sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Maalaismaisemissa.

 
Mun mieheni vei minut juniorin kanssa kahville tänään hiukan erilaiseen kahvilaan. Ajatushan tästä lähti täysin spontaanisti, kun jotain halusimme tehdä kuin vain kökkiä kotona. Pääsimme kahvilaan, jossa oli aitoa maalaistunnelmaa, paljon peltoa ja järviranta. Rannassa saattoi kuulla lampaiden "mää mää" - huutoja sekä hevosien hirnumista. Rantavedessä näit pikkukalojen uiskentelevan ja hyppivän veden pintaan. Mihin me siis menimme? Villa Cawéniin - enpä ollut koskaan eksynyt tällaiseen paikkaan aiemmin. Onko tuttu paikka sinulle? Tai tiedätkö jossain päin Suomea vastaavanlaisia maalaistaloja, joissa on kahvilapalvelut?
 


Villa Cawén sijaitsee Korpilahden kupeessa, Jyväskylän Oittilaassa.Villa Cawén on kyläläisten ja mökkiasukkaiden tapaamis- ja kokoontumispaikka, kauppa sekä kahvila. Tämän paikan toiminnasta vastaa Oittilan maamiesseura pääosin talkootyönä ja vapaaehtoisvoimin. Tästä näet paikan historiaa sekä sijantia, jos sinäkin haluat pistäytyä jonain kesäpäivänä kahvikupillisella maalaistunnelmassa. Helpoin ajovinkki olkoon se, että kun Korpilahden nesteen kohdalta kääntyy ajamaan Joutsan suuntaan, ja muistaa kääntyä Rutalahden tienviitasta - niin sieltä tämä paikka löytyy.Halusimme ehdottomasti nauttia aurinkoisesta päivästä myöskin tämän paikan rannan laiturilla. Tai ainakin käydä katsomassa millaiset maisemat rannasta mahtavat avautua. No yhdellä sanalla kuvailtuna, mahtavat! Samalla kun aurinko lämmitteli, ja pikkukalat loiskivat veden pinnassa, samalla mieheni mökkikuume taisi kokea melkoisen buustauksen. Tai ainakin siitä paluumatkalla melkoisesti puhuttiin. Olisihan sellainen oma mökkikin ihan kiva juttu, minne paeta keskustan kiireitä. Mutta onko ne mökit vaan sellaisia työmaita omakotitalon rinnalla? Osaisiko siellä vain nauttia olostaan, vai tekisikö siitäkin vain yhdenlaisen työleirin itselleen? No olipa miten oli, vielä ei ole ainakaan budjettia mihinkään mökkijuttuihin..

 
Kun täällä laiturin päässä seisoskelin, samalla mietin, kuinka kivaa saattaisi ollakaan mennä veneellä tuolla järvessä. Sellaisessa kunnon veneessä, ei soutuveneessä, veneessä jossa olisi makuutilat sekä kannella voisi paistatella auringossa. Mutta niin, ei sitä venettäkään olla nyt hankkimassa. Miettiä ja haaveilla saa. Ja eikös ne veneet olekin ihan kamalan arvokkaita pitää?Mekko - Only
Neule - Seppälä
Kengät - H&M
Laukku - Louis Vuitton
Aurinkolasit - Louis Vuitton
 
Jos on vinkata jonkunlaisia vinkkejä joko Jyväskylän seudulta taikka muualta, niin otetaan vinkit vastaan - tällaisiin tunnelmallisiin paikkoihin on kiva käydä tutustumassa. Esimerkiksi Mikkelissä sijaitsevassa Tertin kartanossa olisi kiva käydä tutustumassa, jos vaikka sitä joku lomapäivä innostuisi lähtevän perheen kanssa esimerkiksi Kouvolaan Tykkimäelle. Vai mitä sitä lomalla keksisi? Toisaalta mitä sitä suotta kovasti suunnittelemaan, vaan spontaaneja lähtöjä kun tilanne niin sallii. Eikös niistä extemperojutuista yleensä tulekin niitä parhaimpia hetkiä? Mutta, mitä lomasuunnitelmia sinulla on? Ja mitä paikkaa voisit suositella Suomen matkailijalle?
 
Aurinkoisia päiviä lisää toivoen!

9 kommenttia:

 1. Onpahan tunnelmallisen näköinen paikka ja aivan ihanaa kun kesä vihdoin näyttäytyy kaikkein kauneimmillaan. <3

  Jyväskylässä ei ole tullut käytyä, muuta kuin vieressä Pandalla. <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja niin kesäinen tunnelma. Kyllä Suomen kesä on kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Jos satutte eksymään etelä-suomeen lomilla ja ajelette Tammisaareen,mitä suosittelen lämpimästi, niin siellä on ihana kahvila Gamla Stan.Kahvila on ihanassa vanhassa puutaloidylissä,erän talon takapihalla,jossa on ihanan kotoinen tunnelma. Kahvilan omistajat tyttärineen leipovat suussasulavat mansikkakakut ja kaiken ihan itse. Puutarhassa puiden katveessa saa juoda kahvia ja iltaisin järjestetään lauluiltoja ( på svensa) ,sillä perheen tyttäet ovat todella lahjakkaita laulajia,kuten vanhempansakin.
  Meidän perheen traditio on viettää pari päivää kesässä Tammisaaressa vuokraten joku ihan asunto vanhasta puutalosta.Kaupunki on pieni ja kaikki helposti kävelymatkan päässä. Ihania sisustusliikkeitä ja kylä sieltä "rättikauppojakin" löytyy. Mm. ihana Lexingtonin myymäläjosta aina tarttuu mukaan jotain pientä.
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Juuri tällaiset vinkit on kivoja!!

   Poista
 4. Hei upeus! Olisitko innokas heinäkuun lopulla tulemaan pk-seudulle pienelle blogitapaamiseen? Olisi ihana nähdä <3

  VastaaPoista
 5. Jos Kouvolan suuntaan olet menossa, niin suosittelen Verlan tehdasmuseota, joka on Unescon maailmanperintökohdekin: http://www.verla.fi Itse olen siellä joskus käynyt, ja jäi positiiviset fiilikset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3