sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ilta teatterissa.

Eilen illalla pitkästä aikaa vietin aikaa teatterissa. Kiitos anoppini, joka kutsui minut mukaansa näytökseen. Iltanäytöksessä oli Jekyll & Hyde-musikaali, joka oli omasta mielestäni melkoinen taidonnäyte musiikin, lavasteiden, puvustuksen ja muiden tehosteiden suhteen. Itse näytös sinänsä oli ihmisen hyvän ja pahan puolen taistelua, ja näytöksessä seitsemän ihmistä sai surmansa, ei siis kovinkaan nauruhermoja tullut käytettyä. Kokemuksena näytös upea ja musikaalit iskevät aina, mutta ehkä kuitenkin minuun enemmän iskee ne komediat. Itselläni on lapsuudesta ja nuoruudesta teatteriharrastustaustaa, joten ehkä siitäkin syystä erityisesti teatterikokemukset ovatkin mieleeni. Jäin eilen pohtimaan asiaa, niin olihan tämä Jekyll& Hyde tänä vuonna minulle kolmas teatterikokemus. Koska sinä viimeksi olet mahtanut käydä teatterissa?
 
 
Napattiin pikaiseen ennen näytöksen alkua pihalla pari kuvaa, mutta kameran asetukset eivät olleet kohdallaan, joten koetetaan kestää lopputulos. Ja kuten kuvista näkyy, melkoisen pimeää oli illalla ulkona. Ja minullahan oli illalla vaatekriisi, hiuskriisi, kenkäkriisi. Kriisiä kriisin perään. Mutta niin turhamaista jokainen niistä. Päädyin lettikampaukseen, ja lähtemään villatakkisellaan, sillä teatteriin kuljetus oli ovelta ovelle. Kesän jälkeen, hamekesän jälkeen, tuntuukin siltä ettei omasta vaatekaapista löydy mitään fiksua vaatetta syksyyn / talveen. Jos tässä onnistuisi tekemään sen "elämäntapamuutoksen" ja saamaan hiukan kroppaankin muutosta, voisi hyvin mielin tehdä uusia vaatehankintojakin. Mahdoitteko muuten oivaltaa, että tänä viikonloppuna saadaan yksi tunti enemmän viikonloppuun? Nimittäin viime yönä piti kelloja siirtää tunti taaksepäin, mutta miksei silti oma sisäinen kello voisi toimia samalla tavalla, "nukkua tunti lisää jemmaan"? Äh, ei se niin toiminut.
 
Keittäessäni äsken kardemummantuoksuista aamukahvia, esikoinen kyseli koska voisimme leipoa pipareita. Tänään? Eikai piparinleivonta ole niin justiinsa jouluista puuhaa, etteikö niitä voisi jo leipoa? Taidan napata kaupasta paketillisen valmispiparitaikinaa ja laittaa neidit leivontapuuhiin. Eilen olikin mieheni ja juniori testannut macaronsit valmisjauhopaketista, ja lopputulos oli ainakin sinnepäin. Vaikka kyllä ensi kerralla valmistan macaronsit aivan itse alusta loppuun saakka, olenkin itse aiemmin jakanut ohjeen helppoon macaronsohjeeseen. Ainut huomioitava juttu on kananmunien valkuaisten seisottaminen huoneenlämmössä 24h, joten parin päivän projekti kyseessä. Oletko sinäkin valmistanut itse macaronseja? Ja miten on, joko niitä pipareiden leipomista voi mielestäsi harkita?
 
 
 
Koska eilinen päivä oli melkoista juoksua paikasta toiseen, niin tälle sunnuntaille jäi kotityöt. Taidankin lähteä lempipuuhaani, pyykinpesuun! Mukavaa, rentoa sunnuntaita sinulle sinne!

6 kommenttia:

 1. Teatterikokemukset on jääneet aika vähiin. Noin kk sitten kävin baletissa ja olipas se herkistävää. Yståväni tanssi ko esityksessä.
  Ihana ldttikampaus sulla. Osaisinpa itsekin tehdä moisia.

  VastaaPoista
 2. Täällä jäänyt kyllä teatterikäynnit toooosi vähiin. Tekis kyllä mieli mennä. Ensi kuussa menen Joutsenlampi-balettia kattomaan, baletissa onkin tullut useammin käytyä :)

  VastaaPoista
 3. Macaronsit näyttävät oikein hyviltä, juniori on onnistunut mainiosti kokkailussa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3