torstai 14. toukokuuta 2015

Kuka siivoaa?


Voiko pieni ihminen ollakaan onnellisempi, kuin kodin siistimisestä? Voi että nautin vapaapäivistä, ja kiireettömyydestä - tänäkin aamuna on jo pyykkiä pesty useampi koneellinen ja sänkyihin vaihdettu puhtaat lakanat. Kieltämättä nämä sadekelit ovat aika armottomia kodinsiistimisen kannalta, nimittäin koirien tassuissa ja mahakarvoissa tulee melkoisesti hiekkaa tullessaan. Ja jos luonteeltaan on sellainen, että lattioidenkin tulisi kiiltää puhtauttaan - joutuu kyllä jonkun verran antamaan periksi luonteelle, nimittäin tassujen jälkiä tulee liiankin helposti. Aiemmassa "elämässä" lattiat tuli pestyä monta kertaa viikon sisällä, mutta koirien myötä on joutunut antaa vähän periksi siivousvimmoilleen. Ja samalla oikeastaan sitä ihmettelenkin, jos vähän antaa periksi - niin miten se voikin kääntyä päälaelleen? Nimittäin ihan samanlaista tarmoa ja innokkuutta siivouksen saralla ei enää ole, mitä ennen oli. Välillä saatan oikein kauhistella villakoiria lattioilla, mutta silti jo pelkästään imuriin tarttuminen tuntuu työläältä.

Monessa taloudessa nykypäivänä on sekä robotti-imureita sekä siivoajia käytössä. Itse olen myös aikoinaan kokeillut muutamia kertoja paikallista siivouspalvelua, mutta kuitenkin mielestäni se on aika arvokasta - vaikkakin todellista luxusta. Monesti tykkään itsekin siivota kodin ollessa täysin tyhjä, ei tarvii huudella "varo lattiat on vielä märät", "älä juokse sinne", "en ole vielä imuroinut sieltä",  "Zorro ei saa tulla" taikka " Jerry ei tule". Eli siivous menee näissä hetkissä siihen, että silmät saa olla edessä ja selässä. Eli ehdottomasti helpompaa ja mukavampaa kun saa yksin siivoilla. Mutta monesti tuo siivouspuolen päävastuu tahtoo jäädä naisen harteille, vai onko siellä jossain muualla innokkaita miespuolisia kodinhoitajia? En silti valita, sillä muun muuassa ikkunoiden pesun saan pyyhkiä omasta "to do"-listastani yli.

Ääh, mutta se tiskikone. Onko siellä muuallakin samaa ilmiötä, että ne astiat ei joko päädy sinne tiskikoneeseen vaikka pesun jälkeen pois sieltä? Ai että mua ärsyttää jos tiskipöytä on täynnä käytettyjä astioita. Enkä mä kyllä tykkää niitä astioita keräilläkään mistään olohuoneestakaan. Oikeastaan mä olen aina ajatellut, että keittiössä syödään pöydän äärellä - eikä ainakaan ehdottomasti olohuoneen valkoisilla nahkasohvilla. Ja mitäpä luulette, mikä on lopputulos. Jep, yhtälailla niitä astioita tuntuu löytyvän sohvien lähettyviltä. 

Valkoiset nahkasohvat ovatkin sitten oma juttunsa. On helppo iloita ja ihastella valkoisia nahkasohvia huonekaluliikkeissä, sekä omassa kotona. Mutta entäpä niiden hoito ja käyttömukavuudet? Onhan ne suhteessa kangassohviin varmastikin helppohoitoisia ja kestäviä, mutta esimerkiksi meillä pitää olla istuinosien päällä kokoajan viltit jo pelkästään koirien vuoksi. Lisäksi omalla kokemuksella valkoiset nahkasohvat ottavat itseensä helposti kuivaväriä tekstiileistä. Valkoisien nahkasohvien puhdistaminen on aika työlästä, eikä kyllä missään nimessä mitään lempipuuhaa. Onko siellä muitakin valkoisien nahkasohvien omistajia? Miten siellä hoidetaan nahkasohvia?


Mutta se pyykinpesu - ehdottomasti minun yksi lempipuuhani. Rakastan puhtaanpyykin tuoksua, puhtaanpyykin laittamista kuivamaan. Lisäksi pakkomielteisenä silitän myös puhtaat, kuivuneet pyykit ennen kaappeihin paikoilleenviemistä. Juuri tälläkin hetkellä pyykinpesukone piippailee kodinhoitohuoneessa, ja taidankin rientää laittamaan puhtaita pyykkejä kuivamaan! :)

Tehokasta helatorstaita! 

8 kommenttia:

 1. Minullakin tänään siivous- ja lakanoidenvaihtopäivä, onneksi mies lähti kavereiden kanssa erämessuille niin saan touhuta rauhassa :D Meillä minä vastaan pääosin siivouksesta mutta ikkunanpesusta huolehtii yleensä mies. Meilläkin on koira mutta onneksi villakoiralla ei irtoa karvaa kuin trimmatessa, kurasia tassunjälkiä ei voi kuitenkaan estää tulemasta :D
  -Suvi-

  VastaaPoista
 2. TUo on totta, että tyhjässä kodissa siivoaminen on niin paljon kivempaa. Mulla tahtoo noi siivoukset vain aina karata käsistä, sorrun vaihteleen järjestystä, verhoja jne...
  Meillä ei juuri koskaan eksy astiat sinne minne kuuluu mut sitäkin enemmän vihaan kun mieheni jättää kaapin ovet auki. MIKSI??? Kysyn vain.

  VastaaPoista
 3. Täällä nautittiin kans kiireettömyydestä & siivouksesta sekä tietty päikkäreistä!! Onni on omistaa puhdas koti 💗 olis kyllä huippua jos olisi kaksi pesukonetta..toisessa puhtaat ja toisessa likaiset! Ihanaa loppu iltaa!

  Sanna/vanharakkaus blogista

  VastaaPoista
 4. Siivoaminen on mukavaa, jos saa rauhassa tehdä. Joo, tuota astioden keräilyä pitää täälläkin harrastaa. Mies ja pojat meinaa aina jättää asioita olkkariin ym... Tykkään,jos kotona tavarat on paikallaan....

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3