maanantai 12. lokakuuta 2015

Metsässä.

Koska viimeksi olet käynyt metsässä? Syksyllä on ihanaa kävellä metsässä polkuja pitkin, tuoksutella syksyn tuoksuja. Syksyllä metsässä näkyy vielä marjoja sekä sieniä. Metsässä on mukavan rauhallista ja hiljaista. Mieli lepää. Erityisesti meidän asuinalueen lähistöllä metsäpolkuja riittää, sekä kävelijälle että maastopyöräilijälle - löytyy upeita erilaisia reittejä järven rannalla sekä metsän siimeksessä. Kun perheessä on lapsien lisäksi koiria, on metsäretket koirienkin mieleen - saavat juosta vapaana polkuja ristiin rastiin. Kun on herkkupussi mukana, niin kovin kauaksi eivät koirat mene. Kuitenkaan asuinalueiden lähellä pidän koirat aina hihnoissaan. Lisäksi tykkäämme koko perhe kulkea metsässä, ja se onkin nykypäivänä hienoa saada lapsetkin innostumaan luonnosta ja siellä ulkoilusta. Ihmeteltävää ja ihasteltavaa löytyy joka kerralla, sekä talvisin onkin mukava lämmitellä nuotiopaikalla nuotion ääressä makkaraa paistellen.

 
Viikonloppuna näimme hauskan käppyräpuun metsässä. Oikeastaan tuollainen järvimaisema onkin aika upea. Olen monesti ihaillut omakotitaloja järven rannalla, millaistakohan olisi aloittaa aamu aamiaisella järvimaisemassa? Taikka katsoa illalla ikkunoista ilta-aurinkoa? Mahtaisiko esimerkiksi uimisesta tulla tapa, aloittaisiko kesäaamun aamu-uinnilla? Toisaalta yhtälailla metsämaisema tontin rajoilla on myös rauhoittava, ja omalla tavallaan kaunis ilta-auringossakin. Tällä hetkellä asumme kaupungin tonttialueella, jossa on omakotitaloja aika vieri vieressä - varsinaista omaa takapihaa taikka näkösuojaa ei ole. Kaipaanko sellaista välillä? Kyllä. Vaikka olenkin sosiaalinen ihminen, niin esimerkiksi kesälomalla olisi ihana vain istuskella terassilla vaihtamatta sanaa yhtää kenenkään naapurin kanssa, olla vaan hiljaa. Enkä todellakaan tarkoita, että tässä asuntovälittäjää olisimme hankkimassa, mutta ainahan on asioita, joita voisi muuttaa. Ja meillä on naapureiden suhteen ollutkin aikamoinen onni, enkä löydä moitittavaa. Vaikka asumme lähellä kaupungin keskustaa, on aikamoinen onni asua lähellä ulkoilumaastoja ja metsää. Metsään voi aina paeta hakemaan sitä omaa aikaa, rauhoittumista. 
 
 

Me vietimme viikonloppuna mukavia hetkiä liikkuen metsässä, keräten raitista ilmaa. Vaikka viikonloppu oli minulla autoton, en yhtään autoa kaivannutkaan - sitähän löytyy kaikenlaista mukavaa puuhaa ulkosallakin nauttien rauhaisasta olosta ja elosta. Vaikka vähän hermoja kireeksi viikonloppuna tahtoikin vetää 2vuotiaan koirauroksen merkkaustoimet kotona, sisällä. Kyllä, sisällä! Parempi siis jo omien hermojenkin kannalta on pysytellä ulkona, kun vielä upeita syysilmoja riittää.


Energistä viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Juuri eilen teimme ihastuttavan retken metsään, tosin ei meillä eväitä mukana ollut, mutta koirat saivat juosta sydämiensä kyllyydestä. Kyllä syksyinen metsä on ihana :)

    VastaaPoista
  2. Metsäretkellä silmä ja sielu lepää! Touhukasta tiistaita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3