tiistai 4. elokuuta 2015

Jäätelöherkku kahvipöytään.

Mitä tykkäät yllätysvieraista? Minäpä en juurikaan, nimittäin yhtä aikaa kellot soivat päässä: miltä koti näyttää, mitä laittaa kahvipöytään.. Eli kauhea stressinpoikanen tulee helposti siitäkin aikaan. Kuitenkin ennakkovaroitus pelastaa paljon, kun taas oven takana yllätysvieraat olisivatkin minulle varmaan todellinen shokki. :D
 
Sunnuntaina päätin tehdä kahvipöytään jonkun nopean herkun, ja päädyin itsetekoiseen jäätelökakkuun. Blogeissa onkin tänä kesänä kovasti tehty erilaisia versioita jäätelökakuista, ja monesti suositus olisi ollut pakastaminen yön yli. Kuitenkaan minulla ei sunnuntaina ollut aikaa kuin 1,5-2 tuntia mutta luotin jäätelön ja pakastimen yhdistelmään. Itse olin jo pidemmän aikaa ihastellut blogeissa näitä jäätelökakkuja, mutta olevinaan ei ole ollut aikaa valmista itse, mutta nyt vihdoin pääsin itsekin kokeilemaan. Aikaa jäätelökakun tekeminen ei ottanut kuin muutaman minuutin näillä aineksilla, mitä minulta löytyi. 
 

Sunnuntain jäätelökakussamme oli Pirkan Daniela- jäätelöjä, suklaakaurakeksejä, suklaanougat-jäätelöä sekä dajmrakeita. Kakun kasasin muoviseen vuokaan, joka kestää pakastamisen. Pohjalle ja reunoille laitoin leivinpaperin, jotta sain nostettua kakun tarjolle astiasta. Murskasin paketillisen suklaakaurakeksejä kevyesti pakastepussissa, ja ripottelin noin puolet vuoan pohjalle. Keksimurkan päälle levitin noin puolet pehmentynyttä jäätelöä lusikalla. Jäätelökerroksen päälle ladoin muutaman daniela - jäätelön poikittain, ja niiden päälle toisen kerroksen keksimurkaa ja loput jäätelöpaketista pinnalle. Ripottelin dajmrakeita koko kakun päälle, ja pistin noin kahdeksi tunniksi pakastimeen.
Ja tällainen lopputuloksesta tuli. Nopea herkku kahvipöytään tämmöinen jäätelökakku, ja varmasti saisi suosion vaikka lastenkin synttärijuhlissa. Täytteiden suhteen mielikuvitus on rajana, ja oikestaan olisikin kiva kokeilla esimerkiksi jäätelökakkua triojäätelön maussa, jokainen maku omassa kerroksessaan. Oletko ehkä sinäkin valmistanut tänä kesänä kotona jäätelökakkua? Mistä jäätelöstä sinun suosikkisi muodostuisi?

18 kommenttia:

 1. Voi kun näyttää just siltä, että mä NIIN tahdon kokeilla jotain tällaista. Muutan vain keksit gluteenittomiksi. Yksi asia mitä olen kaivannut keliakian jälkeen on juuri joku puffet-tyyppinen jäätelö. Olen miettinyt myös, että tekisin sellaista kauralevyä ja sen väliin jätskiä. Katsotaan kun ehtisi,mutta tämä syntyisi nopeammin.

  VastaaPoista
 2. Ei jestas tuo näyttää aivan mielettömän herkulliselta, ihan vesi kihoaa kielelle. :) Iloista tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista tiistaita sinne myös! Tää oli hei todella nopea herkku :p

   Poista
 3. Oih, nam mikä kakku! :) Ja helppo ja varmasti maistuu kaikille.
  Itse en kyllä yllärivieraista kovin tykkää, toki juhlapäivinä on aina sen näköistä ja tarjottavaa, et voisi tullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset vinkit onkin hyvä jakaa kun ei ole aikaa valmistella liiakseen ;)

   Poista
 4. ihania herkkuja teillä aina <3 olis kyl kiva kokeilla tätä !

  VastaaPoista
 5. Onpa herkullinen ja yksinkertainen kakku! Näistä mää tykkään!

  VastaaPoista
 6. Ihana herkku, mäkin tuun teille vierailulle jos pöydät notkuu tollasista herkuista :)

  VastaaPoista
 7. Onpas ihan mahdottoman herkullinen lopputulos. Tätä kyllä söisi itsensä ihan ähkyyn. Löysin tänne toisen blogin kautta ja jäinkin lukijaksi. Tervetuloa myös vastavierailulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tervetuloa! Tulen vastavierailulle :)

   Poista
 8. onpa kyllä herkun näköistä. Meillä tehtiin jäätelökakkua viime vuonna lasten synttäreille ja kovasti ne teki kauppansa. Tänä kesänä on suosiossa ollut kotitekoinen jäätelö ja onkos tuo nyt kumma kun niin hyvää se on ettei voi edes tarpeeksi hehkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin jäätelökone on hurissut ;)

   Poista
 9. Voi jösses! Tuota pitää testata. Ja yllätysvieraat on syvältä, oli ne sit kuinka ihania tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Testaa ihmeessä, helppo on :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3