perjantai 5. kesäkuuta 2015

Popcornherkkua.Viikolla mieheni valmisti melkoista herkkua. Toffeepoppareita. Liekö miehen ajatus lähti kotona olevista tsinuskitoffee-patukoista vai mistä. Toffeepopparit mieheni teki mikropopcorn-pussista, viidestä tsinuskitoffeepatukasta jotka sulatettiin mikrossa, hyppysellisestä chiliä ja hyppysellisestä suolaa. Aikamoista herkkua. Mutta ei todellakaan mitään kevyttä herkkua varmastikaan.  Toisenlaista herkkua puolestaan oli iltapalalla tuoreet herneet. Varmasti kevyempää kuin nuo toffeepopparit. Meidän perheessä kesäisin kuluukin melkoinen määrä tuoreita herneitä ja mansikoita. Ajattelinkin, että lienee nyt kesällä hyvä hetki kokeilla vähentää sokerin määrää omasta ruokavaliosta. En ehkä mihinkään sokerilakkoon pysty, mutta rutkasti vähentää ainakin yritän. Mitään helppoa se tuskin tulee olemaan, sillä olen erityisen perso makealle. Mistä se johtuukin, että sokeri koukuttaa niin pahasti?


Sattumalta popcornit on meidän perheen herkkua, ja itse erityisesti tykkään myöskin suklaakuorrutteisista popcorneista - joita ei muuten kaupoissa enää taideta myydäkään. Helppoahan niitä olisi itsekin tehdä herkkunälkään, sulattaisi suklaata ja kippaisi popcornkulhoon. Popcornit on muuten ihan ehdoton leffaherkku myös, elokuviin mennessä lähes poikkeuksetta sylissäni on popcorneja.
Onko siellä muitakin popcornien ystäviä? 

3 kommenttia:

  1. No kyllähän tuo näyttää siltä, että sen täytyy olla hyvää ;)

    VastaaPoista
  2. Täälläkin yks popparifani :) Vaikka en mikään terveysintoilija olekkaan niin kehottaisin jättämään mikropopparit suosiolla kauppaan ja valmistamaan popparit maissinjyvistä kattilassa kuumentaen. Mikropopparien rasva on todellakin epäterveellistä. Ja kun tekee itse popparit voi myös säädellä suolan määrää :)
    -Suvi-

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3