maanantai 31. elokuuta 2015

Tehokas viikonloppu.


Tehoviikonloppu takana. Tiedät varmasti sellaiset viikonloput, kun sitä touhuaa kaikkea mahdollista? Ennätimmepä juniorin kanssa sunnuntaiaamuna kirppispöytääkin pitämään Jyväskylässä sijaitsevalle aukiolle, Sepänaukiolle. Neiti tykkäsi kovasti kokemuksesta, joten varmasti menemme uudelleenkin. Talon seinien sisäpuolella puolestaan oli vaatekappien siivousprojektia, ja sen myötä pyykinpesukone pyöri ja pyöri. Uudelleen ja uudelleen. Pyykit saivat kuivaa ulkona auringossa, mutta sisällä odotti sitten illalla puhtaiden, kuivien pyykkien silitysrumba. Lisäksi imurin varressa piti tovi viettää, ja puhtaat petivaatteetkin oli kiva saada. Ruoho kaipasi ruohonleikkurilla ajelua, ja autokin piti pestä. Kaikenlaista sellaista arkista aherrusta oli meidän viikonloppumme, joskus vain tuntuu ettei arkena riitä tunnit ihan kaikkeen - taikka ei vaan jaksa. Viikonlopuista tahtoo tulla sitten melkoisia työleirejä.
Tiedätkö fiiliksen?
 
Kotona on keskuspölyimuri, jossa on omat hyvät ja huonot puolensa. Välillä itsestäni tuntuu, ettei sen imuteho ole yhtä hyvä kuin perinteisessä imurissa - toisaalta syynä voi olla liian täysi "säilöastiakin". Keskuspölyimurin johto on pitkä, ja koko talomme siivoamiseen riittää letkun paikan vaihtaminen kolme kertaa. Aika monella nykypäivällä on robotti-imureita, onko ehkä sinullakin? Miten ne toimii, ja millaista jälkeä ne mahtaa tehdä? Helpottaako ne tosiaan kodin siistinä pitämistä? Olisihan se melkoista mielihyvää omalle mielelle, kun kotona hurisisi imuri kotiintullessa. :)
 
Mitä siivoukseen tulee, itse olen ollut aina intohimoinen siivousta kohtaan ja heikkouteni ovat olleet pölyttömät pinnat ja puhtaat lattiat. Erityisesti lattianpesun suhteen olen ollut fanaattinen, lapsien ollessa pienempiä. Saatoin jopa joka päivä imuroida ja pestä lattiat, ettei lattioilla ollut mitään. Nykypäivänä olen joustanut kyllä kamalasti, ehkäpä koirien myötä olen joutunut joustamaan liiakseenkin, nimittäin koirien tassuissa tulee yllättävän paljon ulkoa roskia sekä niitä tassunjälkiä ei vaan voi välttää. Mutta kun meillä siivotaan, niin kerralla siivotaan kunnolla. Eli kyllä ne lattiat tulee pestyä ihan mukavan usein nykyäänkin. Vaikkakin ostoslistalla ensi kesäksi on keräävä ruohonleikkuri, nimittäin ette arvaakaan onko sitä leikattua ruohosilppua tullut koirien mukana sisälle jo kiitettävä määrä..
 

 Tehokasta viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Ihana kuva, mä en ole vielä blue huivia käyttänyt kertaakaan.

  VastaaPoista
 2. Toi väri on NIIN sun. Pidä tuo värisi aina lähellä kasvojasi. Varmasti myös muut kylmät ja voimakkaat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Maiju, oon samaa mieltä kanssasi. Kun tätä testasin - oli se vain ihan pakko saada itselleni.

   Poista
 3. Joskus viikonloppu menee hujauksessa tai musta tuntuu, että se menee aina, ainakin mulla...Ihana asu sulla ja huivin väri sopii sulle hyvin!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten kaunis tuo huivi! Sopii todella sinulle :) Onko sinulla kauan ollut tuo? joskus ihailin Maijan blogissa samankaltaista, vai mahtaako olla jopa täysin sama sävy <3 Onko tuo sävy yhä edelleen mallistossa?

  VastaaPoista
 5. Itsellänin oli jostain syystä tosi tehokas viikonloppu. Oiskohan energiapiikin syynä ollut äidiltä saadut tyrnit.
  Voih älä nyt kuluta lyhyttä ja kallisarvoista elämää jokapäiväiseen siivoukseen. Vähemmälläkin varmasti on siistiä ja viihtyisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3