lauantai 26. syyskuuta 2015

Syyspuuhia.

Pihalla olisi kaikenlaisia syyspuuhia. Olinkin erityisen reipas eilen töiden jälkeen, kun innostuin puuhailemaan ulkona. Kesäkukat saivat lähdön ja kukkaruukut /istutusastiat puolestaan pesin puhtaiksi uutta käyttöä varten. Kaivelin varaston hyllyltä lyhtyjä, ja olihan niitä aikamonta sinne kertynytkin. Mielessä kävi ajatus, jospa hankkisin aivan uuden lyhtyparin mutta päädyin kuitenkin nostelemaan hyllyllä olevat paikoilleen. Takapihalle päädyin rakentamaan lyhdyistä sellaisen roukkion, erikokoisia lyhtyjä. Saa nähdä miltä kokonaisuus näyttää, kun hankin lyhtykynttilät lyhtyihin sisälle ja kun ilta hämärtää. Mutta, eihän niitä lyhtyjä voi olla liikaa?

Toissa vuoden elokuussa lisäsin jo kertalleen lyhtyjeni käyttöikää, kun testasin miten lyhdyille käy jos ne spraymaalaa. Kirjoitin täällä tästä projektistani, ja lyhdyt ovat edelleen käyttökuntoisia - jokseenkin vesisade / lumisade on lyhtyjen pintaa yrittänytkin ruostuttaa. Oletko sinäkin yrittänyt lisätä lyhtyjen käyttöaikaa vai hankitko mieluusti lyhtykauteen aina uudet lyhdyt? Minä mieluusti ostaisinkin, mutta mieheni kritisoi lyhtyjen määrää varaston hyllyillä - eli käytän nämä lyhdyt "loppuun" asti ja sitten voin hyvillä mielillä päivittää uudet lyhdyt. Mahtaisiko musta väri lyhdyssä olla helpompi ja käytännöllisempi kuin valkea, joka värjäytyy ajan saatossa?

 
 

Mä en ole kovinkaan syksyihminen, mutta kyllä mä tykkään syksyisistä pihatöistä ulkona. Tänään on vielä muutamia toimia pihalla, mitä mieluusti hoidan loppuun. Mutta koska meidän pihapiirissä ei ole isoja lehtipuita, niin syksyisin ei juuri haravoimisesta ole riesaa. Puolestaan keväisin irtonurmea talven jäljiltä saa kerrakseen raaputella maasta irti. Varasto tulisi siivota talvikuntoon, valmistella se polttopuiden säilytykseen sekä vesimittariin olisi tulossa myös vaihto. Taidan laittaa hiljalleen myös omenapuiden ympärille jänisverkot, jotteivat nuo asuinalueellamme liikkuvat megakokoiset jänikset söisi omenapuita, vaikka tiedän että muutakin syötävää löytyy vielä..


Jakku - Lindex
Farkut - Vero Moda
Paita - Zara
Huivi - Marimekko
Laukku - Cubus 


On aika mahtavaa, kun syksyllä alkaa ns. huivikausi. Tykkään vaihdella huiveja, tehdä erilaisia vaatekokonaisuuksia huivien avulla tuoden ilmettä. Marimekon miniunikko silkkihuivi on täydellisen kokoinen kaulaani, sekä niin miellyttävän tuntuinen. Päätin kuitenkin työaamuna sitoa sen rusetiksi kaulaani, ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Ja aika kivalta se näyttikin, vai mitä olet mieltä?

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Täälläkin lyhtyjä on vähän liikaa, ja nelin melkein kaikki tänä päivänä vääränlaisia :D

  Meilläkin joku hannaa vastaa uusien lyhtyjen ostamisen kanssa. Kummaa porukkaa....

  VastaaPoista
 2. Samat hommat täällä! On ihanaa, kun terassi on valmis talvea varten :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Juuri investoin uusiin lyhtyihin, ripottelen ne pihaan hiljalleen, niin tokkopa tuota edes huomataan ;). Syyskukat pitäisi laittaa, olen ollut saamaton niiden(kin) suhteen tänä vuonna...

  VastaaPoista
 4. Kiva huivi, väripilkku :) Laitoin kans vähän Callunaa ja korjasin kesäjuttuja pihasta pois. Mä tykkään syksystä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3