keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

The Pizza!

 
 
Meillä herkuteltiin aivan taivaallisen hyvällä itsevalmistetulla italialaistyyppisellä pizzalla made by my man. Mieheni oli bongannut jostain netistä pizzan ohjeen, joka oli jäänyt hänen mieleensä kummittelemaan - ja niin sekin sitten toteutui. Lähtökohtana oli käyttää mahdollisimman paljon italialaisia aineksia, kuten tietenkin Mutti-tomaattimurskaa, Italian metsähunajaa, mozzarellaa ja tuoreita yrttejä. Ehdottomasti haluan jakaa tämän ohjeen täällä teillekin, nimittäin sen verran hyvästä pizzasta puhutaan nyt! Ehkä oman pikkusilauksensa pizzapohjan rapeuteen saattoi antaa pizzakivi, jonka päällä nämäkin pizzat paistuivat uunissamme.
 
 
PIZZATAIKINA
 
25g tuorehiivaa
1tl juoksevaa hunajaa
n. 7,5 dl durumvehnäjauhoja
reilu loraus oliiviöljyä
2tl suolaa
3 3/4dl vettä
 
Sekoita ainekset esimerkiksi yleiskoneella kulhossa ja vaivaa hetki. Jätä kohoamaan.
 
TOMAATTINEN POMODORO
 
2 rkl neitsytoliiviöljyä
2 hienoksi silputtua valkosipulin kynttä
hyppysellinen cayennepippuria
1 tölkki murskattuja tomaatteja
0,5 tl suolaa
reilu hyppysellinen rouhittua mustapippuria
pikku hyppysellinen sokeria
1 tuoreen basilikan verso
 
Kuullota oliiviöljy ja valkosipulimurska pannulla keskilämmöllä 30s. Lisää cayennepippuri, sekoita. Lisää tomaattisose ja mausteet, kiehauta sekoittaen. Jätä kiehumaan hiljalleen 20-30minuutiksi, ei vähempää eikä enempää!
Lisää basilika 5min ennen valmistumista.


Valmista pizza. Kauli tai taputtele kolmasosa taikinasta pellille taikka pizzakiven päälle. Levitä päälle kolmasosa pomodorokastikkeesta. Leikkaa paketillinen mozzarellaa 0,5cm viipaleiksi, asettele pizzapohjalle. Laita 1-4 erilaista täytettä pizzapohjan päälle. Me laitoimme vain mozzarella viipaleita sekä ensimmäisenä pohjan päälle kevyesti mozzarellaraastetta. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunin alatasolla n.240-250 asteessa 8-15 minuuttia. Ripottele paiston jälkeen pinnalle tuoretta basilikaa ja rucolaa, sekä laita halutessasi tomaattiakin.  



 
 
Suosittelen testaamaan tätä ohjetta ehdottomasti, nimittäin meiltäkin löytyy kuivakaapista tällä hetkellä useampi purkillinen Mutti-tomaattimurskaa ja yrttejä iloisesti kasvavaa keittiönikkunalla - jos tulee vaikka mieli leipoa pizzaa. Alkuperäinen ohje, jota mieheni käytti tässä valmistuksen pohjana, löytyy täältä.

Aurinkoista viikon jatkoa!

10 kommenttia:

  1. Ah näyttää kyllä mielettömän hyvältä. <3 Se vaara illalla näitä reseptejä kurkkiessa on, että joutuu käymään kaapilla.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli hyvää! Kehoitin miestä miettimään kokin uraa :)

      Poista
  2. Mutti meikäläisellä edelleen kokeilematta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, teet vaikka näitä pizzoja ;)

      Poista
  3. Voi nam, miten näyttää hyvältä! Täytyy pistää testikeittiöön tämä resepti.

    VastaaPoista
  4. Nämä kuvat vois olla meiltä, ihan samoja astioita löytyy täältä :D Ja Mutti on nro 1! Meilläkin mies tekee maailman parasta pizzaa (kokki kun on) mutta gluteenittomana, vaan on ihan yhtä hyvää kuin vehnästäkin :) Minun mielestä justiin tämmönen pizza (mozzarellaa, yrttejä) on superhyvää!
    -Suvi-

    VastaaPoista
  5. Oi vitsi minkä kuuloista ja ennenkaikkea näköistä pizzaa. Täytyypä kyllä testailla tuota. Kiitos ohjeesta ihanuus <3 ja terkut kotikokille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3