keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Oi Pariisi.

 
Oi Pariisi. Nämä kuvat ovat viisi vuotta taaksepäin elokuussa otettuja, jolloin sain mieheltäni 30v synttärilahjaksi Pariisin matkan. Armottomana romantikkona Pariisi on aina ollut yksi niitä kaupunkeja, jonne olen toivonut pääseväni. Ja on suorastaan aikamoista luxusta, että viisi vuotta myöhemmin pääsen uudelleen tähän upeaan kaupunkiin. Tällä kertaa puolestaan minä vien mieheni hänen synttäreilleen tänne Eiffel-tornin kaupunkiin, vaikkakin ihan yllätyksenä en saanutkaan sitä pidettyä.  
 
Tuntuukin aika epätodelliselta, että ensi viikolla ollaan tuolla Pariisissa, vaikka viime kuussa vasta asian päätinkin hyvin spontaanisti. Oikeastaan saan kiittää ystävääni, joka herätti minut shoppailuhaaveistani maantasalle ja pisti miettimään reissaamista vaihtoehtona. Herättely kannatti. Ehkäpä se kuitenkin niin, että kokemukset ovat paljon arvokkaampia ja muistoja herättäviä, kun esimerkiksi yksi laukku lisää. Ja ihan oikeasti, on mahtavaa mennä lomalle uudestaan sellaiseen kaupunkiin, jossa on kaikki pakolliset nähtävydet jo koettu. Esimerkiksi Eiffel-tornin tasanne ja puisto, Seinen ranta, Louvre Mona Lisa- taideteoksineen, Louvren Pyramidi, Notre Damen katerdraali, Pantheón, Riemukaari ja pitkä Champs-Elysées katu on koettu. Mutta Pariisi tarjoaa myös paljon uutta nähtävää ja sitä aitoa ranskalaista tunnelmaa.  
 
Hotellimme sijaitsee Montmartren alueella, joka tunnetaan valkokupuisesta Sacre Coeurista. Montmartnessa on lukemani mukaan rento ja boheemi ilmapiiri, sekä tunnelmallisilla kaduilla viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin. Yksi tutustumisen arvoinen paikka mielessämme on La Défence pilvenpiirtäjineen, sinne emme viime reissulla ennättäneetkään. Ehkäpä ensi viikolla löydämmekin tiemme sinnekin, ja näköalapaikalle nappamaan kuviakin. Ja hei googlaamalla bongasin aika hienon asian, nimittäin Kanaalitunnelin kautta pääsee Lontooseenkin reilussa kahdessa tunnissa! Miltäs kuulostaisi iltapäiväteet Lontoossa? :D
Odotan reissua todella kovasti, ja kaivoinkin reissukuumeessa vanhan kameran muistikortin esiin ja selasin edellisellä reissulla otettuja kuvia. Ja nytkin reissu on ennakoitu uuden, tyhjän muistikortin hankkimisella, jotta saa ikuistettua kuvia kauniista Pariisista. Vaikkakin mieheni ihmettelikin, meinaanko tosiaan kantaa järjestelmäkameraa mukanani reissussa. Meinaan.

Mutta nyt kaikki vinkit kehiin, mitä muuta kannattaisi Pariisissa nähdä taikka kokea?

14 kommenttia:

 1. Voi mäkin NIIN haluaisin käydä Pariisissa.

  VastaaPoista
 2. Kerran teininä olen Pariisissa käynyt ja mieleen on jäänyt, että ihana kaupunki se oli. Kyllä Pariisi aina yhden laukun päihittää :). Ihanaa, kun on mitä odottaa!

  VastaaPoista
 3. Oma museosuosikkini on D'Orsay, sieltä pois tullessa on aina kepeä ja iloinen olo. Yleensä käyn siellä joka Pariisin matkalla. Seinen risteily on kokemisen arvoinen, tarjontaa riittää. Vaikka shamppanjaristeily illansuussa.

  Toivottomana herkkusuuna tykkään kierrellä toreilla katselemassa raaka-aineita, hyviä paikkoja on Rue Mouffetard tai Marché Enfant. Versailles on ehdottomasti kokemisen arvoinen, vaikka sisälle voikin olla aikamoinen jonotus.
  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Seinen risteilyä itsekin mietin, mutta mieli on avoin kaikelle.

   Poista
 4. Käykää Versaillesin linnassa (menkää niin aikaisin kuin jaksatte, vältytte jonotukselta ehkä) ja käykää sen jälkeen Versaillesin keskustassa syömässä crepejä, ekaksi suolainen vaihtoehto pääruuaksi ja makea jälkiruuaksi ja koko satsin kanssa voi juoda ranskalaiseen tyyliin omenasiideriä. Olen ollut Versaillesissa aupairina joskus ja siellä ranskalaisen perheen kanssa kävin aina välillä crepejä syömässä. Ihanaa oli tehdä sama lomareissulla myöhemmin yli kymmenen vuoden jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Muutenkin suosikaa ei niin turistikortteleissa olevia bistroja, joissa paikalliset käyvät ilta-aikaan syömässä, niissä on syöty parhaat ateriat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kannattaa suosia paikallisten suosikkeja ;)

   Poista
 6. Pariisi, sinne haluaa aina uudelleen ja uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jani, niin se taitaa olla. Pariisi ja Lontoo, kumpaankaan ei voi kyllästyä ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3