lauantai 9. toukokuuta 2015

Valmisteluja.

Tämä lauantai on oikeastaan sujunut kotoisissa puuhissa, ja äitienpäivän valmisteluissa. Nimittäin tänään on imuri laulanut, lattiamoppi heilunut ja pölyliinalla pyyhitty pölyjä pinnoilta. Oikeastaan siivouksen paras hetki onkin juuri se lattianpesu, nimittäin saa pienet koirantassujen jäljet pois laminaatilta. Pieniä yksityiskohtia on valmisteltu huomisen äitienpäivälounaan varalle, sekä myöskin koettu uudenlainen kakkukokemus. Onnistuimme jopa leipomaan yhdessä mieheni kanssa tämän äitienpäivän kakun, vaikka yleensä leipomispuuhissa kanssani ei tahdo samaan keittiöön ketään mahtuakaan. Muiden on siis parempi pysytellä poissa keittiössä, vaan mitenhän se tänään onnistui. Miksiköhän mahdan leipomisen ottaa niin tosissaan? Ja kaikenhan pitää onnistua täysin mallikkaasti kerralla? Arvaatteko mitä kakkua täällä saatettiin tänään leipoa?

Koska oma äitini on jo kuollut, ja omat mummonikin ovat enkeleinä - niin vietämme äitienpäivän totutusti kotonamme. Olemme kutsuneet mieheni äidin, anoppini, meille äitienpäivälounaalle. Olemme vuosittain aina jollain tavalla juhlineet äitienpäivää, milloin olemme olleet ulkona syömässä ja milloin itse tehty tarjoiltavat. Äitienpäivään kuuluvat tietenkin vuosittaiset perinteet, minulle ja anopille on itsetehdyt kortit ja jotain pientä lahjaa myös. Tänä vuonna sain poikkeuksellisesti äitienpäivälahjan itse valitusti samalla reissulla kun anopin pakettia olimme hankkimassa. Voin huomenna aamulla sängyssä aamukahvin kera ihmetellä mitähän paketista mahtaa löytyä? 

Innostun aina näkemään melkoista vaivaa koko tarjoilumenun suhteen. Nimittäin tänäkään vuonna ilman alkupaloja, pääruokaa ja herkullista jälkiruokabuffettia ei selvitä. Pääruoan kokkina toimii mieheni, haimme tänään suoraan lihatukusta herkullista lihaa huomista varten. Puolestaan alkuruokana on erilaisia naposteltavia kera raikkaan salaatin ja leipätikkujen. Erikseen valmistamme lihan rinnalle kukkakaalimuusia ja keitämme varhaisperunoita. Jälkiruokabuffetissa tänä vuonna on tuoreita hedelmälohkoja ( ananasta, kiiviä, viinirypäleitä), suklaata sekä herkullinen kakku. Kakku värinsä puolesta istuu kotimme sisustukseenkin aika buenosti..
 
 

Yhdenlainen kakku on keittiömme katossakin. Nimittäin Eero Aarnion Cake-valaisin, laitoin siihenkin äitienpäivän onnittelun "Onnea". Nämäkin banneritarvikkeet ovat meillä olleet kuukausitolkulla paketissa, vaan viimeistään nyt oli hyvä vähän harjoitella näiden avulla tunnelman virittelemistä.

Minulta on toivottu sisustuksellisia kuvia kodistani, joten tänään oli siivouksen lomassa hyvä hetki napsia kuvia. Mutta minun kuvissani kuitenkin näkyy se totuus, kuten tässäkin kuvassa näkyy epäjärjestys mieheni yöpöydällä. Itsehän nukun aina oikealla puolella sänkyä, sekin on ihme juttu - monesti hotellissakin päädyn samalle puolelle sänkyä nukkumaan. Mä alan varmaan jollain tavalla heräämään kuitenkin "väsymyskoomasta" sillä mielessäni oli tänään taas tapettiasiat. Nimittäin tämä makuuhuoneen päätyseinän tapetti olisi kiva vaihdattaa vaaleampaan ja raikkaampaan, vaikka toisaalta tuo hopeanhohto tässäkin tapetissa antaa oman säväyksensä makuuhuoneeseen. Monta juttua olisi kiva hankkia sisustukseen, mutta ehkä eniten kuitenkin kaipaamme lisäsäilytystilaa. Mietinkin tänään jo kodinhoitohuoneen kaappiseinästön päälle koko mitaltaan säilytyslaatikoita. Olisikohan siinä mitään ideaa?


Oikein mukavaa äitienpäiväaamua sinne jokaiselle äidille! Aamulla saa taas teeskennellä nukkuvaa, kun muu perhe puuhailee keittiössä. Olen kuitenkin aamukahvini sänkyyn ansainnut.  ;)

2 kommenttia:

  1. Aurinkoista äitienpäivää sinulle!
    Minun touveeni tälle päivälle on pihatöiden puuhastelu ihan rauhassa ja mieluiten auringon paisteessa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3