tiistai 14. heinäkuuta 2015

Fimo-massailua.

Meidän perheen nuorin on ahkera askartelija. Monenlaista askartelua, ja erilaisia käsitöitä on tullut kokeiltua. Mummo toi hänelle viikonloppuna Sinellin uusia ideakuvastoja, jotka neiti taisi lukea moneen otteeseen kannesta kanteen. Mummo lupasi viedä ostoksillekin, kun merkkaa kuvastoon mitä haluaisi. Kuitenkin koska itse aloitin maanantaina työt, ja tiedän että neiti haluaisi askarrella niin kaarsimme autolla tänään Sinelliin. Ja siellähän oli vaikka mitä. Kuitenkin neiti oli painanut mieleensä lukeneensa lehtisestä Fimo-massoista, jotka kovetetaan uunissa 110 asteessa 30minuuttia. Joten matkaan lähti kolme paketillista Fimo-massaa..  
 


Jotenkinhan siinä kävi sillein, ettei maltettu pitää massoja paketeissaan vaan käärittiin hihat rullalle ja alettiin kokeilemaan mitä saisimme aikaiseksi muotoilemalla. Fimo- massa oli mielestäni aika tiivistä ja napakkaa, mutta käsissä se pehmeni jonkun verran. Valmistimme neidin kanssa erilaisia juttuja kokeilumielessä..


Niin, mä yritin tehdä koiran. Cottonin pitkäkarvaisena. En tiedä sitten näyttääkö tämä koiralta vai miltä..


Neiti puolestaan teki esimerkiksi hiiren, jolla on sydän sylissään. Vinkkinä jos hankit Fimo-massoja, käytä ensin vaalein väri - tummemmista väreistä irtoaa sormiin väriä. Itse muovailimme hahmoja leivinpaperin päällä, liekö värit olisivat pian tarttuneet myöskin vahakankaaseen.


Mutta, entäpä kun saatiin houkuteltua myöskin mieheni kokeilemaan massaa kanssamme. Sieltä paljastui melkoinen taituri, vaikka syntyi Jypin merkkikin niin entäpä kuvassa näkyvä Mikki Hiiri. Vau. Kyllä ne miehet osaa yllättää.Kun hahmot olivat valmiita, eikun 110asteiseen uuniin puoleksi tunniksi ja hahmot ovat kovettuneet sellaisiksi. Täytyy sanoa, että luovuus ja mielikuvitus olisi Fimo-massan kanssa mahdollista - massasta voisi tehdä erilaisia koruja, avaimenperiä, erilaisia leivoksia esimerkiksi Barbeille ja vaikka mitä muuta. Kokeilimme tehdä englanninlakritseja, ja hyvin onnistuimme - siitäpä tuli ajatus, mitäpä jos tekisikin itse vaikka enkkulakukorvikset ja jonkun saman teemaisen kaulakorun? Mitähän kaikkea muuta tästä massasta voisikaan tehdä? Värien suhteen Sinellissä puhutaan kymmenistä eri vaihtoehdoista, joten sekään ei rajottaisi inspiraatiota.

 

Myös koiramme, Zorro, oli kovasti kiinnostunut mitä mahdamme puuhailla keittiönpöydän ääressä. Luulen että kun neiti pääsee Sinelliin mummon kanssa, on monta uutta askartelukokeiltavaa tiedossa. Itse jotenkin innostuin kanssa monesta jutusta, kun luin tarkemmin Sinellin ideakuvastoa. Minua yritettiin jo talvella houkutella mukaan eräälle askartelukurssille, joten eihän sitä tiedä miten minäkin vielä tässä innostun askartelusta. Onko siellä muita askartelusta innostuneita?

8 kommenttia:

 1. Tuo fimo on kyl tosi suosittua nyt! Ja niistä todellakin saa vaikka mitä. Juurikin pikkulahjoja vaikka. ;)
  Suloinen Zorro teillä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että meillä tulee testattua aina vaikka mitä neidin innostuksen ansiosta :)

   Poista
 2. Fimostahan saa vaikka mitä! Mulla ois korvakoru muotteja, joihin massaa vois käyttää. Sitten muhun iski laiskuus ja unohin tilata/ostaa massaa...Tuolla nuo muotit odottaa vielä. IHania taideteoksia saitte aikaiseksi! Tuohan on jopa terapeuttista puuhaa ja stressikin poistuu, jos sellaista on:) Lopputulosten katseleminenkin on vielä niin mukavaa! Pitäisköhän mun myös nyt hommata vihdoin se massa...Kivaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Minä täällä pähkäilen omien askartelutavaroiden hävittämisen kanssa. Kun ennen olin niin kova proaskartelija,niin välineet on sen mukaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kyllä uskon. Älä hävitä, ainakaan vielä :)

   Poista
 4. Upeita juttuja saitte aikaiseksi jo ekalla kerralla. Mä askartelin ennen paljon ja olen joskus vetänyt myös alan kursseja. Nyt blogi ja valokuvaus vie kaiken ajan. No, ehdin onneksi vielä neulomaan telkkaria katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sieltä löytyy askartelutaustaa, pidä taidostasi kiinni ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3