sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Parin tunnin ajomatkan päässä.


 
Viikonlopun parhaimpia puolia on se, hyvällä tuurilla onnistut tekemään extempero-reissuja kun viikoloppu on täysin vapaa suunnitelmista, kuten meille kävi lauantaina. Nimittäin saimme idean aamiaispöydässä, että jospa lähtisimme käymään Tuurissa. Meiltä Tuuriin ajaa sellaiset pari tuntia, jonka minäkin kestän apukuskin paikalla jokseenkin. Nimittäin minä en ole kovinkaan innokas automatkaaja kesäisin, ja poden helposti autossa matkapahoinvointia. Varsinkaan takapenkille minua ei kannata sijoittaa, ellei haeta lopputuloksena pääkipua ja pysähdyksiä oksennustauoille. Myöskään kartanlukijaa minusta matkalle ei saa mitenkään, siinä tulee sama huono olo. Ja koska viikolla saan ajaa autolla ihan riittävästi, ei enää viikonloppuisin tekisi mieli lähteä autolla kovinkaan kauaksi. Ja mieheni saa vuosi toisen jälkeen haudata erilaiset suunnitelmat suomenmatkailusta kesällä autoillen. No way.
 
Tuurissahan on keskellä metsiä ja peltoja Suomen suurin kyläkauppa, jossa ei kyllä usein tule käytyä. Yllättävän paljon siellä järjestetään tapahtumia, ja eilenkin oli monenlaista ohjelmaa ja esiintyjää, kuten Stig. Alussa kaikki vaikutti mukavan leppoisalta tutkiskelulta, mutta puoleen päivään mennessä kauppa alkoi olla aikamoinen ruuhkakeskus. Ei puhettakaan kärryjen kanssa liikkumisesta, taikka ruokailusta kyläkaupassa, sillä jonot olivat valtavat joka paikkaan. Kaikenhuippuna kassoilla selvisi, että maksukorttien kanssa on ongelmia, että parempi olisi suunnistaa automaatille nostamaan käteistä ( no aijaa, siellä oli ehkä kymmenen metrin jono jo ennestään). Mutta onneksi nordean kortti toimi moitteettomasti! Olisi voinut vähäsen harmittaa jonotella, ja pahimmassa tapauksessa ostokseni jäädä sinne kassalle.. Mutta oletko sinäkin mahtanut käydä Tuurissa?
 
 
Paita - Only, Def-shop ( saatu)
Hame - Lindex
Kengät - Ois
Laukku - Louis VuittonTuuriin lähtiessä nauratti vielä kovasti. Vaikkakin lähtö oli sellainen aika lentävä, enkä jäänyt edes hiustenkuivaajaa hiuksilleni näyttämään. Nopeasti uusi valkoinen Onlyn paita päälle, ja päätin kaivaa esille mustan Lindexin pitkän hameen. Uudet Ois- ballerinat olivat mukavat jalassa tallustella kyläkauppaa ristiin ja rastiin. Mitään tiettyä ei mielessä ollut ostoslistalla, mutta sievoinen summa kyläkauppaan kuitenkin jätettiin. Tuuri-ohjelmasta tuttu siivoaja, Tuula, bongattiin myös tällä reissulla ja napattiin pari valokuvaakin yhdessä.

 

Kyläkaupan vieressä on Nahkapaikka, joka oli täynnä erilaisia kenkiä ja laukkuja,nahkatakkeja sekä sisällä tuoksui voimakkaasti nahka. Itse kokeilin jalkaani monenlaisia kenkiä, erityisesti Vagabondin kenkiä testailin moneen otteeseen - jostain syystä ne valkoiset kengät ovat mielessäni viihtyneet. Kuitenkaan valkoisia kenkiä en napannut mukaani, jotenkin arvelutti kuitenkin sellainen mattavalkoinen käytössä. Mahtaisiko edes pitkään minulla pysyä puhtaina? Yhdet sellaiset hyvin vaaleat pinkkiin vivahtavat korkokengät melkein lähtivät mukaani, kun mieheni kysyi mielestäni hiukan piikikkääseen sävyyn: "Ovatko nuo nyt sellaiset nudet". Ärsytti jo itseänikin pakkomielteeni, onko niiden kenkien oikeasti oltava nudet? Vai olisiko hyvä katsahtaa omaan kenkäkaappiin ja kääntää omaa ajatusmaailmaa niin päin, että mitkä kengät ovat käytännölliset ja mukavat jalassa?

Ehkä eniten Tuurin reissulta mukaan lähti kosmetiikkaa ja hiustuotteita. Oletko muuten tiennyt, että Tuurin kyläkaupassakin on omat hyllynsä pullollaan Victoria´s Secretin tuotteita? Minä en tiennyt, enkä ihan esikoista uskonutkaan, ennenkuin omin silmin näin. Erilaisia VS tuoksuja ja vartalovoiteita, ja melkoinen sutina jatkuvasti hyllyjen ympärillä. Lähti reissusta mukaan uusi koulureppukin syksyä varten esikoiselle, sekä kaikkea pientä kummallekin. Itselleni ostin myös yhden hiuskoristeen lisää, voi että kun olenkin (taas) ollut niiden käyttäjä kaikesta huolimatta.. mutta kun halvalla sai?! 

Rentoa sunnuntaita!

14 kommenttia:

 1. Enpä ole käynyt, mutta kerran elämässä ainakin on käytävä. VS tuoksuja juuri tuoksuttelin laivalla, mutta tytär aina pöllii ne. ;)

  Aivan ihana asu. <3

  VastaaPoista
 2. Tuuriin pitää ehdottomasti mennä käymään myös lomalla.

  VastaaPoista
 3. Kerran olen käynyt ja onpa siellä melkoinen tavarapaljous ! Ja väkeä lappaa bussilasteittain ympäri Suomea :)

  VastaaPoista
 4. Käymme kerran kesälomassa Tuurissa mökiltä. Keskisten kaupasta en ole pelastusliivejä lukuunottamatta ikinä mitään ostanut, mutta viereisestä Voglian tehtaanmyymälästä sitäkin enemmän :D Siellä ovatkin naureskelleet, että heille tulee asiakas Helsingistä saakka, siellä kun ei ole kauppoja :D Aikaisemmin siellä oli toinenkin kiva vaatekauppa, mutta sen pitäjä jäi eläkkeelle. Niinä vuosina, kun Miljoonativoli on ollut ilmainen, niin pojillakin on ollut joku hyvä syy lähteä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Edelleen se on ilmainen, mutta aukeaa vasta myöhemmin.

   Poista
 5. kysyn vielä, että mitä kokoa sun forever21 jakut on ? onko omasta mielestä "normaalia" vai pienempää/siompaa?

  VastaaPoista
 6. Minä olen käynyt joskus "kesäretkellä" Tuurissa. Paikka tuntui vähän sotkuiselta ja ahdistavalta, enkä oikein löytänyt mitään. Mutta tuo Nahkapaikka oli minustakin kiva =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä kenkiä voisin mennä ostelemaan tuolta ;)

   Poista
 7. Katsoppas tilitietojasi, ettei vaan oo Keskinen kahteen kertaa napannut ostoksia! Todella yleistä la. ja varsinkin jos on väkeä kovasti ollut ja vielä ongelmia maksamisen kanssa. :( Todella huonoa mainetta musta ja eivät mukamas saa niitä toimimaan!!
  VS tuotteet on tiedossa, mutta en viimeks osannut päättää niistä et mitä haluan, josko nyt kesällä poikkeais! Mutta en viikonloppuna! :D vaikka paljon siellä tapahtumia onkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3