maanantai 26. lokakuuta 2015

Mitä tarjolle?

Yksi helpoin ja nopein suolainen hätävarakeino vieraiden varalle on Myllyn Paras piirakkapohjat, itse suosin erityisesti pyöreitä piirakkapohjia. Näitä olisikin hyvä olla pakastimessa jemmassa. Nimittäin tunti riittää sulattamisaikaa, jonka jälkeen pohja on valmis paistettavaksi halutuilla täytteillä. Me valmistimme broiler-paprikapiirakan. Oikeastaan syynä oli se, että saatiin käytettyä broilersuikaleet jääkaapista johonkin. Piirakat lienee hyvä keino kokeilla uudenlaisia makuelämyksiä, sekä hyödyntää jääkaapin sisältöä niihin. Monesti itse tulee suosittua kinkkua taikka jauhelihaa piirakoissa, mutta tämä broileri toi mukavan vaihtelun ja hävisipä koko piirakkavuoallinen kahvipöydässä. Kirjaimellisesti. Koko tuo valkoinen keraaminen vuoka hävisi samalla, nimittäin se meni rikki lautasen tippuessa sen päälle tiskikonetta täyttäessä.
Ja koska minä rakastan rucolaa, niin kyllähän piirakka lopuksi hunnutettiin rucolapeitteellä.


Neidit puolestaan saivat päättää mitä makeaa kahvipöytään valmistettaisiin, ja molemmat toivoivat pipareiden leipomista. No sekin homma on koululaisperheessä helppoa, eikun valmis piparitaikina ja homma hoituukin keittiössä., juurikaan itse ei sinne tarvitse astua. Korkeintaan paistohommissa auttamaan. Keittiöstä kuului neitien suista leivontapuuhissa samalla jouluisia lauluja, joulua taidetaan siis jo täällä odotella. Ainakin juniori on todellinen jouluihminen, sanoisin että vielä pahempi kuin minä. Mielestäni paras valmis piparitaikina on Sunnuntailla, ainakin oman makututkimuksen perusteella. Mitäs valmistaikinaa sinä mahdat suosia vai valmistatko piparitaikinan aina itse?

Moni mieltää piparit jouluun. Toki, joulujuttuihin ne kuuluvatkin vahvasti. Kuitenkin esimerkiksi omassa lapsuudessani mummolassa oli aina, läpi vuoden, kesät ja talvet, pipareita. Ja mikäli ei ollut, niitä haettiin kaupasta. Mikäli haluaa nostalgista fiilistä, kaupasta tarttuu mukaan paksuja pipareita kirkkaassa paketissa. Kun taas niitä vanhanajan kristallipipareita ei enää löydykään. Mutta taitaapa nykyään piparitaikinaa löytyä kaupan pakastealtaasta läpi vuoden. Enkä edes uskalla arvella kuinka monta kiloa pipareita meillä mahtaa kulua vuoden aikana.. Mutta niin, onkohan siellä muita tässäkin asiassa samanlaisia kuin minä?

 Puolestaan miehestä alkaa kuoriutua melkoinen mestari macaronsien kanssa, ja kahvipöytään valmistui myös macaronseja. Kyllähän nämä ovat heti paremmin onnistuneita, kuin ensimmäinen koe-erä. Ja nämäkin macaronsit valmistuivat macaronspaketista, josta vinkkasin aiemmassa postauksessa. Helppoa sen pitää ollakin, jos vieraat yllättävät ja et halua viettää keittiössä juurikaan aikaasi. 

Mukavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Voi nam...Ihana piirakka ja piparitkin! Itsekin käytän valmispohjia silloin tällöin. Mulla on ollut niitä Pirkka pohjia. On sulla taitava mies, kun macaronsejakin osaa tehdä! Ihanaa viikkoa ♡

  VastaaPoista
 2. Itse testasin kerran tuota valmista piirakkapohjaa ja päätin, että viimeiseksi kerraksi jäi mun testailut. En tiedä mitä tein väärin sillä se ei onnistunut yhtään niin hyvin kuin ystävälläni joka tekee piirakkansa aina tuosta valmispohjasta.

  VastaaPoista
 3. No nyt tuli nälkä... :D juu nuo piirakat on helppoja ja nopeita varsinkin jos on vieraita tulossa.

  VastaaPoista
 4. Piirakat on nopeita, tosin nopea ja helppoja ohjeitakin pohjaan on vaikka kuinka, jos ei oo pakastepohjia pakkasessa!
  Vois kans kokeilla tuota rucolaa piirakan päälle.
  Upeita macaronsseja miehesi on teille loihtinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta puhut. Tän taikinan kanssa pääsee vaan niin helpolla :D

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3