perjantai 8. toukokuuta 2015

Orvokkeja ja pannaria.


Ystäväni toi viikolla minulle ihanan vadillisen orvokkeja. En ole siis vieläkään itse saanut aikaiseksi orvokkien hankkimista, taitaa nuo ystävät hyvin tuntea minut ja oikkuni. Pitäisi hankkia sitä ja tätä. Pitäisi. Voi miten ärsyttävä sana tuo pitäisi onkaan. Miksei voisi vain toimia ja toteuttaa ajatuksia. Nyt kuitenkin terassilla nämä orvokit ilahduttavat, ja mieleen alkaa hiipimään kesäkukka-asiat. Kertokaapa, onko siellä muut jo hankkineet kesäkukat? Vai voisiko vielä onnistua palelluttamaan yölämpötiloilla kesäkukat pilalle?

Toinen ärsyttävä sana on huomenna. Voi miksi ajatuksissa asioiden siirtäminen huomiselle on ajatuksissa niin yksinkertaista? Koska kuitenkaan se huominen ei aina tule. Pitäisikin miettiä, koska se huominen oikeasti on. Ja täytyykö asioita oikeasti siirtää seuraavalle päivälle, eikun huomiselle. Erityisesti mieheni kohdalla, ja erehdyttävästi myöskin neideillä on samat elkeet, huomenna sanaa viljellään. Ja se huominen ei koskaan tule. Kuinka ärsyttävää. Huomenna asia unohtuu, taikka sille ei ole aikaa. Huomenna sitten yritetään taas uudelleen. Huomenna - pah, mikä sana.


Kodin sisäpuolella puolestaan leikkokukkina on tällä kertaa kauniit, herkät neilikat. Perinteiset äitienpäiväruusuruukut eivät houkutelleet, vaan vaihteluksi näitä. Vaikkakin mielessä kävi liljakimppukin, mutta se onkin sitten sattumaa mahtaako ne liljat tuoksua vai. Toisissa liljoissa on meinaan aika voimakas tuoksu. Vaikka liljat ovat isoja, näyttäviä kukkia niin kyllä se tuoksu on aika epämiellyttävä. Monesti kukkakaupassa kysynkin apua kukkien valinnassa. Ystäväni kertoi tänään, kuinka hänellä puolestaan olivat neilikat kestäneet toista viikkoa hyvänä. Katsotaan kauanko nämä ovat kelvollisia tässä osoitteessa. Nappasin kauppareissulta nämä neilikat mukaani.
Perjantain iltapalana tarjoilin perheelle ja juniorin yökylässä olevalle ystävälle meidän perheen suosikkia, pannukakkua. Ei ihan mitä vain pannukakkua, vaan "Maailman parasta pannukakkua". Ohje tähän pannukakkuun löytyy täältä. Ja tätä pannukakkua on meillä monta kertaa valmistettu, ja tarjoiltu - ja melkein yhtä monta kertaa ohjetta jaettu eteenpäinkin. Pannukakun kaverina ripaus hilloa ja tuoreita mansikoita, nam nam! Onko pannukakku muidenkin herkkua?


 
Rentoa viikonloppua!
Aurinkoa tilaukseen! ;)

6 kommenttia:

 1. Ihania kukkasia sisällä ja ulkona :) Vai on täälläkin maailman parasta pannukakkua :) Niin kuin meilläkin :D Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Neilikat on minun lemppareita ja niitä olikin meidän häissäkin. Ne kestää kauniinta tosi pitkään ja on edullinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisia, pitkäkestoisia ja herkän kauniita - kelpaa minullekin <3

   Poista
 3. Kukat tuovat fiilistä. Olen taas aivan hurahtanut keräämään kukkia maljakoihin. Meillä on pihamaalla kevään vuokkoja joka lähtöön. Neilikat ovat kyllä kestäviä leikkokukkia ja hyvä ostos kaupasta :). Pannaria tehdään aika usein ja pellillinen häviää alta aikayksikön :). Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3