keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Olkihattu.

Olkihattu. Lastenosastolta. Kyllä, tämä lähti mukaani H&M lastenosastolta - aluksi meinasin juniorille hattua, mutta kokeilin isompaa kokoa ja siihen omaan päähäni se hyvin istui. Hatun ympärillä on tekonahkaa oleva punosnauha. Kaikenlaisia löytöjä sieltä lastenosastolta voi löytääkin, tämän hatun hintalapussa luki 7.99€. Sujautin hatun kotonakin heti päähäni. Nyt kelpaa odotella niitä lämpimiä, aurinkoisia kesäpäiviä uimarannalla pienellä tuulenvireessä. Kyllä minusta vielä hattutyttö saadaan aikaan tätä menoa. Aikoinaan ihastelin Marimekossa suurilieristä hellehattua, mutta en saanut koskaan hankituksi mielestäni arvokkaan hinnan vuoksi. Puolestaan tämä olkihattu oli juuri hyvä sijoitus, ei harmita jos jää vähemmälle käytölle jostain syystä, taikka jos esikoinen nappaa itselleen tämän.. Mutta löytyykös sieltä ruudun takaa kesähattuja?


Päivän muina asusteina uuden nuden värisen topin ja pitkän hameen kanssa olivat Louis Vuittonin rannekorut. Työaamuisin olen ehkä vähän laiska korujen käyttäjä, sujautan kellon ranteeseen ja sormukset sormiin ja menoksi. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, ettenkö olisi melkoinen "harakka" korujen suhteen - ja niitä kotoa minulta löytyykin. Miksi ne kuitenkin tahtovat helposti jäävät rasioihinsa lojumaan. Vaikka eipä sillä, kyllä ne korut kovasti piristävät päivää - ja niin nämäkin tekivät. Jotain "uutta" asustetta niin jo on mieli pirteämpi. Toinen rannekoruista on klassinen monogram- kuosinen ja toinen taas ruudukas damier ebene- kuosinen, käy myös laukkujeni kanssa. Alussa arkailin Louis Vuittonin laukuissa juuri tuota klassista monogrammia, mutta nykyään tuntuu että sitä minulla eniten laukuissa onkin. Vaikkakin ensimmäinen laukkuhankintani olikin tummaruutuisena damier ebenenä. Ehkä arastelin juuri siitä syystä, että laukusta selkeästi huomaa minkä merkkinen laukku on kyseessä ja mitä ihmiset mahtavat ajatella. Muistan kun hankin ensimmäinen monogram- kuosisen Louis Vuittonin laukun, minulta kysyttiin "onko tuo aito vai ostitko Thaimaasta?!" ja vastattuani aito on, jatkettiin "hullu, mitä nuo laukut oikein maksavat?!".Työaamuja jäljellä kuusi aamua, kunnes kesäloma koittaa. Tai no, voisi sanoa että viisi aamua, koska torstaina juhannuksen alla työni ovat kotona tapahtuvat toimistotyöt joille ei ole aikamääritettä asetettu. Olipa miten oli, mutta kyllä nyt tuntuu että kesäloma ihan oikeasti tulee tarpeeseen. Odotan niitä aamuja, kun ei ole kiire mihinkään ja voi nauttia aamukahvit terassilla (toivottavasti kauniissa ja lämpimässä aamuauringossa). Oletko muuten huomannut miten kesä tuoksuu ulkona luonnossa? Itse tänään pysähdyin nuuskimaan luontoa, siellä tuoksuu voimakkaasti erilaiset kasvit.

Ja omassa pihassa ruohonleikkuun ohessa siellä tontinrajalla tuoksui yhtä voimakkaasti kissanpissa. Yöks, keneköhän kissa se käy siellä lirauttelemassa. Kissanpissa on voimakas, inhottava tuoksu. Lapsuudesta muistankin mummolan läheltä erään "kissamummon", jonka talossa oli kymmeniä kissoja, ja tämän mummon saapuessa kauppaan - joutui kaikki muut melkein pitämään nenästä kiinni. Mummelin kuoltua hänen talonsa piti polttaa. Liekö ne kisumirritkin samalla menneet.

Hoi Pekka Pouta, nyt tilaukseen
 aurinkoa juhannukseksi!

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen hattu ja sopii hyvin sulle... ei uskoisi, että on löytö lastenosastolta ;)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kissamummo tarina. Voin kuvitella sen hajun.
  Itsekin olen viime kesästä saakka noita kesähattuja metsästellyt.

  VastaaPoista
 3. Hattuja olisi kiva käyttää enemmänkin, myös talvella. Kaikki muotitrendit ovat jo tulleet uudelleen takaisin, paitsi vanhanajan hattu- ja lady-jutut. Nyt vain hattukelejä odottamaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3