keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kun on pakko, niin on pakko.

Tänään morkkistelin ystävälleni puhelimessa, kun en ole laittanut kotiini jouluntuntua taikka saanut sitä todellista joulufiilistä ylle. Varsinkin kun minut tunnetaan melkoisena joulupersoonana (mutten ole mitään verrattuna junioriin). Olen kyllä ihastellut talojen pihoissa erilaisia tunnelmavaloja, mutta niitäkään tänä vuonna en aikonut viritellä. Ajatus oli tosin laittaa etuterassille istutuslaatikoihin valosarjat, nythän olisi niille juuri se oikea aika, kun muutoin on niin pimeää ja synkkää. Mutta entäpä kun lunta sataa päälle, kun sitä tulee kunnon kerros? Äh, ei ne sitten olekaan niin kivat. Ja en halua myöskään autokatoksen seinämään mitään laittaa, enkä jaksa taistella tuulen raadellessa pajukehikkokuustani. Taistella tuulta vastaan, jottei kehikko lähtisi lentoon ja yrittäen keksiä mitä ihmeellisempiä virityksiä, millä saisin pajukehikon terassissa pysymään kiinni. Toisaalta en myöskään halua viritellä sähköjohtoa terassia taikka maata pitkin, varoen lumitöitä tehdessäni etten onnistuisi johtoa rikkomaan. Ääh, koska musta on tullutkaan näin järki-ihminen?Kyllähän mun oikeasti tekisi mieli hankkia kotiini uusi joulukynttelikkökin. Mulla on monta vuotta palvellut sama kynttelikönmalli, välillä tullut ostettua samanlainen yksilö kun ensimmäinen alkoi reistailemaan. Nyt kuitenkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa olen jo vilkuillut uutta vaihtoehtoa, mutta jos nyt nostan nykyisen kynttelikön ikkunalle - 1 kuukausi ja joulukyntteliköt ovat alennuksessa. Olisi järkevämpää ostaa sellainen alennusmyynnistä, kun nykyisessäkään ei ole mitään vikaa. Voin mieluusti ensi jouluna nauttia sitten uudesta joulukyntteliköstä? Meniskö se näin helposti? Vai olisiko ehkä helpompaa pitää "vanha" niin kauan kuin se toimii? Tai vaihtoehto kolme, haittaisiko se mitään jos joulukynttelikköjä olisi vaikka kaksi?


Mutta kun puhuin näistä asioista ääneen tänään, ihmettelin omaa fiilistäni, miksen ole vielä kotona fiilistellyt joulusta niinkuin aiempina vuosina - löysin selkeäksi syyksi nykytyöni, jossa käsittelen myöskin jouluasioita pitkän aikavälin. Joten tänään illalla, kyllä illalla kun pitäisi olla jo nukkumassa, sain päähäni nostaa sen joulukynttelikön ikkunalle ja sisustaa kotia ripauksella punaista. Tiedättekö sen tunteen, kun vain on yksinkertaisesti pakko. Ja nyt olen päättänyt hakea sitä joulufiilistä, sitä joulunajan iloa. Lasteniloa ja lasten joulunodotuksen ihanuutta. Kyllä se jos mikä helpottaa tähän pimeyteen, ja synkkään marraskuuhun. Ei ole ihme että ihmiset valittaa väsymystään sekä masennuksen poikanen painaa monen mielessä. Ollaankin keksitty lapsieni kanssa melkoinen peli siitä, kuka bongaa eniten joulukynttelikköjä talojen ikkunoilla - yhtäaikaa kaivaten myöskin omalle ikkunalle. Nyt se on siellä. Nyt voikin sitten mennä yöunille, kun tämäkin mielenpäällä ollut pakollinen juttu on hoidettu.


Joulufiilistä hakusessa sielläkin?

10 kommenttia:

 1. Hih, kuulostaa tutulta. Joskus se vain on näin, että ensin ei ole fiilistä, halua tai mitä vaan. Ja sitten kun sopiva tunne iskee, pakko hoitaa asia kuntoon. Nyt. Heti.

  VastaaPoista
 2. Ihana kynttelikkö!
  Meillä ei oo ollu sähkökynttelikköä pariin vuoteen edellisen simahdettua; en osaa päättää minkälaisen haluaisin :D Erillisia valonlähteitä löytyy meiltä muutenkin yli äyräiden (osa meidän valaisimista on annettu "lainaan" lähipiiriin kun meidän pieneen kotiin ei enää sovi). Viikonloppuna tai viimeistään viikon päästä laitan muutaman joulujutun esille, joulun jälkeen on kuitenkin kiire ottaa ne pois :D
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, aaton jälkeen kiire ottaa pois :)

   Poista
 3. Sievä kynttelikkö. Mä oon laittanut pallovalot, mutta en paljon muuta. Nyt viikonloppuna ois tarkoitus askarrella jotain joulujuttuja. Kyllä tässä vielä ehtii laittaa joulukoristeita :) Ihanaa torstaita ihana Henna ♡

  VastaaPoista
 4. Joulun jälkeen kyntteliköt -50% tai jopa 70%, tosin valinnan varaa on silloin vähemmän mutta saattaa niitä "löytöjä" vielä tupsahtaa eteen :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä me, nyt voi taputtaa itseäään olkapäälle :)
  Tehdäänks yhteinen päätös, että uudet jouluvalot tosiaan ostetaan vasta joulun jälkeen.
  Ihanaa, on perjantai. Halauksia ystävä ihana. Terkkuja tytöille ja A.lle

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3