tiistai 7. huhtikuuta 2015

Valkoisia tulppaaneja.

Sain aika ihanan kimpun tulppaneja. Valkoisia, kauniita ja herkkiä. Sopivat muuten upeasti kotimme värimaailmaankin. Vaan nämä olivatkin hyvin erilaisia tulppaaneja, kuin millaisia yleensä olen nähnyt. Kotiin saapuessa nämä kukat olivat hyvin supussa, lähes kiinni mutta lämmön kanssa reagoidessa avautuivat kuin liljat kukkimaan. Ja kukintokin oli aika upea. Pitkän tovin näitä ihmettelin ja ihastelin, enkä voinut olla tarttumasta kameraankaan. 
Ihmettelin ja kaunistelin näitä ihania tulppaneja. Tulppaanit olivat kauniita, herkkiä ja kuin valkoista höyhentä. Oli aivan pakko googlettaa, mikä ihme tällainen tulppaani on. Koskaan ennen en ollut vastaavanlaisia nähnytkään, ja lisäksi nämä olivat todella pitkävartisia. Googletuksen ansiosta selvisi näiden olevan ripsureunaisia tulppaaneja. Ilmeisesti lajikkeena "Daytona", ja saattaapa olla että testaan joku kerta istuttaa tämän lajikkeen sipuleita omaan pihaanikin.
Yhtä aikaa niin kauniita ja herkkiä, mutta jollain tavalla jopa vähän pelottaviakin. Näyttää kuin kukkalehtien päissä olisi höyheniä. Uskomattoman upeasti nämä avautuivat päivän aikana, ja onkin testattava meneekö kukinto suppuun jos säilytän kukat yön ajan kylmässä. Ehken kuitenkaan ulkona yöpakkasessa, mutta esimerkiksi jossain kotimme viileimmässä nurkassa. Mistähän sellaisen mahtaisin löytää..

Oletko koskaan nähnyt vastaavia tulppaaneja?

4 kommenttia:

  1. Onpa ovelan näköisiä. En oo koskaan tommosiin törmännyt. Tulee mieleen just höyhenet tai joutsenet. Ihania!

    VastaaPoista
  2. Kauniit ripsureunaiset tulppaanit , en ole moisia ennen nähnyt. Ihania ovat ❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3