keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Nutella -pullat.

Tuore pulla ja maitolasi. Kardemumman ja tuoreen pullan tuoksu. Se on aika huumaavaa, eikö vaan? Meillä korvapuustit ja voisilmäpullat on valmistettu Sunnuntai- vehnäjauhon pussin kyljessä olevalla ohjeella, joka on osoittautunut varsin hyväksi taikinaohjeeksi. Mikäli kaipailet pullataikinaohjetta, tai haluat testata omaa suosikkiani, niin jaan sen nyt täälläkin. Samalla perusohjeella valmistettiin myös Nutella pullatkin meillä.


Koska bongasin useammasta blogista Nutella-pullat, arvasin että hetki koittaisi kun omassakin keittiössä tuoksuisi tuore pulla. Nutella- pulla. Halusin kokeilla tehdä osasta pullataikinasta Boston pullan, jota en koskaan aiemmin ollut tehnytkään. Kaulitsin irtopohjavuoan pohjalle ohuen taikinakerroksen, jonka jälkeen valmistin koko taikinan samalla perusperiaatteella. Leivoin kuin perinteisiä korvapuusteja, mutta voi-sokeri-kaneliseoksen sijasta käytinkin kaulitulla taikinalevyllä Nutellaa. Boston pullan valmistin nostelemalla taikinakerroksen päälle 7 taikinapalaa leikkauspinta ylöspäin. Pintaan sipaisin kananmunaa siveltimellä ja ripauksen raesokeria. Olisipa lopputuloksen voinut viimeistellä vaikka tomusokerilla.

PULLATAIKINA
 
5dl maitoa
1 muna
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
1 hiivapala
13-15dl vehnäjauhoja
200g voita
 
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon hiivapala.
Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen, ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi.
Vaivaa hyvin. Anna kohota noin tunnin verran lämpimässä paikassa.  
 
Nutella- pulliin tarvitset lisäksi yhden purkillisen NUTELLAA!
 
 
Boston pullan lisäksi valmistin perinteisiä korvapuustin muotoisia Nutella- puusteja lopputaikinasta. Aika hyviä nämä olivatkin. Viimeiseen taikinaosaan lisäsin ripauksen Nutellan päälle kanelia, ja seuraavalla kerralla laitan sitä kaikkiin taikinalevyihin. Sen sijaan sokeria nämä eivät kaipaa yhtään lisää. Parhaimmillaan nämä pullat ovat lämpimänä, kun Nutella on pehmeää ja sulaa suuhun. Suurin osa näistä herkkupullista pääsisikin samantien turvaan pakkaseen, nimittäin lämpimät pullat maistuivat koululaisillekin hyvin! Suosittelen testaamaan reseptiä, ja googlettamalla löydät sen perinteisen tähdenmallisen Nutella-pullankin, jos haluat sitä testata. Minulla vaan oli selkeänä visiona mielessäni tuo bostonpulla.
 
 
Herkullista viikon jatkoa!


4 kommenttia:

  1. Boston-pulla maistuu mielestäni paljon paremmalta kuin tavallinen puusti. En tiedä mistä johtuu, mutta näin se vaan menee. Meillä tytöt kokeilikin tuollaista Nutella-bostonia kesällä. Itse en sitä maistanut, kun tuo Nutella ei jotenkin sovi mun suuhuni.

    Mutta arvaas mitä? Nyt tekee mieli pullaa... Ja pitäis nimenomaan herkuttelua vähentää (lue: lopettaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nää pullakuvat ovat kyllä petollisia :D

      Poista
  2. Täällä leipurimestari esittelee tuotoksiaan! Pulla on ihan parasta leivonnaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllä on. Kuvissa mun boston on kovin tummannäköinen, mutta Nutella se vaan vähän tummemi paistaessa. Hyvää oli!

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3