sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Viikonloppu ihan ulkona.

Viikonloppu lähestyy loppuaan, mutta onpa ollut tehokas viikonloppu! Perjantai-illalla pihaan tupsahti kuorma-autolla 1,5kuutiota kuorikatetta, eli viikonloppuna on katetta lapioitu ja kärrätty kottikärryillä pitkin pihoja. Samalla innostuin takapihan terassin molemmin puolin olevat istutusalueet käymään ahkeralla kädellä läpi, harvensin pensaita ja sain kivasti kaikki kasvit esille ja edukseen. Ensimmäiset pyykit tuli myös kuivatettua ulkona, aika ihanaa miten nopeaa auringossa pyykit kuivavatkaan. Vaikkakin toisaalta, kyllä mä tykkään silti enemmän puhtaista, pyykinpesuaineelta tuoksuvilta pyykeistä kuin ulkona kuivatetuista. Vähän sama juttu mulle, kuin että pesisi pyykit hajustamattomalla pyykinpesuaineella. Ei mun juttu siis. Kyllä viikonloppuna uni on ainakin maistunut, ja motivaatio työviikkoa kohtaan ei ole huipussaan sillä muu perhe lomailee yhdessä alkavan viikon. Mutta kyllä se oma lomakin sieltä tulee, päivä kerrallaan, päivä vähemmän aamuherätyksiä. Jaksaa jaksaa. Jaksaa vaikkei joka aamu jaksaisikaan. Samoja, tuttuja fiiliksiä ehkä siellä ruudun takana? ;)
 
Hei, kattokaa näitä pioneita! Jee! Ne on hengissä ja hyvin kasvavatkin!Neidit on avanneet jo uimakauden järvessä, taikka lähilammessa. Parina päivänä siellä on ahkerasti käyty uimassa. Hrr, uimassa. Juniori yllätti lauantaina isolla kimpullisella voikukkia, jotka laitoin heti vaasiin. Harmi vaan kun ne nuuhkahtavat niin nopeaa, vaikkakin mieluummin mä voikukkia ihastelen vaasissa kuin omalla pihalla. Voikukkaraudan kanssa olen kyllä tänäkin vuonna kulkenut useamman askeleen omassa pihassakin. Mistä niitä voikukkia oikein aina lisää sikiääkin? Onko siellä muillakin taistelua voikukkien kanssa? Koirien takia en uskalla roundupin kanssa juuri pihassa puuhailla.

 


Innostuin napsimaan kuvia pihalla, kun samalla juniori availi kesäkahvilaansa leikkimökissä. Kahvilassa oli edulliset hinnat, pulla + kahvi 0,5€ ja karkit lähes ilmaisia. Nautimmekin yhdessä neidin kanssa mehujäätelöt ilta-auringossa. Kyllä kelpaa tällainen kesäkahvila omassa pihassa! Jospa huomenna työpäivän jälkeen saan nauttia iltapäiväkahvitkin tämän kesäkahvilan tarjoilemana.Viikonloppuna kävimme myös naapurissa istumassa iltaa, ja samalla saimme herkutella yhdellä herkullisimmista raparperipiirakoista. Oletko sinä jo kuullut Kinuskikissan ohjeesta "Mascarponella hunnutettu raparperipiiras"? Ohje löytyy täältä, ja täytyy sanoa että on todella herkullinen. Varmasti testataan meidänkin kotikeittiössä tätä herkkua lähipäivänä, kun raparperiakin oli naapurissa kerrakseen. Itsehän olen valmistanut raparperipiirakan marengilla aiempina vuosina, ja ohjeenkin olen jakanut useamman kerran. Mutta vaihtelu virkistää. Ohje marengilla hunnutettuun raparperipiirakkaan löytyy esimerkiksi täältä. Uppoaako raparperipiirakat sinuun? Nämä kaksi ohjetta eivät ainakaan ole tippaakaan happamia taikka kirpeitä, vaan suussasulavan hyviä. Suosittelen testaamaan, jos aiemmin olet ollut sitä mieltä ettet tykkää raparperista.  

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin upealta tuo pihanne. On ollut kyllä kiva kesänaloitusviikonloppu.

    VastaaPoista
  2. Onpa upeita kuvia! Voi sulla on pioneja, epistä ;) Määkin haluun!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3