kuumaa kaakaota. Viime talvena hankin kotiin Cupsolo-keittimen, joka edelleenkin on ollut käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta sillä valmistuu hetkessä kuumat Tazzakaakaotkin.

Nautitaan talven tulosta!

2 kommenttia:

  1. Valkoinen väri on näin pimeään aikaan ehdottomasti hyvä väri. Se tuo valoa synkkyyteen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3