torstai 24. syyskuuta 2015

My mind in Paris.

Pariisin kuvasatoa. Koettakaa kestää vielä mun Pariisin leijumista. Mutta rakastan niin Pariisia, ja sen arkkitehtuuria. Koetin ikuistaa kameralla ja kännykän kameralla kauniita rakennuksia, yksityiskohtia ja sitä tunnelmaa.
 
 
 
Ehkä suurin ihmismäärä ja tungos oli Eiffel-tornilla. Molemmin puolin tornia. Tornin juurella. Puistossa. Ja itse torniin menossa, jonot olivat aivan valtavat. Me olimme käyneet kyseisessä nähtävyydessä viisi vuotta sitten, joten tällä kertaa emme lähteneet jonottamaan - eikä minusta olisi ollutkaan ihan sinne huipulle. Päädyimme siis ihastelemaan näkymää ihan maantasolta. Eikä yksin tarvinnut olla, ja kuvien ottamisessa piti olla nopea - sillä monta muutakin oli kuvaamassa taikka kuvaan itse haluamassa. Melkein meinasi ahdistus tulla siinä ihmispaljoudessa, ja yrityksessä kuvata edes muutama otos ilman ylimääräisiä ihmisiä.
 
 

 
 
Kävimme lounastamassa Seinen rannalla, mutta risteilylle emme menneet. Tiedostin että Seinen rannalla on omat hinnoittelunsa, mutta ruoka oli erinomaista ja nopeasti valmistuvaa. Tuona päivänä oli kylmähkö tuuli, joten ajattelimme että risteilyn kannella tulisi luultavasti kylmä, eikä kyllä risteilyn aikana paatin sisäpuolellakaan haluaisi olla. Ja kuten kuvasta näkyy, nämä Seinen risteilytkin olivat melkoisen suosittuja - ja sinnekin oli jonoa. Päädyimmekin tutustumaan uusiin alueisiin Pariisissa, kauppakeskuksiin sekä latinalaiskorttelissa että kiinalaiskorttelissa tuli käytyä. Sekä sinne pilvenpiirtäjien kohteeseen, La Défenceen, kävimme myös tutustumassa ja jos vaan jaksatte - aion jakaa kuvia sieltä tänne blogiinkin.
 
 

Seinen rannalla oli myös rakkauslukkoja. Melkoisia nippuja toisissaan kiinni olevia lukkoja.

 
 
Paljon ihasteltavaa löytyi. Maistelimme herkullisia Pariisilaisia makuja reissun aikana, nautimme kiireettömästä olosta, pitkän kaavan mukaan ruokailuista - vaikka kyllä aika moneen paikkaan pitikin keretä viikonlopun aikana. Sen verran on kyllä todettava, että oli minulta aikamoinen suoritus kotiutua ilman shoppailua itselleni. Ihmeellinen fiilis. Vaikka ei niitä houkutuksia puuttunut, sillä kävimme tutustumassa kahteen aika valtavaan kauppakeskukseen - ja varmasti täällä blogissani jaan tiedot näistä shoppailuparatiiseista! Mutta varautukaa siihen, että siellä on paljon muitakin ja ilman jonoja ei selviä yhtään mihinkään. Eli missä shoppailupaikat - siellä myös kaikki muutkin. Vaan eipä minua onnistanut tällä reissulla shoppailun rintamalla, Pariisin matkalla shoppailut kohdistuivat mieheeni (jolla oli synttärit) sekä kotiinviemisiin.
 
 


 
 
 
Ja sitten "the place". Mouling Rouge, tänne oli päästävä lauantai-illalla. Vaikkakin jotenkin minua jännittikin, tai ehkä vähän pelottikin, metrossa myöhään illalla kulkeminen. Koska lähdimme pienellä matkavarustuksella, tingimme Mouling Rougen kabaree-esityksestä, sillä ohjeistuksena oli etteivät miehillä käy pukeutumisessa farkut / lenkkarit, emmekä lähteneet suoria housuja miehelleni mukana kuljettamaan. Harmitus oli suuri, kun kävimme paikanpäällä kävelemässä, sillä kyllähän siellä jonossa oli muitakin farkut jalassa. No sitten seuraavalla kerralla sitten..
 
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Vau mitä ihania tunnelmia ja rouvakin on itsekin niin VAU.

  VastaaPoista
 2. Mikä herkku onkaan sun kädessä jätskikuvan alapuolella?
  Näitä kuvia on kiva katsella ja lukea "matkakertomusta", lisää vaan :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Meert-liikkeen muffinsi tms, istuimme penkillä kadulla ja herkuttelimme mieheni kanssa :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia, tunnelma välittyy hyvin, pääsisinpä itsekin pienten lasten hoidosta, vastuusta ja huolista vapaana samoilemaan Pariisin kaduille. Se on kyllä jännä miten noissa Euroopan kaupungeissa turistimäärät ja väki tuntuu joka reissulla vain lisääntyvän siitä mitä oli joskus ennen kun jossain kaupungissa kävi ja joka paikkaan yhä pidemmät jonot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä sinäkin pääset varmasti :)
   Minun lapseni alkavat olemaan jo sen verran isoja, että uskaltautuu lähtemään tällaisille aikuistenmatkoillekin.

   Poista
 4. Oi ihana Pariisi! :) Pariisi on sellainen missä itsekin haluaisin päästä reissaamaan, täytyy pohtia jos sitä keväälle koittaisi reissun buukata ja pääsisi ihania kirkissapuita kuvailemaan :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 5. Mousin Rouge ois kyl kiva nähä ja ei noi muutkaan Pariisin nähtävyydet hassumpia ois. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3