torstai 21. toukokuuta 2015

Kukilla kesäfiilistä.

Pionit. Päivä kerrallaan ne aukeaa kauneimpaan kukintoonsa. Monta päivää se kyllä ottikin aikaa. Pioni on yhtä aikaa herkkä ja suuri kaunis kukka. Myöskin omassa pihassa viime kesänä istutetut pionit on hyvällä mallilla kasvun suhteen, ja toiveikkaana odotankin tälle kesälle upeaa kukintaa. Se onkin sitten eri juttu, raaskinko omista pioneistani katkaista yhtään kukkavartta maljakkoon..
 


En tiedä mikä ihme vimma minulle tuli tänään saada kodin sisääntuloon jotain ilmettä, joten kukkia nostelin ruukkuihin. Yhtäaikaa kauhistelen näistä kuvista likaa terassilla, että ehkäpä olisi ollut hyvä aloittaa se etuterassin sisustaminen laattojen pesulla. No, kerkeehän sitä vielä monta kertaa pestä laatat. Kauppareissulta mukaani nappasin valkoisen hortensian, joista tykkään muuten kovasti myös. Yritin ottaa mahdollisen nuppuisen yksilön, jotta kukinto kestäisi mahdollisimman pitkään. Muita kesäkukkia en vielä ole hankkinut, sitten kesäkuun puolella ajelen taas luottopuutarhalleni. Enkä lupaa yhtään mitään kesäkukkien suhteen, ostanko enemmän vai vähemmän kuin edellisinä vuosina. Vaikka helpompi olisikin hoidon kannalta, jos olisi vähemmän.. Onko siellä muilla jo kesäkukat hankittuna? Taikka muita joilla edessä on reissu puutarhalle?
Innostuin testailemaan saanko hiuksiani miten muunneltua kuminauhapannan avulla, ja aika kivasti se tuntui asettuvan. Hiuslakkaa ja pari pinniä, niin saa aikaan kivan sekä siistin niskanutturan pannan avulla. Hiukset kieputetaan vain pannan alle, eikä tämä kampaus ota aikaa kuin muutaman minuutin. Olen pari vuotta sitten tällä idealla tehnyt helppoja kampauksia hiuksiini, mutta polkkatukassa ei ihan ole onnistunut. ;)
Tuttu kampaus varmaan sinullekin?
Täällä on ollut aika ihmeellinen päivä tänään, vettä ja aurinkoa. Aika lämmintä kuitenkin, eikä haittaa  - odotan meinaa kesää kovasti. Odotan ensimmäistä hetkeä auringossa, takapihalla, riippukeinussa. Se on jos mikä, on sitä arjen luxusta. Pienistä asioista rakentuu onni ja tyytyväisyys. Huomennako se kesä oikeasti alkaa, säätiedotusten mukaan lämpöä on luvassa kahdeksantoista asteen hujakoille. Joko pitäisi valmistautua huomiseen ja kaivaa riippukeinun kehikko ulos valmiiksi odottelemaan huomisen työpäivän loppumista? Olisiko se riippukeinu vapaana minua varten takapihalla? 

6 kommenttia:

 1. Hortensia on kyllä ihana.
  Kiva kampaus, saisikohan minunkin tukastani tommoisen kieputeltua niin että pysyisi koko päivän, täytyypä joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä, hyvin kestää! Laitat muutamia pinnejä varmistamaan keston. :)

   Poista
 2. Rakastan pioneja! Hortensiat ovat myös mun lemppareita :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi mikä kaunotar ja noi hiuksesi on upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Aamu on aurinkoinen, pakko lähteä kaivaa se riippukeinu..

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3