tiistai 1. syyskuuta 2015

Orkideamurheita.

Orkideamurheita. Minulla on viimeksi joulukuussa kukkinut mun vuosia vanhat valkoiset orkideat. Jokin aika ennen sitä yllätin jomman kumman koiristamme tuhotoimien jälkeen olohuoneessa, nimittäin orkideoiden varret ja juuret olivat pureskeltu silpuksi. Järkytys oli suuri saapuessani olohuoneeseen, kun orkideamulta (tiedät varmaan millaista se on) oli pitkin poikin valkoisien sohvien selkänojia ja valkoisen nukkamaton nukissa kiinni. Suurempi järkytys oli kuitenkin tajuttuani, miten tuo sotku oli saatu aikaan ja nostaessani orkideoita ruukuistaan - meinasi itku päästä. Sitkeästi olen yrittänyt näitä orkideoitani elvyttää, mutta tänä keväänä eikä kesällä kukan kukkaa näkynyt. Ehkä maltan odottaa vielä kevättalveen, ja sen jälkeen käyn ostamassa uudet orkideat paremmalla onnella. Mahtaisiko sieltä löytyä vinkkejä orkideoiden elvyttämiseen?Mun mies yllätti kuitenkin eilen minut. Tuomalla ihanan uuden valkoisen kaksivanaisen orkidean kotiintullessaan. Oi että! Podin eilen aikamoista pääkipua, joten kyllä tällainen ihana kukka mieltä piristi! Arvaatteko, olisiko tehnyt yhtään mieli samantien malttamattomana käydä hankkimassa uudet orkideat ruukkuihin, mutta yritän vielä hoidolla elvyttää näitä. Olenhan onnistunut joka muu vuosi saamaan kukkani kukkimaan useamman kerran vuodessa, joten yritetään vielä hetken aikaa. Mutta viimeistään kevättalvella puhallan pelin poikki, mikäli tilanne näyttää siltä että minun olisi vain aika niellä tappioni.. Jaksatko sinä olla yhtä sitkeä sisäkukkien kanssa, vai menisitkö jo minun asemassani kukkakaupan kautta? Vai löytyykö yleensäottaen kotoasi sisäkukkia?

 
Uuden orkidean ja orkidearuukun kaveriksi nostin pienen eiffeltornin, jonka ostimme matkamuistoksi Pariisin matkaltamme viisi vuotta taaksepäin. Juhlimme silloin elokuussa omia synttäreitäni, ja ensi kuussa, viisi vuotta myöhemmin, juhlimme Pariisissa mieheni synttäreitä. Aika mahtava reissu varmasti tiedossa, sillä kaikki ne must-se- paikat on koluttu aiemmalla reissulla läpi eikä nyt tarvitse juoksujalkaa juosta läpi Pariisia. Voimme tällä reissulla nauttia Pariisin tunnelmasta, ilmapiiristä ja makuelämyksistä. Olisko siellä extravinkkejä mitä Pariisissa olisi kiva nähdä taikka kokea? Itseäni kiehtoisi kovasti muunmuassa se punaisen lyhdyn Cabaree- näytös, mutta katsotaan nyt. Eikä Seinen risteilykään ole poissuljettu. Mitä muuta Pariisissa olisi turistille tarjota?
 


Vinkkejä sekä orkideoihin että Pariisiin otetaan vastaan!

9 kommenttia:

 1. Kuulisin mielelläni sinun vinkin onnistuneeseen kukittamiseen. Oletko lannoittanut tai pitänyt niitä tietyssä paikassa kukkimisen välillä. Haluaisin niin saada oman orkidean kukkimaan uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lannoittanut lannoituspuikoilla n.3kk välein. Lepokautena ei lannoitusta. Kerran vkossa kastelu ja aurinkoisella paikalla kukat. Tosin mulla voi vaikuttaa sekin, kun vähän eri tavalla ovat valossa koirien takia.. ;/
   Ole tarkka etteivät joudu vedolle. Katsele kun lasipurkeissa eivät juuret ole vihreitä. Tovottavasti vinkeistä apua! <3

   Poista
 2. En osaa auttaa kummassakaan asiassa, mutta ihanaa viikkoa Henna <3

  VastaaPoista
 3. Mulla noiden kukkien kasvattaminen ei ole ikinä onnistunut vaikka kuinka muka tekee ohjeiden mukaan. Eikös teillä aikaisemminkin sessut hyökänneet sun orkideoiden kimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, ja siksi tässä epätoivon jamassa ollaankin :/

   Poista
 4. Ei riitä hermot Orkidean kasvatukseen. Kerran omistin sellaisen ja ku kukinto loppu ja sitä uutta odotin jonkin aikaa... mut sit sai kukka lähteä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3