keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vihreää ja vähän pinkkiä.

Luonto herää totisesti kevääseen. Ai onko jo aika? No on! Toisaalta eikös lähes joka vappu ole ollutkin kylmät ilmat istuskella piknikillä? Mutta toki poikkeuksia on, ja lämpimiä vappuja on myös koettu. Huomiselle on luvattu lumisadetta keski-suomeen, lumisadetta - ei voi olla totta. Jopa 20cm säätiedotuksen mukaan. Mä en todellakaan suostu, että vappuna sataisi lunta. Eli hei meteorologit, voitteks tutkii sääkartat uudelleen? Mutta tosiaankin, on ollut ihanaa huomata miten luonto herää kauniin vihreeseen välimaailmaan. Keväässä onkin ehdottomasti parasta (auringon lisäksi) juuri se kevään vihreä väri. Ruoho alkaa vihertämään, puihin ilmestyy silmuja ja vihreyttä. Omassa pihassakin ihastelin kauniin vihreän värimaailman lisääntymistä.
 
Luonnon herätessä vihreään väriloistoonsa, samalla kotonakin seinien sisäpuolella alkaa kevät heräämään. Vaaleanvihreää, omenanvihreää, limenvihreää, kaikkia näitä värejä voisin kotonakin laittaa esille. Valmiiksi ommeltuina verhoina minulla onkin juuri sellainen kevään vihreä, jonka voisin ajatella ripustavani keittiön ikkunaan. Muuta vaaleanvihreää somistetta löytyy yllin kyllin..
 


Ehkä kuitenkin se iloisin asia pihassa oli nämä "odotetut ja jännitetyt" kasvunalut. Nimittäin viime kesänä mieheni istuttamat pionit ovat todellakin elossa, ja heräämässä uuteen kasvuun. Aika mahtavaa! Seuraavana saan jännittää, onnistutaanko saamaan ne vielä kukkimaankin? Sattuisko olemaan vinkkejä pioneiden suhteen, pitääkö lannoittaa ja miten muutoin niiden hoito?
Pääsiäiseksi hankitut narsissit kukkivat vielä niin kauniisti, etten ole raaskinut niitä heittää vielä pois. Joko mahtaisi olla aika vapun aikaan istuttaa tilalle vaikkapa niitä orvokkeja? Vai mahtaisinko malttaa mieleni ja odotella virallisia kesäkukkia? En nimittäin tykkää orvokkien nyppimisestä taikka siitä, miten ne helposti levittävät siemeniään. Orvokki taas toisaalta on helppo ja varma kukka, se ei helposti palellu ja sen hoito on äärettömän helppoa. Ystäväni luona näin ehkä yhdet kauneimmat orvokit, valtavan suurella kukinnalla, sellaiset voisin omaan pihaanikin ehkä huolia.

Löytyyhän sitä pinkkiäkin täältä! Olisitteko uskoneet, että hankin kuitenkin pinkin Jopon  neidille! Tuskinpa. Mustaahan minä lähdin hankkimaan. Alunperin olen ollut näitä "värillisiä" vastaan hyvin epäileväinen, mutta näköjään vuosien mittaan sitä itsekin pehmenee. Lähinnä juuri varastamisen / varkaiden näkökulman vuoksi. Mutta jos on mennäkseen varkaiden mukaan, niin sille ei voi mitään. Ihan yhtä lailla esikoisen musta Jopo varmasti kelpaa varkaille. Ja onpa muuten tällä pinkillä Jopolla ajeltu jo melkoisesti.


Kotona juniori on levitellyt serpentiiniä vähän joka paikkaan. Löysin sitä muuten myöskin omalta tyynyltäni! :D Eikä se ihan kaikista paras ratkaisu ollut ripustella sitä vessan hanaankaan. Voisin väittää että ainakin tänä vuonna serpentiinit on tulleet huomatuiksi, ja vieläpä ilmapallojen kera koristelu jatkunee huomenna. Pari foliopalloa keikkuu ilmassa juniorin huoneessa, kun taas esikoinen pyysi pallon sijasta itselleen hiusväriä. Suihkutettavaa hiusväriä. Vaikka kuinka pakkaus lupaa, että väri poispeseytyisi - voin jo pienellä epävarmuudella suhtautua asiaan. Katsotaan kauan meidän neidillä pysyy vappuvärit tukassa.. ounou..


Iloista vapun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Oi kun teillä on jo isot silmut puissa! Ei meillä vaan vielä. Pionit ovat ihania. Toivottavasti lähtevät teillä hyvin kasvuun. Iloista vappua!

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole vielä mitään vappuaiheista. Huomenna jos aamusta alkaisi hieman asennoitumaan asiaan. Vappufiilis ei ehkä ole niin katossakaan kun siippa on aina töissä :(
  IHanaa vappua sinne, kerro kaikille paljon terkkuja <3

  VastaaPoista
 3. On aivan ihana seurata luonnon heräämistä ja vihertymistä. Mulla on myös narsissit edelleen niin hyvässä kunnossa, etten vielä ole edes tullut mieleen, mitä laittaisin niiden jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Pioni on yksi lempikukistani <3 Meilläkin on vielä pääsiäsinarsissit esillä kun ovat pysyneet kivannäköisenä.
  -Suvi-

  VastaaPoista
 5. Hyvää vappua myös teidän perheelle!<3

  VastaaPoista
 6. Mä en ole uskaltanut katsoa miten mun pionit on selvinnyt. Hirvittää jo koirienkin vuoksi. Varmana ovat mokomat järsineet koko hennon kukan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3