keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Avenue des Champs-Élysées.


Lienee yksi maailman kuuluisimmista kaduista sijaitsee Pariisissa. Katu joka on noin kahden kilometrin mittainen. Kadun päässä sijaitsee myöskin Pariisin nähtävyys Riemukaari. Katu on nimeltään Avenue des Champs-Élysées. Viikonlopun reissulla tuli käveltyä tätä katua kahteen kertaan läpi. Kadulta löytyy liikkeitä vieri vieressä, kahviloita ja ravintoloita. Ja paljon ihmisiä, ruuhkaa, ihmisten väistelyä. Joka paikassa jonoja, ja pitkiä sellaisia. Ehkä myös katu, jonka varrella kaikki on vähän arvokkaampaa - mutta kukapa ei haluaisi nauttia esimerkiksi kahvikupillista Champs-Elyseellä. Vaikkapa Laduréella, kuten me teimme. Niitä pieniä luxushetkiä ja muistoja.


Laduréen näyteikkunat olivat kyllä upeat, sekä yleensäottaen sisustustyyli ja pakkausmateriaalit. Kahvikupitkin olivat kauniita. Täällä olisikin viihtynyt pitkän tovin samalla katsellen kuhinaa Champs-Élyseen kadulla. Mutta enää erikseen emme jaksaneet jonotella mukaanotettavaksi macaronseja, sillä jonoa oli pitkälle ulos kadulle saakka. Mutta Pariisi hellii macaronien ystäviä, sillä niitä löytyy joka puolelta Pariisia ja monelta eri valmistajalta. Kävimme myös toisessakin Laduréen myymälässä, josta ostin myös erään tuliaisenkin.


Kadun varrelta löytyy monia kauppa- ja muotiliikkeitä, sekä muunmuassa Disney Shop, Cartier, Zara, Gap, Sephora, Louis Vuitton. Itsellä oli ajatuksena tehdä muutama hankinta Sephoran liikkeestä, mutta edelleen se jonottaminen yllätti ja tuotteet jäivät täällä vielä hyllylle.Onko katu kenties sinullekin tuttu?

8 kommenttia:

 1. Pariisi on kokematta. Toiveissa olisi päästä siellä käymään joskus (niinkuin monessa muussakin paikassa :) )

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja susta näkee, että olet onnelllinen <3

  VastaaPoista
 3. Tuonne kadulle kun pääsisi tunnelmoimaan, hetki pariisilaisessa kahvilassa... :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
 4. Vitsi ku ihana kuva sinusta. Oot kyllä hurjan nätti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3