sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Jäätelöä ja lomaa.


Kuten varmaan tiedättekin, meidän perhe on jäätelön megakuluttajia. Kyllä, MEGAKULUTTAJIA. Ei ole ollut päivää, etteikö pakkasessa olisi ollut jäätelöistä vajetta. Useampi paketillinen lähtee kaupasta aina jäätelöä mukaan, mielellään mahdollisimman montaa erilaista. Ja loman aikana on ollutkin aikamoista luxusta ajella jäätelölle mihin milloin. Ehdoton suosikki on ollut M/S Musta Magia- laiva, mutta myös sekä Valion että Ingmannin jäätelökojut on tarkasti laatuvalvottu. :)

Käytiin tällä viikolla Jyväskylän kupeessa, Vaajakosken Naissaaressa jäätelöllä. Naissaaressa on ihanat maisemat, historian havinaa ja Vaajakosken kanavassa voi ihmetellä veneiden liikkumista. Naissaaressa näytti olevan mukavannäköinen uimarantakin, mikä käydään ehdottomasti testaamassa ensi viikolla kun ollaan lomareissulta palattu. Näissä upeissa maisemissa piti napata pari kuvaa, kun aurinkokin niin kauniisti helli meitä. Naissaari sijaitsee lähellä Pandan tehtaanmyymälään, eli jos sinne olet vierailulle menossa - pistäydy vaikka jäätelöllä taikka kahvikupillisella toisella puolella vaajakoskea.


Mekko - Vila
Kengät - Ois
Laukku - Louis Vuitton

Nyt on vaatteet, pesty, kuivatettu, silitetty ja matkatavarat pakattu. Pikku kesälomaretki on valmis alkamaan. Tätä päivää neiditkin ovat odottaneet, niin minäkin. Pieni irtiotto kotiympyröistä, kotitöistä tekee aidon lomantunnelman. Vietämme pari yötä Helsingissä ja siitä jatkamme matkaa Tallinnaan. Tänään aikomus on suunnata lautalla Suomenlinnaan. Paikka, jossa en itsekään koskaan aiemmin ole käynyt. Helsingissä riittää ihmeteltävää kerrakseen meille kaikille, ja pari päivää menee varmasti nopeaa. Itse treffaan Helsingissä maanantaina blogiystävän, ja suuntaamme kahdestaan "laukkukaupoille" - vähän katsomaan mitä olisi tarjolla ja mitä jatkohaaveita mahdamme saadakaan mieleemme. Mutta, kaikki vinkit Tallinnan suhteen otetaan mieluusti vastaan, mihin kannattaa suunnata ja miksi?

12 kommenttia:

 1. Telliskiveen kannattaa ehdottomasti suunnata. Ravintoloista suosittelen lähellä satamaa olevaa Kaks kokkaa. Sieltä saa muuten enemmän lasten makuunkin olevia annoksia, vaikkei niitä näykään listalla. Taivaallisen hyvää ruokaa. Myös lastenannokset.

  VastaaPoista
 2. Helsingin väkiluku pysyy balannsissa, kun mä lähden pois ja sä tuut tilalle ;) Hyvää Helsingin reissua.

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, raidat on heikkouteni. ;) Jäde ei ole oma "pakkomielteeni" mutta muksut eivät niin välitä karkeista, mutta jädeä jaksaisivat syödä päivät pitkät ja tuntuu, että aina jäde on loppu meiltä. :)

  Ihania kesäpäiviä. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana mun Vaajakoski <3
  Kivaa lomamatkaa! :)

  VastaaPoista
 5. Jäätelöstä tykätään täälläkin, kiva nähdä huomenna :)

  VastaaPoista
 6. Kokeileppa tehdä sitä jätskiä itse josta mulla oli vasta ohje blogissani. Se vain on sairaan hyvää.
  Yhtään laukkua sie et kyl enää tarvi.

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko sulla! Jäätelö on kyllä ihanaa ja varsinkin silloin ku aurinko hellii meitä. :)
  Hyvää reissua! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3