sunnuntai 9. elokuuta 2015

Valkosuklaa mudcake.

Meidän perheessä mutakakku on suurta herkkua. Sitä osaavat jo meidän perheen neiditkin valmistaa, kuten tammikuussa neidit yllättivät herkullisella mutakakulla. Mutakakku on parhaimmillaan, kun se jää keskeltä hiukan löllöksi ja on vielä lämmintä nautittaessa. Tänään kuitenkin halusin kokeilla toisenlaisella pääaineksella, valkosuklaalla, tätä mutakakkua. Voisin väittää että aivan yhtä hyvää, ellei jopa hiukan herkullisempaakin.. Oletko ehkä sinäkin testannut? 
 

VALKOSUKLAA MUDCAKE
 
4 kananmunaa
2dl sokeria
200g valkosuklaata
200g voita
 2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaavoiseos munavaahtoon ja sekoita, lisää vielä kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, ja paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan hölskyväksi. Jäädytä hiukan kakkua, ja koristele halutessasi. Itse hunnutin kakun päällisen tomusokerilla sekä valkosuklaaraidoilla.



Päällisin puolin kakku näyttää tavalliselta mutakakulta, yllätys tuleekin esiin vasta kakkua leikattaessa kun sisus on valkoinen ja maku tietenkin taivaallisen valkosuklainen. Melkoista herkkua, tämä ei ainakaan ennätä mennä pilalle meidän kodissamme. Ja varmasti teemme samoilla aineksilla uudelleen, olipa mahtava juttu kun kotona oli sopivasti valkosuklaata kaapissa!

8 kommenttia:

  1. Itse en tykkää lainkaan valkosuklaasta mutta tuskin tuo pahaakaan on. Ehkä sitä valkosuklaata tuli aikoinaan koulussa ahmittua ihan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin tämä pahaa ainakaan vieraiden mielestä ollut, koko kakku hävisi nopeaan ;)

      Poista
  2. Varmasti on hyvää! Ei ole tullut testattua :) Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
  3. Oli khyllä hyvvää

    VastaaPoista
  4. Oli mahatavaa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3