torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappuja!

Vappuaatto valkeni valkoisen lumipeitteen kera. Aamulla sai miettiä, uskaltaako autolla lähteä edes pihasta. Nimittäin sen verran reilusti lunta oli tullut. Kun taas päivällä aurinko paistoi ja lämmitteli yli 10asteen lämmössä. Kaupungilla oli melkoinen vilinä ja tohina vapun juhlijoita jo päivällä. Millaisetkohan bileet siellä mahtaa olla tänään illalla? Jäin itse oikeastaan miettimään vappua ja sen juhlimista, koska olisin mahtanut sillein oikeasti juhlia vappua? Ehkäpä ensimmäiset vuodet valkolakin saamisesta - koska olihan se nostettava päähän? Voisin sanoa olevani melkoinen kotihiiri, nimittäin mikään bailaaminen ei juurikaan kiinnosta. Onko siellä samanlaisia kotihiirejä, vai onko oikeasti tänään pystyssä bilepäivä?
 


Kotona serpentiinit tuovat vapputunnelmaa. Ilmapallot puolestaan yksi kerrallaan poksahtelevat, sillä nuorempi Zorro-koiramme tykkää niillä kovasti leikkiä. Ehjänä ilmapallot eivät kovinkaan kauaa siinä leikissä kestä. Toiveikkaana kuitenkin vielä haaveilen ilmapallojen virittämisestä jonnekin roikkumaan, mutta saapa nähdä säilyykö tällä menolla yksikään ehjänä. Täytyy nopeaa mennä pitämään puolensa pallojen kanssa. Onneksi kuitenkin juniorille hankitut foliopallot keikkuvat ilmassa. Onko siellä muuallakin viritelty vappukoristeita kotiin?

Vietämme vapun kotona lasten kanssa. Yhteistä aikaa. Hyvää vappuruokaa ja muutama lasillinen hyvää kuohuviiniä. Mieheni valmisti herkulliset pihvit meille, ja itse olin toivonut nautittavaksi tomaatti-mozzarella-basilikaherkkuja. Tänään herkutellaan kotona, kun taas huomenna herkuttelemme ravintolan vappu buffet-pöydässä, sekä pistäydymme munkeilla ja simalla juniorin ystävän perheen luona. Lauantaina puolestaan on pitkästä aikaa teatteripäivä kera tyttöjen. Olen itsekin lapsena ja nuorena harrastanut aktiivisesti teatteria, ja nautinkin valtavasti teatteriesityksistä. Mikäli aikaa olisi enemmän, voisin jopa harkita jotain harrastajateatteritoimintaa.   

 
 
Kuuluuko sinun vappuusi jotain perinteitä taikka tapoja? Vuosittain toistuvia tapaamisia taikka muuta? Meidän vapun perinteinä voisi varmaan puhua vappupäivän ajelun, sekä vappupäivänä kaupungilla käymisen. Vapputivoli on vuosittainen juttu, ja siellä tapaakin monta ystävää. Vappupäivänä pistän ylioppilaslakkini päähän. Ei siis mitään sen ihmeempiä suunnitelmia tällekään vapulle.
 

Pilkettä silmänkulmaan, ja vapun viettoon!

4 kommenttia:

 1. Perinteenä rauhallinen Vappu ;)
  Iloista vappua teillekin!

  VastaaPoista
 2. Meidän traditioon kuuluu mennä vappupäivänä kaupunkiin katsomaan vanhojen autojen kulkuetta ja kummastelemaan väenpaljoutta. Jos sää sallii niin ostetaan tötteröt. Tää on toistunut jo tosi tosi pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat autot nähty ja vappumarkkinat. Tivoliin sit vlopun aikana! :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3