sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tampereella.

Viikonloppu Tampereella on ohi. Istun kotona keittiönpöydän äärellä. Hymyilyttää. En olisi arvannut aiemmin, millaisia sielunsiskoja saattaisin bloggaamisen kautta löytääkään. Eikä bloggaamiseni ole mitenkään kovin suurissa mittapuissa, niin silti niin samanlaiset ihmiset löytävät toisensa sitä kautta. Viikonloppuna yövyin Mankan kanssa samassa hotellihuoneessa aivan Tampereen rautatieaseman vastapäätä Skandicissa, kun kumpikaan ei olla Tampereeltapäin. Toinen tuli Tampereelle etelästä ja toinen pohjoisesta. Olikin suorastaan taas melkoinen oivallus minulta hypätä Onnibussin halvalle matkalle - hintaa 5€, sillä sehän jätti mut jonnekin Kalevaan. Ei se keskustaan saakka mennytkään. Joten Kalevasta piti etsiä jatkokyyti Tampereen keskustaan. No ei probleemaa, n.50m päästä bussipysäkiltä kaikki bussit vievät keskustaan. Mutta junalla olisin ollut heti hotellilla. Onnibussin paluukyyti olisi puolestaan ollut 3€ mutta jotenkin käännyin kuitenkin VR:n junan puoleen ja sillä köröttelin takaisin Jyväskylään.
 
Suosin ehdottomasti mieluiten omaa autoa, mutta mikäli tarvitsee julkisiin kääntyä - juna on miellyttävin. Lisäksi kärsin pahasta matkapahoinvoinnista niin koko bussimatka jännitti miten siinä mahtaisi käydä. Kuitenkin selvisin menomatkan mukavasti, ja vieressäni istui mukava nainenkin jonka kanssa juttu luisti. Matkapahoinvointi on vasta ikävä riesa, automatkoilla varaan mieluusti aina joko kuskin taikka apukuskin paikan. Takapenkille en pysty menemään, taikka kartanlukemisessa minusta ei ole mitään apua. Muistan edelleenkin ne lapsuudet kesäreissut, kun siihen aikaan autoissa ei ollut ilmastointeja ja meitä matkapahoinvointisia oli ainakin kaksi takapenkillä yhtä aikaa. Mukavinta autossa oli, kun nukkui. Eipä sillä, aika hyvin ne unenlahjat autoilessa onkin säilyneet - yllättävän nopeasti nukahdankin autossa apukuskinkin paikalle.. 
 

 
Minulle tuotti päänvaivaa lauantaiaamuna pakata vaatteita mukaan, kun se homma piti hoitaa jo perjantaina. Mutta nukkumatti yllätti, ja lauantaiaamuna jo ärsytti. Kassiin vaatevaihtoehtoja ja ne mukavat vaatteet päälle. Sain naurut ja kuittailut kuitenkin silitysintoilustani, sillä tartuin silitysrautaan hotellihuoneessakin. Ja olenhan tosiaan syksyn aikana päässyt, vaiko joutunut, lehteenkin pyykinpesu ja silitysintoiluistani. Että kuittailkaa vaan. :D


Hotellilla avasimme shampanjapullon. Juoman jäähdytimme kylpyhuoneen altaassa kylmässä vedessä. Lasit eivät olleet ihan tälle juomalle parhaat mahdolliset, mutta tyydyimme hotellin lasitarjontaan. Onnekseni Mankka oli avannut näitä pulloja useasti, joten pullonavaamisen suhteen ei tarvinnut arpoa kumpi sen tekee. Ja hyvä niin, olisin varmasti poksauttanut pullon korkin silmääni tai otsaani. Tai jotain. Tapaturma-altis osaa välttää "vaarallisia" tilanteita. :D

Lähdimme Tampereen keskustaan hiukan kahvittelemaan ja kauppakierroksille, piipahdimme Cottonilla sekä Stockmannilla. Kuitenkin tyhjin käsin palasimme, vaikkakin Cottonilla oli ihastuttavia syksyn laukkuja ja itse ihastuin harmaaseen Tory Burchin laukkuun, mutta muistuttelin itseäni Pariisin matkasta.. Ja ei haitannut, vaikkei kauaa kaupungilla oltukaan, sillä tiesin sunnuntaina olevan aikaa kaupoille ennenkuin juna lähtisi. Ja voitte bingota että miten mulle mahtoi tänään sitten käydä kun sitä aikaa oli?!


 
 
Olimme sopineet bloggaajien kesken, sekä muutamien muidenkin Louis Vuittoniin tykästyneiden kanssa että tapaamme lauantaina ruokailun merkeissä klo16. Ruokailimme New York- ravintolassa, jossa juttua ja naurua riitti. Ja kuten kuvasta näkyy, Louis Vuittoniakin riitti kerrakseen. Aivan mahtavaa positiivista naisenergiaa löytyykin keskeltä Suomea, ystäviä ja niitä uusia ystäviä!

  
Ruokailun jälkeen päätimme lähteä porukalla tutustumaan Sokos Hotel Tornin Moro Skybariin, 25.kerrokseen. Kyseessä on muuten Suomen korkeimmalla sijaitseva baari ja terassi. Kyllä noin korkealta avautui upeat maisemat kera kauniin auringonlaskun. Kuitenkin auringonlaskiessa ja haukotuksien määrän maksimoituessa oli aika sipsutella hotellihuoneeseen, ja siellä menikin tovi jutellen ja naureskellen kera mahtavan huonekaverin. Kiitos vielä Mankka seurastasi!


 
Rentoa sunnuntai-iltaa!

8 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta viikonlopusta. Eihän se pullonavaus mennyt ihan niinkuin kehuin, mutta periaate tuli selväksi :)

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit miten kivan kuuloinen viikonloppu! Uudet, samanhenkiset tuttavuudet ovat ehdottomasti yksi tämän bloggaamisen parhaista puolista. Ja ah mitä laukkuja ja huiveja <3 Kyllä näytti tuo seuraava laukkuosokseni näissä kuvissa ja asussa niin hyvältä, että mielitekisi nopeauttaa ostotapahtumaa ;) Kai joululahjan nyt voi jo lokakuussa hankkia, eikö vain?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sinun seuraava laukkuhankintasi on? Sehän voi olla sellainen ennakkojoululahja, kun jouluun on vielä aikaa pitkälti. ;)

   Poista
 3. Oih, teillä oli varmaan ihana viikonloppu! Kivaa alkuviikkoa sulle :)

  VastaaPoista
 4. Tampereella tuli itsekin vietettyä viikonloppu. Sää oli aivan huippu! Näyttäisi olleen mukava viikonloppu sinullakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3