perjantai 25. syyskuuta 2015

Pilvenpiirtäjät.

Pilvenpiirtäjät ja La Défence.
La Défensen alueen maamerkki, La Grande Arche, tarjoaa mahdollisuuden ihailla Pariisia 110 metrin korkeudelta. Tämä on heti La Défencen metroasemalta noustessa näkyvissä. Metroasema on muuten yhden metrolinjan päätepysäkki, La Défence. Eipä kuitenkaan hoksattu mennä tuonne korkeuksiin, tai ihme juttu oli sekin, ettei liiemmin jonoja näkynyt niin emme osanneet edes päätellä tuota mahdollisuutta. Vaikka kyllä pohdimmekin ääneen, että mikähän mahtoi olla se rakennus jonka päälle olisi päässyt. La Défencessä sijaitsee myös valtava ostoskeskus nimeltään Les Quatre Temps, jossa on 265 liikettä. Mikäli haluaa shoppailla muualla kuin Pariisin keskustan vilinässä, voisin suositella tätä paikkaa. Tai jos haluaa käydä ihmettelemässä pilvenpiirtäjiä, niin eikun kohteeksi La Défence ja sen kymmenet tornitalot (lukikohan jossain että yli 70kpl).

 


Täällä tunsi itsensä aika pieneksi.


Vaikka eipä sillä, upeat maisemat avautuivat maantasoltakin täällä Pariisin keskustaan ja pystyi bongaamaan muunmuasta riemukaaren ja eiffelin. Ja sieltä aukiolta minä bongasin karusellin, naureskelinkin miehelleni että hyppäänkö kyytiin siihen! Päädyimme ottamaan kuitenkin vain pari kuvaa karusellin edessä. 
Minusta otettiin parit kuvat nopeasti, auringon häikäistessä silmiin. Päätä jomotti ja aurinkolaseilla olisi todellakin ollut tarvetta. Olihan ne aurinkolasit mukana reissussa, mutta juuri tuona aamuna päätin jättää ne hotellille. Mutta alueella oli myös toisetkin valokuvaukset menossa, eikä ihan niin helpolla päässytkään kuvaaja, vai kuvaaja, kuin meidän tapauksessamme. Hetki tämän kuvan jälkeen kuvaava mies makasi selällään pihalaatoilla napsien kuvia.

 
Yksi kokemus / näkemys lisää omaan reissukokemuksien kirjoon nämä pilvenpiirtäjät. Millaistakohan mahtaisi olla esimerkiksi New Yorkissa? Toisaalta olipa ne aika melkoisen valtavia kokonaisuuksia ne Pariisin keskustan ostoskeskuksetkin. Ehkäpä vielä yhden Pariisi postauksen jaksatte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3