maanantai 19. lokakuuta 2015

Ruuhkavuodet.

 
Musta tuntuu, että tällä hetkellä arki ja elämä vie mennessään juoksujalkaa. Aamulla täytyy kurkata kalenterista, mitä päivällä onkaan edessä. Monesti tuntuu, ettei ole aikaa omille harrastuksille taikka tekemättömille asioille. Monta asiaa on lisäksi, mitä haluaisi tehdä kun vain olisi ylimääräistä vapaata aikaa. Tiedättekö sen fiiliksen, kun työelämän ja perhearjen yhdistää ja illalla olisi valmis kaatumaan sänkyyn? Illalla kymmeneltä saat seuraavan päivän ruuan uunista ulos, ja alat jo laskemaan tunteja aamun herätykseen?
 
Mulla on mielessäni muutamia leivonta-asioita, joita esimerkiksi haluaisin testata kun vain ylimääräistä aikaa löytyy. Kukkakaalipitsa, siitä puhutaan paljon ja kehutaan, vaan vielä en ole ennättänyt testaamaan. Entäpä ne söpöt omenaruusut voitaikinasta? Ihan ehdottoman pakko päästä pian testaamaan, jos siis reseptejä löytyy sieltä - saa laittaa tännepäin. Toisaalta taas ajan kulun huomaa kuukausien juoksusta, nimittäin olen jo vähän alkanut miettimään joulujuttuja ja niitä paketteja. Musta tuntuu, että lokakuu on ollut yhdenlainen epäonnen kuukausi ja lompakko on ollut koetuksella milloin mistäkin syystä - että olisi jo aikaa tulla vähän parempia kuukausia loppuvuodelle.
 

Olen innostunut tunnelmoimaan syksyisistä illoista kotona, ja nostinkin esille Riviera Maisonin kynttiläjalat, joihin löysin hauskat pisaranmalliset kynttilät K-raudasta. K-raudasta kynttilöitä, enpä olisi uskonut. Mieleeni hiipii aivan väkisin ajatus lämpimästä glögistä, vaikka yritän vielä hetken malttaa. Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia ensimmäisistä joulutortuista, eikä ne kuvat yhtään helpoita mun glögikaipuutani. Ja lämpimistä juomista kahvin lisäksi en juokaan kuin glögiä, joten talven kaivattu ystävä onkin kyseessä. Toisaalta maustetut kahvit ovat myös talveen kuuluvia, kuten esimerkiksi kardemummakahvi. Kiireisen päivän päätteeksi on ihana istuskella takan lämmössä, mukavan hämärässä, kynttilöiden loisteessa, ja hetkeksi rauhoittua ennen nukkumatin saapumista. Minusta tuntuu, että alan pikkuhiljaa käsittämään käsitteen "ruuhkavuodet" ja olemaan keskellä niitä.

 
Voin kuitenkin ylpeänä todeta, että vaikka olenkin hillitön shoppailuholisti, niin aika helposti sitä pystyy karttamaan itse sitä shoppailua. Helppoa se ei joka hetki ole ollut, varsinkaan kun olen aika heikko ratkeamaan. Avainasemassa onkin se, että pysyttelee poissa houkutuksien läheltä. Kaupat kannattaa kiertää kaukaa. Voin kuitenkin tunnustaa, että talviset hankinnat tulevat olemaan aikamoinen piristysruiske omalle mielelleni. Mihin se seepra raidoistaan pääsisi?

Energiaa viikkoosi!

2 kommenttia:

  1. Olen huomannut, että kaupassa tarttuu helposti jotain kivaa mukaan. Ruuhkavuodet menevät välillä kuin sumussa. Meillä ne on jo vähän takanapäin, mutta moni tapahtuma on mennyt aivan harakoille. Usein se on aamusta iltaan selviytymistä ja kellon mukana roikkumista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3