lauantai 22. elokuuta 2015

Praha minun silmin.

Praha. Kuinka kaunis kaupunki, miten upea arkkitehtuuri ja kuinka paljon nähtävää. Metrot ja raitiovaunut kuljettavat sinut hetkessä paikasta toiseen, eikä päivälipun hinta päätä huimaa - hiukan yli neljä euroa ja rajattomasti julkiset käytössäsi. Itse olin varannut Prahan matkalle sellaiset mukavat ballerinat mukaan, koska tiesin kuitenkin edessä olevan kävelyä erityisesti torstaina. Taisipa kilometrejä tulla reipas 20km kävellenkin, ja ainakin tänään tuntuu pohkeissa melkoisesti. Silti olin onnekas, etten saanut yhtään hiertymää taikka rakkoa kiusakseni, sillä matkaseurallani oli tukalat oltavat kun kengät hankasivat..
 
Koska tämä Prahan tutustumisreissu tehtiin työporukan voimin, oli torstain ohjelmassa Prahan nähtävyyksiin tutustumista. Saimme tietoa nähtävyyksistä, Prahan kartan ja erilaisia ohjeita käyttöömme ja eikun menoksi. Ja Prahassahan riittää nähtävää. Ja turisteja. Oppaat varoittelivat taskuvarkaista, enkä yhtään ihmettele siinä ihmisvilinässä - matkaseurakin hukkui hetkessä ihmismassaan ja ei auttanut kuin jäädä sivummalle odottelemaan. Kaarlensilta lienee yksi suosituimpia nähtävyyksiä, josta upeasti aukeaa näkymä Prahaan. Itse kävin vain sillankupeessa, ja päätös oli hyvä, ellen olisi halunnut yrittää tunkea itseäni läpi siinä ihmismassassa.
 
 
 
Astronominen kello Vanhan Kaupungin puolella on myös suosittuja nähtävyyksiä, ja se piti itsekin ikuistaa. Kyseessähän on kello, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1338. Tämän nähtävyyden ympärillä oli kova kuhina ja kameroiden salamat räpsyivät. Vanhan Kaupungin aukiolla oli paljon erilaisia museoita, pieniä shoppeja ja erilaisia esiintyjiä, kahviloita. Vaikkakin aukiolla oli hälinää ja paljon ihmisiä, silti se Prahan arkkitehtuuri ja kauneus viihdytti minua.
 

Náměstí Republiky -aukiolla sijaitsee Balladium- kauppakeskus, aivan Vanhan Kaupunkin aukion kupeessa. Metrolla pääsee kauppakeskuksen alakertaan, ja tässä rakennuksessa on yli 200 liikettä, yli 30 ravintolaa ja kahvilaa, sekä kaksi Starbucks- kahvilaakin. Kerroksia huimankokoisessa kauppakeskuksessa oli neljä, ja ylin kerros oli pelkästään ravintoloiden käytössä. Eikä kai tarvitse erikseen kertoa, mahdoinko löytää itseni tuolta kauppakeskuksen sisäpuolelta?


Kiipesimme eräälle kukkulalle myöskin nappaamaan muutamia valokuvia, josta löytyi myös vanha musitomerkki - iso punainen viisari. Tallattiin parin upean puiston läpi, ja ihmeteltiin puiden alla lepäileviä ihmisiä. Prahassa olisi ollut myös puistojen lomassa upea Petrin- kukkula, jossa olisi päässyt köysiratajunalla Eiffel-tornin miniversioon ihastelemaan aukenevia maisemia.
 
 Prahan juutalaiskortteli, juutalaisgetto, piti käydä toki myös katsomassa. Hautausmaalla kivet olivat ristiin ja rastiin, ja muutoinkin hautausmaalla oli minulla jotenkin spooky fiilis. Juutalaismuseoon olisi päässyt sisäänpääsyä vastaan.

 
  
 
 

Yksi Prahan nähtävyys on myös kuvassa näkyvä Tanssiva talo. Rakennus kuvastaa Prahan modernia arkkitehtuuria, ja toimii toimistotiloina. Ylimmässä kerroksessa olisi ollut myös arvostettu ranskalainen ravintola, jonka näköaloista ei lienee olisi voinut antaa yhtään moitetta.
 
 
 
Koimme ja näimme Prahassa kolmen päivän aikana paljon. Laitan erikseen kuvia, mitä kaikkea mahdoimme nähdä päivien aikana. Tässä kuitenkin se ensisilmäys kauniiseen Prahaan minun silmin. Kaunis kaupunki. Kauniita rakennuksia. Enkä olisi yllättynyt, jos löytäisin itseni täältä toisenkin kerran.

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla Prahasta kokemuksia. Me puntaroimme täällä seuraavan reissun kohdetta: Praha vai Köpis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olen kokenut. Prahan hintataso edullisempi, suosittelen :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia! En oo koskaan itse Prahassa käynyt. Tuo tanssiva talo oli aika hurjan näköinen!

  VastaaPoista
 3. Matkakuumehan tässä iskee oikein kunnolla. Hieno tuo tanssivatalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen talo, olis ollut kiva nähdä ne näkymät sieltä ravintolasta :)

   Poista
 4. Kiva lukea ja nähdä Prahan helmet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkaseura vertasi minua japanilaisiin kun napsin kuvia :D

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3