lauantai 25. heinäkuuta 2015

Muffinseja.Jos minä olen kova ja innokas leipomaan, niin on myös esikoiseni. Hän sai tänä vuonna ystävältäänkin synttärilahjaksi silikonimuffinsivuokia. Joskus aiemmin lahjaksi on tullut myöskin kuppikakkuohjekirja. Muffinsit / kuppikakut ovat niitä helpoimpia ja nopeiten valmistuvia herkkuja meidän perheessä. Yleensä perustaikinapohjan ainekset löytyvät kotoa kaapeista, mutta neiti haluaisi aina koristella nämä helpot leivonnaisensa. Joten tuorejuustopaketista ja tomusokerista saa oivan kuorrutteen, tällä kertaa sekaan meni myös pieni loraus elintarvikeväriä. Koristelussa neiti käytti minivaahtokarkkeja strösselin sijasta, joita olimme hankkineet (oi niin hyviä) rocky roadeja varten. Onko siellä muuallakin innokkaita pieniä tai vähän isompia leipojia?"Kuppikakku päivässä pitää onnellisena." Niinpä varmaan. Minut onnelliseksi teki eilen viiden kilon mansikkalaatikko, josta pilkoin mansikoita pakkaseen talteen talven varalle. Oli ehdottoman pakko testata mummola-ajoilta mukaan tarttunutta vinkkiä mansikoiden putsaamisessa, nimittäin mehupillillä lähtee kaikki ylimääräiset pois. Tuuppaa pilli mansikan sisään mansikan keskeltä alaosasta, niin vihreät osat ja valkoinen keskusta lähtee kokonaisena pois kerralla. Näppärää, mutta niin hidasta. Eli tartuin veitseen ja tunnissa mansikat olivat pakkasessa. Löydettiin eilen niin isoja, niin herkullisia, niin tasakokoisia, niin virheettömiä ja ja.. eli todella hyviä mansikoita! Tuli niitä melkoisesti naposteltuakin, ja saattaa olla että lisääkin haetaan kotiin syötäväksi asti. Onko siellä jo mansikat pakastettu? 


 
Oma lempimuffinsini valmistuu valkosuklaasta ja mustikoista, mutta neidin kuppikakkukirja on täynnä erilaisia vinkkejä kuppikakkuihin. Kirja on myös tulvillaan erilaisia koristeluvinkkejä. Melkoisen haasteen voisikin itselleen asettaa, että testaisi kaikki kirjan kuppikakkuohjeet, mutta ehkäpä jätän haasteen väliin - jo pelkästään omien linjojen vuoksi. :D Ulkona aurinko paistaa, joten suihkuun ja siitä jonnekin - tämä lauantai on ihan tyhjä suunnitelmista eli auto liikahtaa varmasti kohta pihasta jonnekin..

Aurinkoista lauantaita!

4 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittautuu myös kaksi innokasta leipojaa, minä ja Pipuna. Jostain syystä nyt ei olla ehditty ja muistettua juurikaan leipoa mutta omatekoista jätskiä on tehty senkin edestä.
    Mansikoita sujahti tällä viikolla meidänkin pakkaseen.
    Ihanaa viikonloppua Henna <3

    VastaaPoista
  2. Voi kun näyttää ihanilta. Vaahtokarkit tekevät tästä vielä houkuttelevamman näköisen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3