maanantai 17. elokuuta 2015

Jyväskylän Designtori.

Eilen sunnuntaina 16.8 järjestettiin Toivolan Vanhalla Pihalla Jyväskylän Designtori. Näitä designtoreja taidetaan järjestää about kolmisen kertaa vuodessa, viimeksi vastaavanlainen tapahtuma oli keväällä. Eilisessä tapahtumassa oli monta eri myyjää, erilaisia ihania tuotteita ja mukava tunnelma. Tapahtuma keräsi mukavasti ihmisiä ja melkoinen sutina oli puolen päivä jälkeen teltta-alueella. Mahdoitko sinä pistäytyä myös täällä tapahtumassa?Eilisen kanssa yhtäaikaa Jyväskylässä oli secondhand- kirpputoritapahtuma Satamassa, sekä ravintolapäivä, sekä viimeistä päivää italialais-ranskalaiset markkinat kävelykadulla. Mun on pakko todeta, että kesällä Jyväskylä on todellakin kauneimmillaan ja herää henkiin. Tänään oli jo vähän sellaista tunnelmaa, että olisimme olleet ulkomailla, ja aah se ranskankieli kuulostikin omaan korvaani ihanalta! Liekö tämä selkeä merkki jo siitäkin, että olen ulkomaan reissun tarpeessa?


Taideopiskelijoiden kännykäkuorissa riitti valinnan varaa, aika ihastuttavia kuoria olisi ollut myynnissä. Koruja oli useammassa kojussa myynnissä, useasta eri materiaalista mutta enimmäkseen omaa silmääni kiehtoivat fimomassasta valmistetut herkullisen näköiset koruyksilöt.


Desingtorilla oli myynnissä vaikka mitä. Vaatteita. Pipoja. Lapasia. Erilaisia pussukoita. Saippuaa. 


Mun ehdoton suosikki Designtorin tämän kertaisesta tarjonnasta oli Ateljee Keltainen talo, ja sen tuotteet. Atelje Keltainen Talo oli Kuopiosta, ja sen takana kaksi iloista naista. Heidän valikoimissaan on ihastuttavia julisteita, joista saisi tauluja kotinsa seinille, sekä mahtava laukku viinipulloille ja paljon, paljon muuta. Erityisesti Helsinki aiheinen juliste, erilaiset tekstijulisteet sekä Jyväskylä aiheinen keittiöpyyhe miellyttivät minua, mutta annettakoon allaolevien kuvien puhua puolestaan.
Varmasti tulen tutustumaan näihin tuotteisiin joko Kuopiossa käydessäni, taikka tilaamalla verkkokaupan kautta. Sen verran kovasti ihastuin heidän valikoimaansa. Kolahti, vai miten sitä sanotaan?Ihanan tunnelmallinen on koko Toivolan Vanhalla Piha makasiinineen sekä kahviloineen. Kuitenkin desingtorista innostuneena oli aika siirtyä tutustumaan Ravintolapäivän valikoimaan, ja täyttämään kurnivia mahojamme. Mites siellä muualla, tuliko käytyä tsekkaamassa ravintolapäivän tarjonta? Ainakin Jyväskylässä ravintolapäivä oli esillä upealla kattauksella monessa paikassa - eikä tyhjin mahoin tarvinnut kotiin lähteä.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Nuo tekstitaulut on ihan huippuja! Ei tullut käytyä ravintolapäivillä, vaikka olisi ollut kiva kokemus...Kivaa työviikkoa sulle <3

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva nähdä kuvia tuolta Designtoriltakin, kun en itse sinne päässyt! Me sen sijaan kävimme tsekkaamassa sataman tarjontaa ja herkuttelimme ravintolapäivän antimilla: http://avekatriina.blogspot.fi/2015/08/magia-wknd-ja-ravintolapaiva.html

  VastaaPoista
 3. Voi, tuollainen tori ois tervetullut tännekin!
  Ihania tekstejä julisteissa taidanki käydä poikkees heidän sivuilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3