sunnuntai 10. toukokuuta 2015

The cake.

Tänä äitienpäivänä täällä herkuteltiin uudenlaisella kakulla. Nimittäin koskaan ennen ei olla edes leivottukaan seeprakakkuja. Ohje oli Kinuskikissan sivuilta, ja ilmeisen suosittu resepti olikin. Nimittäin olipa muuten löytäminen tuossa kakun aineksissa olennaisena olevassa salmiakki-mixerissä. Viimeisimmässä apteekissa selvisi syy, nimittäin kyseinen mixeri oli loppunut tukustakin. Melkoinen voima sosiaalisella medialla. Ja olimmehan mekin bonganneet tämän kakun reseptin facebookin kautta. Haluan ehdottomasti laittaa teille myös ohjeen tänne.

Nostan hattua Kinuskikissan ohjeistuksille, sekä jopa tätä kakkua varten oli tehty video. Kakku oli yllättävän helppo valmistaa, vaikkakin rengaskuvion tekemisessä haastetta tuntui olevan - ainekset meinasivat sekoittua tahtomatta. Uskon kuitenkin että se menee ensikertalaisen piikkiin, ja seuraavalla kerralla onkin jo helpompaa. "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku." Ja se tuli. Tosin hyvin salmiakkinen kakku tämä oli.
 




SEEPRAKAKKU SALMIAKKIRAIDOILLA


Pohja:
250 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia
1 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
½ dl kaakaojauhetta

Salmiakkikiisseli:
5 liivatelehteä
2 ½ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Vaniljatäyte:
8 liivatelehteä
650 g täyteläistä vaniljajogurttia
700 g vaniljavanukasta tai vaniljan makuista jälkiruokarahkaa
½ dl sokeria
¾ dl vettä
 
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä irrottamisen helpottamiseksi taikka käytä reunasuojaa. Itse käytin reunasuojaa, jolla kakun reunasta tulee siistimpi ja irroittaminen käy huolettomasti.
Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti.
Murskaa dominot tehosekoittimessa taikka muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska, salmiakkimixeri ja kaakaojauhe. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteiden liivatelehdet (5 + 8) likoamaan kylmään veteen. Itse lisäsimme varalta tähän määrään yhdet ylimääriset liivatelehdet. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri ja vesi. Yhdistä sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Sekoita joukkoon liivatteet (5 kpl). Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, kunnes kiisseli on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Sekoittele välillä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti eikä siihen muodostu paakkuja.

Yhdistä vaniljajogurtti ja vanukas/rahka vatkaimella. Lisää sokeri. Kun salmiakkikiisseli on jäähtynyt sopivaksi, kuumenna vaniljatäytteen vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet (8 kpl). Sekoita liivatevesi vaniljatäytteeseen.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen vaniljatäytettä ja salmiakkikiisseliä. Vaniljatäytettä voi kaataa hieman isompia annoksia kuin kiisseliä. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, nosta kaatamiskorkeutta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Kakun hyytyminen kestää pidempään kuin tavallisessa juustokakussa.


Ja nauti! :)

14 kommenttia:

  1. Oi mikä kakku!
    Oikein hyvää äitienpäivää, Henna <3

    VastaaPoista
  2. Herrajestas mikä kakku, tuota mie haluan joskus tehdä. Ihanaa äitienpäivää ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä resepti. Ja toivottavasti äitienpäiväsi oli onnistunut! <3

      Poista
  3. Hyvin olet onnistunut raidoituksessa.

    VastaaPoista
  4. Voi miten upeat raidat! Voisiko tuossa tosiaan onnistua... Salmiakki on kyllä niin makuuni, että tekisi mieli kokeilla :).

    VastaaPoista
  5. Vau mikä kaakku!
    -Suvi-

    VastaaPoista
  6. Näyttää ihan super herkulliselta!! :P

    VastaaPoista
  7. En voisi syödä, mutta näyttää ihanalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää onnistui yllättävän hyvin. Ja toi jugurtti oli kevyt kakussa, ei aina tarvitse kermaa ja tuorejuustoa.

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3