sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Nutellakerrosjuustokakku.


Tänään aamulla isänpäiväkahvit keitettiin Nutellakerrosjuustokakun kera. Ohjeen bongasin uusimmasta Makulehdestä, ja nähdessäni ohjeen - päätin kokeilla reseptin heti kun kakun leipominen tulisi ajankohtaiseksi. Ja niinpä siinä kävi, isänpäiväksi tämä herkkukakku valmistui. Jaan teille tänne blogiin ohjeen, sillä jokainen Nutellan ystävä - testatkaa tämä herkku!



NUTELLAKERROSJUUSTOKAKKU
 
Keksipohja:
1pkt LU Bastogne keksejä
100g voita
 
Vaalea täyte:
1prk Valio vanhan ajan vaniljakastiketta
300g maustamaton tuorejuusto (ei kevyt)
1dl tomusokeria
3 liivatelehteä
1rk sitruunamehua
 
Tumma täyte:
1prk Nutellaa
2dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2rkl kermaa
 
Pinnalle:
paahdettuja, rouhittuja pekaani-, cashew- ja hasselpähkinöitä
 
Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele keksipohja-aines leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tiiviisti lusikalla painellen.
 
Valmista vaalea mousse. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, notkista tuorejuusto ja yhdistä keskenään. Lisää sekaan 1dl tomusokeria. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5minuuttia, kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatelehdet sitruunamehuun.
Sekoita liivateliemi tuorejuustoseokseen, ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia ennen kuin lisäät tumman täytteen.
 
Valmista tumma mousse. Notkista Nutellaa mikronkestävässä astiassa mikrossa 30-60s, lyhyt lämmitys riittää. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, yhdistä Nutella ja kermavaahto keskenään. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia, kuumenna kerma kiehuvaksi ja liota liivatelehdet kermaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mousseen ja sekoita hyvin. Kaada tumma mousse vaalean moussekerroksen päälle, peitä kakku ja anna hyytyä yön yli.
 
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi veitsellä ja koristele kakku pähkinöillä.
 

Olen saanut jo jonkun aikaa Makulehden lahjaksi, ja tykkään kovasti lehden ohjeista. Ainut miinus siitä, että aina kun uusi lehti saapuu - tiedossa on leivontahommia, kun intoa puhkuen haluan testata jotain uusia reseptejä. Mutta aivan joka kerta pettämättömän onnistumisvarmoja reseptejä, kuten tälläkin kertaa. Monta muutakin mielenkiintoista ohjetta löytyy uusimmasta lehdestä, joita saatan testata joulun alla. Testatkaa tekin ainakin tää Nutellakerrosjuustokakku!
 

8 kommenttia:

  1. Ooh! Täähän näyttää hyvälle! Vois joku kerta kokeilla. :D

    VastaaPoista
  2. Niin hyvän näköistä <3 !! Tötä on pakko testaa :D

    VastaaPoista
  3. Nutella ei kuulu omiin suokkareihin, mutta tätä vois kokeilla. Nuo paahdetut pähkinät vielä tuossa päällä, namskis.

    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdetut pähkinät toimii kakussa, tasoittaa vähän makeutta. Testaa ihmeessä :)

      Mukavaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  4. Voih nam! :P mikä kakku.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3