perjantai 23. lokakuuta 2015

Pieniä nautintoja.

 
Vihdoinkin, perjantai. Lokakuu lähestyy myös samalla loppuaan, enää viikko jäljellä tätä  kuukautta. Nimittäin tämä lokakuu ei ole ollenkaan ollut minun kuukauteni. Tämä lokakuu on tuntunut uskomattoman rankalta, ehkäpä monet epäonnet ovat saaneet minut epätoivon partaalle - eikä ajattelutapa "asenne ratkaisee" tunnukaan enää yhtään mukavalta. Lähinnä asiat ahistavat, taikka mikään ei enää tunnu miltään -"anna tulla lunta tupaan vaan", samalla pohtien milloin tää epäonni mahtaa poistua ja siirtyä. Ei ole yhtä ilman toista, toista ilman kolmatta ja miten lie siitä eteenpäin meneekään. Nyt on positiivisen ihmisen voimavara totisesti ollut koetuksella tänä syksynä. Olenkin päättänyt että keskitän voimavarani niihin asioihin, joista saan voimaa ja positiivista energiaa.
 
Viikonlopun varaan on ohjelmaa kerrakseen, mutta aion antaa aikaa myös itselleni ja levolle. Perjantai-ilta vietetään rennosti, ja päädyimme helppoon ja herkulliseen iltapalaan. Nimittäin täytettyihin suolaisiin vohveleihin, jotka tosin tällä kertaa valmistuivat luomu valmisvohvelijauhopussista. Täytyy kyllä kehua noita valmisjauhopusseja, nimittäin ei kestä aikaakaan kun pöydässä on lämpöiset vohvelit. Täytetyt vohvelit ovatkin täytettävissä halutuilla aineksilla, meillä ne täyttyivät broilersuikaleilla, tuorepaprikalla, fetajuustolla ja rucolalla sekä currykastikkeella. Oi nam! Oletko ehkä sinäkin valmistanut suolaisia täytettyjä vohveleita?

Joudun siis metsästämään sen kardemummakahvinkin kaupasta, koska sitä niin kovasti mielessäni pyörittelin. Väitänkin että perustyytyväisyys syntyy osittain pienistä iloista, pienistä nautinnoista. Jos mulle se hyvä mieli tulee siitä kardemummakahvista, sitten hankin sitä kahvia. Tänään sitten bongasin kaupasta kaneli-kardemummakahvin, joulukahvin, ja pakko se oli napata kotiin ja keittää heti ensikupilliset. Mutta kelpasipa miehellenikin syksyn / talven ensimmäinen kardemummakahvikupillinen vaikka ei olekaan yhtään jouluihminen kyseessä.

Viime talvena kävin Tampereella kahvipaahtimomyymälässä Mokkamestareilla, josta mukaan lähti myös maustettua kahvia. Heidän valikoimastaan löytyy juurikin sitä herkullista kardemummakahvia, jota en ole Jyväskylästä vielä löytänyt. Mutta varmasti Tampereella käydessäni vierailen uudelleen tässä myymälässä ja nappaan muutaman kahvipussillisen herkullisia kahvimakuja mukaani.

 
Joko saa ihan vähän tunnelmoida samalla joulustakin?

9 kommenttia:

 1. Mie olen pitkään jo halunnut ylipäätään vohvelirautaa mut nyt kun painoa on tullut ihan törkeät määrät saa se rautakin jäädä haaveeksi. Lepäähän ja nauti viikonlopusta.

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvän näköistä <3 Ja kyllä saa joulusta jo tunnelmoida :D

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä niin tosi, että elämän tyytyväisyys syntyy pienistä asioista, oli se sitten kahvihetki suklaan kanssa tai joku nätti kommentti mieheltä ohimennen. Huomaan itse, että tavaran ostamisen jälkeen tyytyväisyys ei kauaa kestä, eli materia ei sitä varsinaisesti tuota, paitsi jos tekee hyvän löydön, siis sellaisen mutä on vaikka kauan toivonut itselleen😊.

  VastaaPoista
 4. Vohvelit on kyllä niin hyviä ja eivät ole kovin epäterveelisiäkään. Riippuu täytteestä! Tosi hauska sattuma, että suunnittelin ihan samaa eli suolaisten vohveleiden tekoa! Nehän menevät ihan ruuastakin ja hyvästä iltapalasta! Tuo kahvi on varmaan ihan superhyvää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolaiset vohvelit on kyllä hyviä! Ja tuo kahvi myös ;)

   Poista
 5. Ehdottomasti saa <3 Meillä menee jo kolmas pullo glögiä. :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3