torstai 9. heinäkuuta 2015

Lautalla Suomenlinnaan.

Kyllä reissussa on mukavaa, mutta mukavaa on kyllä kotiinkin tulla. Tosin eilen jo Tallinnasta Helsinkiin saapuessamme - vettä satoi liiakseenkin, eikä se sade kotiin tullessakaan lakannut. Takana ihana miniloma Helsingissä ja Tallinnassa, kyllä kelpaa taas muistella tätäkin lomaa.

Lähdimme sunnuntaiaamuna kohti Helsinkiä. Ajatuksena oli pyörähtää hotellin kautta, ja jatkaa matkaa kohti Suomenlinnaa. Suomenlinna, paikka jossa en koskaan aiemmin ollutkaan käynyt. Paikka, josta en oikeastaan osannut ajatella mitään. Suomenlinnaan kulkee lautat Kauppatorilta. Yritin tutustua paikkaan etukäteen, ja muutama seikka jäi mieleeni: Suomenlinnahan on Unescon maailmanperintöluettelossa, lue lisää täältä, mutta oikeastaan ihmeellisintä paikasta tekee se, että siellä edelleen asutaan.
Suomenlinnaan tulijoilta ei peritä minkäänlaista pääsymaksua, vaan lauttamatkan hinnalla nautit merellä kauniista maisemista 15 minuutin ajan ja vietät ihastellen aikaa Suomenlinnassa. Suomenlinnan maisemat, arkkitehtuuri ja se ihmisten vilinä teki vaikutuksen. Suomenlinna on tulvillaan erilaisia museoita, ihania kahviloita sekä selkeästi turistien paikka - täällä ollessamme kuvittelimme itsemme jo ulkomaille, nimittäin juurikaan suomenkieltä emme kuulleet.

Nämä ihastuttavat rakennukset, kivikadut ja hyvin hoidettu vehreä kokonaisuus teki minuun vaikutuksen Suomenlinnassa. Mitä puolestaan tulee Suomenlinnan museoihin, niihinkin pääset edullisesti - mitä useammassa ajattelet käyväsi, sen parempia museopaketteja sinulle tarjotaan. Me kävimme vain kahdessa, sotamuseossa sekä lelumuseossa. Mikäli suuntaat Suomenlinnaan, lelumuseon edessä on ihastuttava kahvio, jossa mekin istahdimme hetken aikaa.


Koko lelumuseon edusta ja kahvilan terassi näyttää vielä kuvistakin yhtä ihanalta kuin livenä. Oma tunnelmansa, sellaista vanhaa nostalgiaa.Ja tietty se sukellusvene piti nähdä myös. Harmi vaan ettei sisäpuolelle ennätetty, vaan tämä nähtävyys oli jo sulkenut ovensa. Olisi ollut vielä vaikka kerrakseen nähtävää, mutta tässä vaiheessa jo neitien jaloissa alkoi tuntua tämä tuntien käveleminen - joten oli paras jättää muut Suomenlinnan nähtävyydet ensi kerralle. Koska olen aivan varma, että tänne tulemme jatkossakin!
 
Ehdottomasti suosittelen tutustumista Suomenlinnaan käydessäsi Helsingissä, lautat kulkevat ympäri vuoden. Vai oletko ehkä käynytkin Suomenlinnassa?

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! kyllä tuonne Suomenlinnaa ois päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehdottomasti Suomenlinnaan! Mä haluan niin uudelleen!

   Poista
 2. No tiistaina kävin ;)

  http://365kuppiakahvia.blogspot.fi/2015/07/kahvilla-suomenlinnassa-ja-iloinen.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3