keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Arvio on aina arvio.

Alkuviikko meni Helsingissä työmatkan merkeissä, ja arvaatte varmaan että löysinkö itseni Helsingin keskustasta. Toisaalta oli onni, että tietyt liikkeet olivat menneet kuudelta kiinni eikä ollut asiaa sisäpuolelle. Sensijaan esimerkiksi Zaralta löytyi jotain kotiintuomiseksi. Onni sinänsä ettei ihmeitä löytynytkään, taikka lompakko ollut shoppailusta samaa mieltä, tai Stockmannin Hullut Päivät olleet päällä, sillä oma auto lepäili huollossa alkuviikolla. Tiesin alustavaa huoltoarviosummaa, mutta entäpä kun se tuplaantuu ja tarjotaan vielä toistakin huoltoaikaa - ja kokonaishuollon hinta melkein nelinkertaistuu? OMG.

Mielessä on käynyt autonvaihtokin. Sain mielestäni huonoa palvelua huollossa, sekä kommunointi heidän puoleltaan oli kömpelöä. Melkein jopa pahoitin mieleni, tai pahoitinkin. Taisin huollon yhteydenoton jälkeen jo äkkipikaiseen tapaani päättää myydä auto pois, eikä enää käyttää heidän huoltopalvelujaan. Tänään kävin jo eräässä autoliikkeessä katsomassa autoja, mutta koeajon kautta se päätös lienee tulee kuitenkin kaikista parhaiten - ajotuntuma on minulle se tärkein kriteeri. Missä ihmeen välissä mä ennätän autoja koeajaa? Mutta onpa miten on, autoni menee uusintahuoltoon parin viikon päästä ja huoltobudjetin lähes nelinkertaistuminen aiheuttaa pientä päänvaivaa. Eikä puhuta enää mistään muutamista satasista. Ehkä tässä vielä pari viikkoa selviää ennen talvivaatehankintoja? Mihin mä olisinkaan talven päälle painaessa tarvinnut palkkaa, kuin auton huoltamiseen? Voi huoh.


Helsingin meno-paluu ajomatkan aikana istuskelin apukuskin penkillä, ja pidin illan hämärtyessä silmät tien reunoilla. Joka totisesti kannatti, sillä näimme yhden isosarvisen hirven ajomatkan aikana - eikä voinut olla kiinnittämättä tarkkaavaisuuteensa huomiota tuon näyn jälkeen. Oikeastaan tänäänkin hirvimiehet nähdessäni tarkkaavaisuus nousi, sillä en todellakaan haluaisi törmätä hirven kanssa. Toisaalta jo vähän huvittikin ajatus, että ilmoittaisin huoltoon että autoon pitääkin tehdä isompi huolto. Nimittäin näin kävi juuri kevällä, kun olin autoa huoltoon ajamassa ja jouduin moottoritiellä kolariin. Oli koomista soittaa ja ilmoittaa, etten kerkeä huoltoaikaan mutta isompaa huoltoa vaatii auto. Olen joskus pohtinutkin sitä, kuinka pienestä esimerkiksi hirvikolari voi olla kiinni, ja kuinka paljon suurempi todennäköisyys minulla olisi kohdata hirvi ajokilometreilläni. Pelätä ei tietenkään saa, mutta kyllä se silti välillä on melkoisesti mielessä. Omalla ajoreitilläni olen nähnyt hirviä pari kertaa, ja peuroja - molemmat on aikamoisen hyviä maastoutumaan luonnonväreihin. Erityisen hämärän aikaan hirvet ovat liikkeellä. Olkaahan siis varovaisia liikenteessä.

 

Takki - Cubus
Huivi - Mulberry
Paita - Vero Moda

12 kommenttia:

 1. Huoh, ymmärrän täysin ärsytyksesi.. Auto on kyllä sellainen menoerä vaikka ei kauheasti huoltoja ja korjauksia tarvitsisikaan tehdä. Saati sitten kun niitä juuri tulee. Mutta en osaisi ilmankaan elää ja esim täällä ei oikein ilman autoakaan pärjäisi.
  Ihana tuo Mulberryn huivisi, sävy sopii sinulle mielettömän hyvin :) Tsemppiä loppuviikon rutistuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Miksi noiden autojen kanssa onkin aina vain pelkkää murhetta ja rahan menoa. Meidän entinen auto oli kyl todellinen maanantai versio. Jätti tuon tuostakin tien poskeen ja remontit oli pahimmillaan tuhansia euroja. Siksi se nykyään onkin entinen auto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itselläkin mielessä on ollut jo auton vaihto.

   Poista
 3. Voi ei...autot ovat ihan jostan....Niihin menee aina liikaa rahaa. Kun ne toimivat, niin kiva, mutta kohta taas jotain huoltoa ilmenee :( Ajahan varovasti, kun sulla niitä reissuja piisaa <3

  VastaaPoista
 4. Olipa ikäviä uutisia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Hurjia summia yhteen autoon, Huoh ärsyttää.

   Poista
 5. Auts. Meillä oli auto huollossa loppukesästä korjaamolla, eikä sieltä koskaan kerrottu väliaikatietoja, vaikka joka päivä niin luvattiin. Perään piti soitella ja kysellä. Auto tuli kuntoon, mutta tiedottaminen ei kuulunut heidän palveluihinsa.

  VastaaPoista
 6. Autoissa tuntuu aina kaikki prakaavan samalla kertaa. :( Ihanan sähäkän värinen takki! Hyvää alkavaa viikonloppua joka tapauksessa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3