torstai 6. elokuuta 2015

Harmooni Jyväskylässä.

Mieheni yllätti minut lauantaina, ja oli varannut pöydän meille kahdelle ehkä yhteen upeimpaan ravintolaan Jyväskylässä - Harmooniin. Harmoonin Kellari tarjoaa tilat 50-hengelle upeassa tunnelmassa tiiliseinien ja taiteen keskellä. Sisustukseen ja kalusteisiin on todellakin panostettu, eikä ruokalistakaan ollut mitään perinteistä. Ei ollut mikään Ikean astioita taikka kalusteita, ruokailutuolit olivat Riviera Maisonin valikoimaa ja esimerkiksi lasiastiastot puolestaan Marimekon tuotteita. Valitsimme kellariravintolan 3-ruokalajin kokonaisuuden, hinta muodostui sen mukaan valitsiko 1-3 ruokalajin kokonaisuuden. Nautimme pitkän kaavan kautta alkujuomilla ja alkupaloilla aloitellen, jonka jälkeen herkulliset pääruoat ja lopuksi kahvin kaverina vielä herkullisemmat jälkiruuat.

Tunnustan olevani erittäin ennakkoluuloinen ja nirppanokka ruokavaliossani. Mieluusti turvaudun tuttuun ja turvalliseen kuin että lähden makumatkalle tuntemattomaan. Ensimmäisenä ajatuksena tänne Harmooniin tullessamme olikin mielessäni, mahtaako paikassa olla mitään minulle sopivaa syötävää. Päätin luopua ennakkoluuloista, miehen ajatushan oli ihana ja tähän paikkaan olin pitkään halunnutkin syömään. Harmoonissa olisi takapihalla upea terassi myös, mutta sadekelillä kellarissa oli ihan mukava olla. Ja tässä tunnelmassa, sisustustyylissä silmä suorastaan lepäsi. Täytyy tunnustaa samalla, että maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni kylmää alkukeittoa. Ja ensimmäistä kertaa yleensäkin tomaattikeittoa. Enkä löydä yhtään moitetta.
Valitsin tosiaan kolmen ruokalajin menuun. Ensimmäisenä nautin alkuruuaksi tomaatti-oliiviöljyannoksen, jossa oli muunmuassa kurkkua kahdella eri tavalla ja kylmä tomaattikeitto. Pääruokana herkuttelin Sateenkaarirautulla, eli herkullisella yrteillä kuorrutetulla lohella kera juureksien, perunan, parsan ja rapujen. Annoksen päälle oli myös laitettu rapuvaahtoa. Taivaallista. En voi muuta sanoa. Vaikka eipä miehenikään Härkä-annos jättänyt moittimisen varaa, härkää oli kahdella eri tavalla sekä perunakakulla sekä savoijinkaalilla.
Jälkiruokana herkuttelin kahvin kanssa marenkipumpuli- annoksen. Kyseessä oli taivaallisen pehmeä moussemainen sitrusleivos, jonka kanssa oli rapeaa marenkia, mansikoita ja karamellikastiketta kera kuusenkärkän. Mun menu oli ainakin jotain aivan taivaallista, koko kokonaisuus, aivan erilaista kuin mitä koskaan koko Jyväskylässä olen saanut maistaa. Tunnelma, sisustus, palvelu - kaikki olivat täysi napakymppi. Paikkana tämä oli niin jotain luxusta, ja erilaista mitä aiemmin kokemani - tänne mieluusti voisin tuoda syömään ulkopaikkakuntalaisetkin jos haluan tarjota palan parasta Jyväskylästä. Kuitenkaan lapsiravintolana tätä en nähnyt, eikä itseasiassa lapsia illalla täällä ollutkaan, vaan ravintola oli todellinen rauhan tyyssija, joten en ainakaan omia lapsiani tänne kellariravintolaan mukanani veisi.  Kuinka mahtava ruokakokemus tämä olikaan, puhumattakaan millaisia luxusravintoloita esimerkiksi Helsinki tarjoaisikaan. Jos mä lopettaisinkin nuo shoppailupakkomielteeni, ja käyttäisin nekin erilaisiin kokemuksiin - kuten vastaaviin ravintolakokemuksiin. En mä kyllä tiedä olisiko minusta kuitenkaan lopettamaan shoppailua. En mä vaan voi niille pakkomielteille mitään. Ne rynnii mun pään sisään ja lopputuloksen te varmaan tiedättekin. Ettekös tiedäkin. :D

6 kommenttia:

 1. Mun on jo harmoonin alusta asti täytynyt se käydä koeajamassa, mutta en ole saanut aikaiseksi! Ärsyttävää, sillä tiedän että rakastuisin kys. paikkaan. Täytyy kokeilla käydä edes lounastamassa täällä, olisi varmasti kokemuksen arvoinen!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 2. Onpa teillä ollut ihanat herkkuhetket, täytyy pitää paikka mielessä, jos sinne päin eksytään :)

  VastaaPoista
 3. Uulalaa mikä miljöö, ja minkälaista ruokaa!
  -Suvi-

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3