perjantai 26. kesäkuuta 2015

Elämysilta.

 
 
 
Erilaiset yritykset järjestivät eilen Jyväskylän bloggaajien elämysillan. Kiitos kovasti M/S Musta Magia, Art Catering, Laajis,Kipinä studio, Liikuntakeskus Linea ja Teatteri Eurooppa Neljä. Ja olipa se todellakin melkoinen elämysilta. Ilta alkoi tutustumalla M/S Musta Magia- laivalla kahvien ja Art Cateringin itse tekemän jäätelön parissa. Ai jäätelöä, minulleko? Kyllähän meidän perhe on jäätelön megakuluttaja, mutta eilen sain maistaa jäätelöä isolla J:llä. Jäätelöä. Tältäkö se oikea jäätelö sitten maistuukin? Art Cateringin jäätelöiden tuotantopaikka on yllätykseksi Jyväskylässä, Halssilassa. Jäätelöitä valmistetaan joka päivä, ja heidän jäätelönsä on takuutuoretta - mekin saimme maistella kaksi tuntia aiemmin valmistettuja italialaistyyppisiä gelatojäätelöitä. Makuina meillä oli neljä herkullista vaihtoehtoa:


* Omenakaneliraparperi
* Tummasuklaa
* Jugurttidigestive
* Mangopersikkasorbetti

Oli vaikeaa yrittää päättää mikä olisi lempimakuni. Joten päädyin toiselle maistelukierrokselle. Kamppailu oli kovaa tummasuklaa ja jugurttidigestivejäätelöiden kesken. Siinä sitten hujahtikin maistellessa kuusi jäätelöpallollista. Kuusi palloa jäätelöä! Mutta oli ne kyllä niin hyviäkin! Näiden italialaistyyppisien gelatojäätelöiden koostumus ja suutuntuma oli jotain erilaista, pehmeää, suuhunsulavaa. Näitä jäätelöitä maistaessa korostuu maun lisäksi elämys. Nämä jäätelöt ovatkin mielestäni yksi elämys, joka pitää kokea. Jyväskylässä näitä voit sinäkin käydä maistamassa esimerkiksi satamassa Musta Magia-laivalla taikka Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitsevassa Kahvila muistossa. Tiedustelimme mahdollisuutta ostaa jäätelöä kotiinkin, jolloin keskilitrahintajäätelölle on raaka-aineista riippuen noin 7-10 euroa. Ja jäätelöt ovat täysin laktoosittomia, kuten nämäkin mitä me maistelimme. Mitä sitten tulee jäätelömakuihin, niitä he valmistavat mitä erikoisempia yhdistelmiä - esimerkiksi lapsille on ollut suosittu Hubba Bubba-purukumin makuinen jäätelö, jossa ei kuitenkaan tippaakaan ole purukumia. Makuina esimerkiksi baileysjäätelöä, kesäistä mansikka-raparperia, suklaa-chiliä..
Ilta jatkui tämän upean tilaisuuden jälkeen kohti Laajavuorta, ja siellä odottikin melkoinen teatterielämys väliaikatarjoiluineen. Pääsimme katsomaan Teatteri Eurooppa Neljän ennakkonäytöksen kesäteatteriesityksestä Kekkonen - syntymästä kuolemattomuuteen. Kyseessä oli naurattavan hauska kesäteatteri, johon näyttelijät saavat yleisönkin osallistumaan. Yleisö saa toimia osana näytelmää, joka tekee oman lisän tulkintaan. Kesäteatteriesityksessä käytetään voimakkaita kirosanoja väkijuomineen, nykyslangia, erilaisia karikatyyrejä ammattitaidolla sekä politiikasta tuttuja hahmoja on tietenkin kerrakseen. Ja itsehän en ole koskaan ollut kovinkaan kiinnostunut historiasta, joten minun mielestäni tätä esitystä voi mennä nuorempipolvi katsomaan osittain historialliselta kannaltakin. Syntyihän Kekkonen sentään kaljuna ja silmälasit valmiiksi päässä.. ;)

 


Kokemuksena tämä Teatteri Eurooppa Neljän kesäteatteri oli upea. Saattaa olla, että kesän loppupuolella menen uudelleen katsomaan esityksen. Nimittäin esimerkiksi oma erilainen tunnelmansa saattaa olla heidän 7.8 esityksessään, joka alkaa klo23.00. Ja tämä kesäteatterihan toimii Laajavuoressa katetussa katsomossa. Käy kurkkaa esitysajat täältä, suosittelen tätä ehdottomasti! Upea näyttelijäporukka!


Kiitos kaikille yrityksille tästä upeasta elämysillasta, ja taidettiin sopia jo että elokuussa sitten seuraavan kerran muissa merkeissä. Lisäbonuksena pääsemme myöskin tutustumaan mukana olleiden yrityksien palveluihin, ainakin minä olen innoissani Kipinästudion Personal Trainer ohjauskerrasta. Tulee niin tarpeeseen! Mutta nyt mulla alkoi loma, ja vien perheeni maistelemaan noita ihania gelatojäätelöitä..

6 kommenttia:

 1. Kekkonen oli kyllä mahtava esitys (näin sen 24.6). "Muistan" Kekkosen jo lapsuudesta, hän oli suuri mies pienelle ihmiselle. Ja aina muistettiin kertoa kuinka pikkuveli on syntynyt samana päivänä kuin Kekkonen ;) Suosittelen tuota näytelmää, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä mielettömän hauska ilta! Poskilihakset nykivät vielä kotimatkallakin. Oli hauska tutustua sinuunkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli sinuun myös! Ilta oli oikein hauska, ja hyvä ettei satanut enää loppuillasta.

   Poista
 3. Onpas ollut hauska ja herkullinen ilta;)
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3