perjantai 3. heinäkuuta 2015

Nopeita liikkeitä.

" Taas on yksi pakkomielle toteutettu." Näin totesi mieheni eilen.

Todellakin lomalla voi tehdä nopeita liikkeitä, kuten aamulla vaan pohtia päättäväisenä - mitä jos lähdettäisiin käymään Tampereella ja pian istummekin jo autossa. Olin nimittäin nähnyt Viivin blogissa niin meidän kotimme näköisen Finlaysonin kernikankaan, josta todellakin taisi tulla minulle jonkunsortin pakkomielle. Kiersimme tiistaina Jyväskylän kangaskaupat, rautakaupat ja muut kaupat läpi etsien Finlaysonin kerni/vahakankaita, vaan ei niitä täältä ainakaan löytynyt. Eurokankaasta opastivat Tampereelle Finlaysonin tehtaanmyymälän puoleen, samalla heittäen vitsillä "samallahan tulisi tehtyä päiväreissu Tampereelle". Niinpä niin..


Tampereella Finlaysonin tehtaanmyymälä sijaitsee historiallisen Tallipihan alueella, taikka liekö se alue Finlaysonin aluetta. Alueella oli upeita rakennuksia, tunnelmaa ja esimerkiksi heppakärrytkin. Ja minulle se Finlaysonin tehtaanmyymälä, jonne mieheni minut kuljetti. Sisälle päästyäni ilokseni huomasin liikkeessä olevat alennukset, ja tuo kyseinen kernikangas oli -50% alennuksessa. " Kyllä nyt kannatti tänne tulla Jyväskylästä saakka! - mieheni viisasteli. Olipa miten oli, kannatti mielestäni. Onnekkaasti sain tuon kernikankaan käsiini, ja vieläpä puoleen hintaan. Neidit puolestaan autossa viisastelivat, kuinka kangas näytti Marimekon kopiolta. Noniin, kyllähän se kuosi vähän samantyylinen onkin, liekö se syy niin voimakkaaseen ihastukseeni? Ainakin tämä kangas tuli meille paljon edukkaammin kuin mitä Marimekosta olisin saanut samalla hinnalla..

 


Tehtaanmyymälässä olisi riittänyt ihmeteltävää ja alennuslöydettävää. Jostain syystä mies matkassa vähän latistaa tuota löytämisen ja ihmettelemisen tunnelmaa, tiedätkö ehkä mitä tarkoitan? No hyvä niin, sillä Helsingin reissu lähestyy ja kuten aina, reissussa ei ainakaan rahaa säästellä. Jäimme katselemaan kassajonossa (oli muuten pari muutakin) kuvissa näkyviä Tom of Finland- tekstiilejä, oli monenmoista: pussilakanaa, tyynyliinaa, pyyhettä, laukkua, servettiä. Mahtaisikohan uni maistua tuollaisissa pussilakanoissa vai olisiko ne liian levottomat? Se jäänee arvoitukseni, ei siis lähteneet tällaiset pussilakanat meille. ;)
 Antaa kuvien puhua puolestaan, tässä se kernikangas on. Finlaysonin Pajatso- kangas. Tykkään ihan hulluna. Tykkäätkö sinä?

18 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon tuosta kankaasta, voisin hakea samaa myös meille :) Mitähän mies tuumaisi, jos kaikessa hiljaisuudessa hakisi uudet Tom- petivaatteet ;D Mitäs tuo viimeisen kuvan pussi sisältää <3?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hae ihmeessä, sitä olis myös Sini-valkoisena. Noissa pussilakanoissa olisi kyllä asennetta!
   Ensi viikolla saan aukaista tuon kassin sisällä olevan paketin, hääpäivälahja minulle..

   Poista
 2. Tykkään kyllä liinasta paljon - vaan meille tuo ei värityksensä vuoksi sopisi. Minulla on ollut yksi Finlaysonin kuosi hakusessa jo tovin, mutta Turun Finlaysonin tehtaanmyymälästä sitä ei löydy - pitäisiköhän käväistä Tampereella;)

  VastaaPoista
 3. Voi sua<3 Ihana! Mä oon kyllä sitä mieltä, että kangas on sen verran upea, että Jyväskylästä Tampereelle on pieni matka sen vuoksi, hih:)! Mulle kanssa välillä tulee niin totaalisia "pakko saada" -fiiliksiä, että siinä ei järkipuheet auta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin Viivi <3 Mutta hei, mä sain sitä!! :D

   Poista
 4. No on kyllä ihana ja olen tyttöjen kanssa samaa mieltä että kovasti on Marimekon näköinen ja siksi sitä aluksi luulinkin ennenkuin pääsin lukemisen vauhtiin.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun löysit haluamasi täältä Tampereelta :) ihanaa kesäpäivää !

  VastaaPoista
 6. Hieno kangas! Tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Kovasti on saanut ihastelua tämä kerniliina.

   Poista
 7. Liina on tosi hieno ! Ihan hyvä että jätit nuo tom of finland lakanat putiikkiin, olisitko saanut nukkua yksin niissä ja miehesi menny suosiolla sohvalle ? ;)

  VastaaPoista
 8. Todella kiva kangas ja hyvältä näyttää teidän pöydällänne! Kannattava reissu siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! Mä olen itse niiiin tyytyväinen <3

   Poista
 9. Kaunis liina. Tytöt olivat oikeassa, voisi olla myös Marimekkoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3