perjantai 9. lokakuuta 2015

Uudenlainen näkökulma.

Ihana perjantai-ilta. Kynttilöitä, takkatulta ja rentoutumista. Takana työviikko ja yksi parin yön työmatka. Ei niin onnistunut viikko henkisellä tasolla, hiukan epäonnea, vastoinkäymistä ja mielipahaa. Kuitenkin lopputulemana takana kiitollinen viikko, ja oivalluksena se, että asioita tulee katsoa hiukan eri perpektiivistä, katsoa hiukan kauempaa niin näkee lähelle. Helposti asiat näkee "putkinäköisesti" vaikka tilanne saattaa tarvita uudenlaisen näkökulman. Ja edelleen omalla asenteella on valtava rooli asioihin suhtautumisessa, sekä välillä on hyvä kurkata peilin kautta. Itse opin viikolta myös sen, että kun aukaiset suusi ja annat palautetta, saatat huomata että vastapuoli toivoo samoja asioita - ja yhteistyö senkuin syvenee. Olen hirmuisen onnekas ja kiitollinen monestakin asiasta, ja välillä onkin hyvä muistutella itselleen että asiat voisivat olla huonomminkin. Tällä hetkellä olen hirmuisen kiitollinen juuri tästä hetkestä, takkatuli rapisee ja istun kynttilänvalossa. Hiljaisuus, tunnelma ja se oma hetki. Sitä omaa hetkeä jokainen kaipaa välillä. Vaikkakin rauhoittuminen onkin oma taitolajinsa, ja minulla totisesti on siinä harjoiteltavaa - mutta tänään aion nostaa jalat sohvalle ja nauttia perjantai-illasta perheen pienimmän kanssa.
 

 
Olen yrittänyt napata uusia kuvakulmia kodistamme. Olen hiljalleen viritellyt jonkun sortin sisustuskuumetta, ja erityisesti mattojen suhteen tilanne on suorastaan kriittinen. Ostimme kotiimme uudet matot tänne muuttaessamme, ja samoilla matoilla ollaan nämä vuodet kuljettu ( neljä vai viisi vuotta), mutta vuoden sisällä yksi kerrallaan ollaan jouduttu syystä tai toisesta heittämään mattoja pois. Kaipaan erityisesti eteiseen ja olohuoneeseen jalanalle pehmeitä mattoja, ja ellei auton kanssa olisi toista huoltokäsittelyä edessä - kipittäisin välittömästi Askon mattoalennuksille katsomaan uudet matot. Askon kanta-asiakaskuvastossa nukkamattoja oli jopa -65% alennuksella. Miks just nyt kaikki kivat jutut on alennuksessa, tai miksi mun lompakko ei puhu samaa kieltä?

Samoin kuin seuraava sisustusprojekti on esikoisen, teinitytön huone. Ensinnäkin huoneeseen tulisi kaappia kunnon vaatekaapit, aiempi vaatesäilytysratkaisu ei enää ole toimiva. Toisekseen huoneeseen tulisi uusia koulupöytä, ja vihdoin saada aikaiseksi hankkia kunnon työtuoli. Eikä uusi mattokaan olisi hassumpi juttu. Kun tämä projekti tulee työnalle, voikin samalla energialla ja rahanmenoa siirtyä myös juniorin huoneseen - jossa puolestaan lastulevypöytä kaipaisi päivittämistä. Ja pöydän koko saisi olla isompi, nimittäin neiti on kova askartelemaan eikä tilaa tunnu olevan koskaan tarpeeksi. Toisaalta, kyllähän minäkin aina välillä tarvitsen toimistopuuhilleni kokonaisen keittiönpöydän käyttööni. En tiedä onko se vähän liioittelua vai omaanko vain suuren työegon? :D


Mun perjantai-ilta on kuitenkin tässä ja nyt. Jaksan haaveilla kodin sisustusasioista varmasti viikonlopun aikana, mutta ensimmäisenä "lyön aivot narikkaan" ja nautimme kiireettömästä tunnelmasta. Ja saatan mä haaveilla myös siitä lottovoitostakin. Vaikka olenkin todella kiitollinen niin monesta asiasta ilman sitä lottovoittoakin. Mietihän itsekin, mistä asioista olet erityisen kiitollinen ja vaali hyvää energiaa. Ole rohkeasti oma itsesi, sano sanottavasti - mutta mieti miten sen sanot. Huomioi toiset ihmiset, muista katsoa asioita myös toiselta kantilta. Välillä on hyvä kurkata peiliin, ja ehkä korjata hiukan omaa asennetta. Älä syyttele taikka selittele. Anna aikaa itsellesi, hyväksy omat heikkoutesi. Nauti pienistäkin asioista, ja jaksa haaveilla. Unelmoi. Uskalla elää ja olla oma itsesi.  

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa viikonloppua sinullekin! Rentoutuminen ja rauhoittuminen on todellakin taitolaji. Itse huomaan usein näennäisesti muka ottavani rennosti; makoilen sohvalla hyvää ohjelmaa katsellen ja suklaata sekä viiniä nauttien mutta olen silti jännittynyt. Aivoissa pyörii miljoona ja yksi asiaa ja ajatukset karkailevat tekemättömiin tehtäviin tai asioihin joita "pitäisi tehdä".

    VastaaPoista
  2. Välillä viikonloput tulevat oikeaan saumaan. Tuo oravanpyörä kun pyörii liian nopeasti. Vain elämää ja tässä blogien lukemista ohjelmassa nyt, rentoilua takkatulen ja pienen herkuttelun merkeissä. Zara on myös mun suosikki ostokohde. Tykkään heidän vaatteista. Syyslomalla pääsee taas käymään siellä. Mulla on arvonta blgoissa, käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3